Kollár Anna 6. helye volt a kadet szombat legjobbja

jan 14, 2023 | Hírek

Pozsonyban és Poznanban rendeztek szombaton kadet tőr, illetve párbajtőr európai körversenyeket. Legjobban Kollár Anna szerepelt, aki tőrben a hatodik helyen végzett Lengyelországban. 

Poznanban rendezték a kadet női tőrözők európai körversenyét, amely egyben a hazai válogatásba is beszámított. A mieink közül ismét a Törekvés tehetsége, Kollár Anna szerepelt a legjobban. Beliczay Sándor tanítványa a hatodik helyen végzett, rajta kívül egyedül Badár Szonja jutott el a 32-ig, ő ott búcsúzott. A férfi tőrözők ugyanakkor Pozsonyban szerepeltek hasonló kadet európai körversenyen, itt ezúttal nem sikerült a jó szereplés. A nagy mezőnyben a legjobb 32-ig Orovecz Gergely és Zsögön Andor jutott el, jöhet a csapatverseny! 

Összességében elgondolkodtató az amerikaiak nem először tapasztalható, elképesztő fölénye a fegyvernemben, a férfiaknál az első nyolc hely mindegyike az övék lett, a nőknél egyetlen dobogós helyezés jutott másnak is…

Ugyancsak Pozsonyban rendezték szombaton a kadet férfi párbajtőrözők csapatversenyét. Az egyéni után ezúttal itt sem sikerült érmet nyerni, de tegyük gyorsan hozzá, ritkán akad erre példa, majd a tallinni Eb-n lehet javítani! Ezúttal Balázs Bence, Kelemen Domonkos, Pelle Domonkos, Király Mátyás összeállításban szerepeltek a mieink, akik a 11. helyen végeztek. 

A kadet európai körversenyek hétvégéje vasárnap a pozsonyi női párbajtőr egyéni és férfi tőr csapatversennyel, valamint a poznani női tőr csapatversennyel zárul.

Kadet férfi tőr egyéni európai körverseny, Pozsony, 248 induló. A legjobb 32 közé jutásért: Zsögön-Jeon (amerikai) 15:14, Orovecz-Rubin 15:12, Gergely-Glasson (ausztrál) 13:15, Bán-Cserkasin (ukrán) 6:15, Bódis-Girgin (török) Bódis visszalépett.

A legjobb 16 közé jutásért: Zsögön-R. Li (amerikai) 10:15, Orovecz-Wu (amerikai) 7:15.

Végeredmény: 1. Nickolas Rusadze (amerikai), 2. Renzo Fukuda (amerikai), 3. Don Jeidus Deseranno (amerikai) és Alexander Wu (amerikai), …29. Orovecz Gergely, …31. Zsögön Andor, …35. Rubin Mattia, …41. Gergely Zoltán, …62. Bódis Kristóf, 63. Bán Sebestyén. 

Kollár Anna a kép jobb szélén örül valamelyest hatodik helyezésének… Pedig van oka rá!

Kadet női tőr egyéni európai körverseny, Poznan, 235 induló. A legjobb 32 közé jutásért: Kollár-Kopyltsova (ciprusi) 15:5, Badár-Mi (amerikai) 15:11, Bartus-Johnson (brit) 9:15, Sperka-Chen (amerikai) 12:15, Szeverényi-Senic (amerikai) 6:15. 

A legjobb 16 közé jutásért: Kollár-Luo (amerikai) 15:7, Badár-Pevzner (amerikai) 5:15.

Nyolcaddöntő: Kollár-Chusid (amerikai) 15:10.

Negyeddöntő: Kollár-Jing (amerikai) 7:15.

Végeredmény: 1. Jaelyn Jiu (amerikai), 2. Emily Jing (amerikai), 3. Keren Aye (francia) és Victoria Pevzner (amerikai), …6. Kollár Anna (edző: Beliczay Sándor, válogatott edző: Salamon Beatrix), …26. Badár Szonja, …37. Sperka Jázmin, …50. Szeverényi Sára, …52. Bartus Claudia.

Kadet férfi párbajtőrcsapat európai körverseny, Pozsony, 42 induló. A legjobb 16 közé jutásért: Magyarország-Románia 2 45:22.

Nyolcaddöntő: Magyarország-Egyesült Államok 2 32:45.

A 9-16. helyért: Magyarország-Spanyolország 45:44.

A 9-12. helyért: Magyarország-Olaszország 38:45.

A 11. helyért: Magyarország-Finnország 45:33. 

Végeredmény: 1. Egyesült Államok, 2. Franciaország, 3. Ukrajna, …11. Magyarország (Balázs Bence, Kelemen Domonkos, Pelle Domonkos, Király Mátyás)

BANNER 341X200

Kapcsolódó hírek

Férfi bravúr, de nincs kvóta

Hatodik helyen végzett a férfi, a kilencediken a női válogatott a kairói tőrcsapat Világkupán. Dósa Daniék legyőzték az olimpiai bajnok franciákat, a kvóta, sajnos, már korábban elúszott.

Bronzérem a kadet zárónapon

A férfi kardcsapat bronzérmével zárult a nápolyi kadet Európa-bajnokság. A férfi tőrözők és a női párbajtőrözők negyedikek lettek. A kadet mérleg: 1 arany, 2 ezüst, 2 bronz. Jöhetnek a juniorok!

Aranyos kvóta Heidenheimből!

Aranyérmet nyert, és bebiztosította olimpiai kvalifikációját az Andrásfi Tibor, Koch Máté, Nagy Dávid, Siklósi Gergely összeállítású férfi párbajtőrcsapat a heidenheimi Világkupán, gratulálunk!

Dani aranyat érő bronza

Dósa Dániel világklasszisokat legyőzve lett bronzérmes a kairói férfi tőr egyéni Világkupán, és ezzel karnyújtásnyira van az olimpiai kvótától. Ugyanúgy mint Pásztor Flóra!

Ezüst jutott a harmadik napra

A nápolyi kadet Európa-bajnokság újabb versenynapján ezüstérmet nyert a magyar női kardcsapat, gratulálunk! Női tőrözőink az 5., férfi párbajtőrözőink a 7. helyen végeztek.

Élő eredmények

Közelgő események