Kilencedik hely Poznanban

jan 13, 2019 | Hírek

A kilencedik helyen végzett a poznani kadet női tőrcsapat európai körversenyen a Czékmán Luca, Fekete Hanga, Nekifor Erika, Tölgyesi Zsófia összeállítású magyar válogatott.

A jól sikerült egyéni verseny után csapatban már nem sikerült az újabb bravúr a magyar kadet női tőr küldöttségnek a poznani európai körversenyen. Az első kör Lettország második csapata ellen semmiféle problémát nem jelentett a Czékmán Luca, Fekete Hanga, Nekifor Erika, Tölgyesi Zsófia összeállítású válogatottnak, 45:22 lett a vége. A folytatásban azonban Németország ellen nem ment, és a 32:45-ös vereség azt jelentette, hogy a mieink az alsóházba kerültek. Ott ugyanakkor hibátlanul meneteltek végig, dicséret érte – minde a kilencedik helyet jelentette.

Eredmények. Kadet női tőrcsapat európai körverseny, Poznan, 37 induló. A legjobb 16 közé jutásért: Magyarország-Lettország 2 45:22.

Nyolcaddöntő: Magyarország-Németország 32:45.

A 9-16. helyért: Magyarország-Lengyelország 4 45:39.

A 9-12. helyért: Magyarország-Németország 2 45:43.

A 9. helyért: Magyarország-Kanada 45:40. 

Végeredmény: 1. Lengyelország, 2. Lettország, 3. Románia, …9. Magyarország (Czékmán Luca, Fekete Hanga, Nekifor Erika, Tölgyesi Zsófia).

Sztárok a páston

Kapcsolódó hírek

Rajtol kedden az Európa-bajnokság

Bázelben rendezik június 18. és 23. között a vívó Európa-bajnokságot. A legerősebb válogatottunk indul, hajrá, magyarok!

Eb-váró – Boczkó Gáborral

Boczkó Gábor szövetségi kapitány a csapatversenyekre fókuszál a kedden kezdődő bázeli Eb-n, és annak örül, hogy mindenki egészséges.

Magyarok Párizsban – Siklósi Gergely

Tizenöt vívónk lesz ott a párizsi olimpián. Őket mutatjuk be honlapunkon és social media felületeinken. Hajrá, magyar vívás! A sorozatot Siklósi Gergellyel folytatjuk!

Boros Péter a világ legidősebb aktív vívója

Bekerült a Guinness-rekordok könyvébe Boros Péter, a világ legidősebb aktív vívója. Aki továbbra sem pihen, 90 évesen is ott volt a hétvégi Csacsi Kupán.

Csacsi Kupa a “fellegekben”

Csák Attila szervezésében ismét megrendezték a veterán tőrözők Csacsi Kupáját. Újra különleges helyszínen, a visegrádi Fellegvár teraszán vívtak.

Élő eredmények

Közelgő események