Kilencedikek női kardozóink

márc 24, 2019 | Hírek

A kilencedik helyen végzett a Katona Renáta, László Luca, Márton Anna, Pusztai Liza összeállítású magyar női kardcsapat a St. Niklaas-i Világkupán. A mieink a 8-ért egy tussal kaptak ki Japántól.

Második alkalommal törtek borsot az orrunk alá a japánok női kardban, de reméljük, nem lesz azért ebből rendszer… Mindenesetre St. Niklaasban, a soron következő Világkupa-csapatversenyen a Katona Renáta, László Luca, Márton Anna, Pusztai Liza összeállítású válogatott a 16 közé jutásért magabiztosan teljesítette a kötelezőt, 45:23-ra legyőzte Romániát. 

Utána következtek a japánok. Tagadhatatlan, kellemetlen csapat, de ha olimpiára akarunk kijutni – márpedig mi más lenne a cél! -, akkor le kell győzni a távol-keletieket. Most nem sikerült. Az igazság az, hogy végig a japánoknál volt az előny, és elmondható, hogy Pankától, Lizától és Renátától egyaránt összejöhetett volna ennél jobb teljesítmény. Panka stabil volt, de extrát nem nyújtott, Reni nem hozott nagy mínuszt, de azért nem tudott hozzátenni az eredményhez. Liza pedig gyenge kezdés után az utolsó meccsen bravúrral majdnem fordítani tudott – de csak majdnem… A vége 44:45 lett, és a kesernyés folytatás a 9-16. helyért.

Dicséret a lányoknak: a további megszerezhető. értékes Világkupa-pontokat maximálisan begyűjtötték. Előbb Nagy-Britanniát 45:32-re, majd Kínát 45:40-re, végül Németországot 45:33-ra győzték le a mieink, és ezzel a 9. helyen zártak. 

Ezzel egy időszak lezárult, a következő, tuniszi Világkupán már az olimpiai kvalifikáció lesz a tét, és a Márton Annával és Pusztai Lizával felálló magyar kardcsapatnak igenis ott a helye Tokióban!

Eredmények. Női kardcsapat Világkupa, St. Niklaas, 25 induló. A legjobb 16 közé jutásért: Magyarország-Románia 45:23 (Pusztai +10, Márton +9, Katona +3).

Nyolcaddöntő: Magyarország-Japán 44:45 (Márton +3, Pusztai 0, Katona -3).

A 9-16. helyért: Magyarország-Nagy-Britannia 45:32 (Pusztai +6, László +5, Márton +2).

A 9-12. helyért: Magyarország-Kína 45:40 (Márton +7, Katona +3, Pusztai -5).

A 9. helyért: Magyarország-Németország 45:33 (Pusztai +8, Márton +3, Katona +1).

Végeredmény: 1. Franciaország, 2. Oroszország, 3. Olaszország, …9. Magyarország (Katona Renáta, László Luca, Márton Anna, Pusztai Liza).

Sztárok a páston

Kapcsolódó hírek

Rajtol kedden az Európa-bajnokság

Bázelben rendezik június 18. és 23. között a vívó Európa-bajnokságot. A legerősebb válogatottunk indul, hajrá, magyarok!

Eb-váró – Boczkó Gáborral

Boczkó Gábor szövetségi kapitány a csapatversenyekre fókuszál a kedden kezdődő bázeli Eb-n, és annak örül, hogy mindenki egészséges.

Magyarok Párizsban – Siklósi Gergely

Tizenöt vívónk lesz ott a párizsi olimpián. Őket mutatjuk be honlapunkon és social media felületeinken. Hajrá, magyar vívás! A sorozatot Siklósi Gergellyel folytatjuk!

Boros Péter a világ legidősebb aktív vívója

Bekerült a Guinness-rekordok könyvébe Boros Péter, a világ legidősebb aktív vívója. Aki továbbra sem pihen, 90 évesen is ott volt a hétvégi Csacsi Kupán.

Csacsi Kupa a “fellegekben”

Csák Attila szervezésében ismét megrendezték a veterán tőrözők Csacsi Kupáját. Újra különleges helyszínen, a visegrádi Fellegvár teraszán vívtak.

Élő eredmények

Közelgő események