Kilencedik hely, egyetlen fájó vereséggel

nov 24, 2019 | Hírek

Egyetlen, egytusos vereséget szenvedett az Andrásfi Tibor, Berta Dániel, Rédli András, Siklósi Gergely összeállítású párbajtőrcsapat a berni olimpiai kvalifikációs Vk-n. Ám ez a 9. helyet jelentette.

Pontosan tudjuk, hogy sportágunkban egyetlen találat néha nagyon fontos dolgokról dönthet. Csak remélhetjük, hogy ez esetben nem így lesz… Történt ugyanis, hogy az Andrásfi Tibor, Berta Dániel, Rédli András, Siklósi Gergely összeállítású magyar férfi párbajtőrcsapat a berni, olimpiai kvalifikációs Világkupa-versenyen a 16 közé jutásért annak rendje és módja szerint legyőzte 45:36-ra Hongkongot. Majd következett a nagyon fontos nyolcaddöntő Ukrajna ellen. 

A budapesti világbajnokságon ugyanebben a szakaszban találkozott a két rivális, akkor kikaptunk. Most is, ám drámai körülmények között… Ahogy Pesten, úgy megint szinte végig az ukránoknál volt az előny. Olyannyira, hogy hét asszó után már 7-tel vezettek a rutinos keleti szomszédok, akiknél ráadásul sérülés miatt nem vívott az egyéni verseny előző napi aranyérmese, Reizlin. A nyolcadik csörtében viszont Berta Dani extrát nyújtott, és 9:2-vel visszahozta a meccset! A döntő három percre két rutinos vívó, Rédli András és Herey állt fel. Bandi az elmúlt négy évben annyi nagy, kiélezett csatát nyert meg befejező emberként, egálról, és most is vezetett már kettővel. Ám az ukrán egyenlített, majd a hosszabbításban beszúrta a döntő tust – 29:30.

Andrásfi Tibor, Berta Dániel, Siklósi Gergely és Rédli András.

Mi csak remélhetjük, hogy ez nem lesz sorsdöntő vereség az olimpiai kvalifikáció szempontjából, a fiúk tettek is az ügyért! A folytatásban ugyanis, a 9-16. helyért három szép győzelmet arattak az egész nap kimagaslóan vívó Berta Dani vezérletével. Ráadásul mindjárt az első meccsen, a nyolcaddöntőben meglepetésre alulmaradó, világklasszis oroszok következtek. Simán, 39:25-re nyertünk, majd a folytatásban Kazahsztánt 45:41-re, Izraelt pedig 45:34-re verték a magyarok. 

Ezzel a kilencedik helyen végeztek a versenyen, és elmondható, hogy valamivel távolabb került a tokiói szereplés. Ám három kvalifikációs verseny még hátravan, és a döntő tusok nem lesznek majd mindig ellenünk…

Eredmények. Férfi párbajtőrcsapat Világkupa, Bern, 32 induló. A legjobb 16 közé jutásért: Magyarország-Hongkong 45:36 (Berta +5, Siklósi +3, Rédli +1).

Nyolcaddöntő: Magyarország-Ukrajna 29:30 (Berta +7, Siklósi -3, Rédli -5).

A 9-16. helyért: Magyarország-Oroszország 39:25 (Berta +15, Siklósi 0, Andrásfi -1).

A 9-12. helyért: Magyarország-Kazahsztán 45:41 (Berta +12, Siklósi -1, Andrásfi -7).

A 9. helyért: Magyarország-Izrael 45:34 (Berta +6, Siklósi +4, Andrásfi +1).

Végeredmény: 1. Franciaország, 2. Olaszország, 3. Ukrajna, …9. Magyarország (Andrásfi Tibor, Berta Dániel, Rédli András, Siklósi Gergely).

Sztárok a páston

Kapcsolódó hírek

Petschauer Attila emlékének adóztunk

A tragikus sorsú, kétszeres olimpiai bajnokról emlékeztünk meg – többek között válogatott vívók, Izrael nagykövete és Csampa Zsolt elnök társaságában.

Útra készen az olimpiai csapat!

A magyar sportélet legmagasabb rangú vezetőivel és a média képviselőivel találkozott kedden a párizsi olimpiai vívódelegáció.

Elhunyt Solti Antal

Rövid betegség után, 75 éves korában elhunyt Solti Antal, a magyar tőrvívás meghatározó egyénisége. Az MVSZ és az FTC a mestert saját halottjának tekinti.

Magyarok Párizsban – Muhari Eszter

Tizenöt vívónk lesz ott a párizsi olimpián. Őket mutatjuk be honlapunkon és social media felületeinken. Hajrá, magyar vívás! A sorozatot Muhari Eszterrel fejezzük be!

Három érmet vár a kapitány

Az olimpiai felkészülés legfontosabb szakasza véget ért a 15 fős magyar válogatott számára. Boczkó Gábor szövetségi kapitány számol be minden részletről.

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM

XXXIII. Nyári Olimpiai Játékok Párizs – Vívás 2024. július 27 – augusztus 04.