Kondricz Kata hatodik a poznani Vk-n!

jan 15, 2022 | Hírek

Kondricz Kata pályafutása során először jutott be a nyolcas döntőbe női tőr Világkupa-versenyen! Marco Goncalves tanítványa higgadt és remek vívással érte el eddigi legnagyobb sikerét, gratulálunk!

Érett, nagyon érett már ez a szép siker! A koronavírus miatti enyhén szólva is zaklatott időszakban másfél évnyi versenyzés maradt ki Kondricz Kata és kortársa, az ugyancsak 23 esztendős Pásztor Flóra pályájából. Ugyan igaz ez a kijelentés a földkerekség valamennyi 23 éves vívójára, ám akkor is igen érzékeny veszteség ez szakmailag ebben a korban. Tehetségeink csapatban már bizonyítottak, egyéniben pedig most, a poznani női tőr Világkupán jött el az ideje annak, hogy Kata nagyot lépjen előre! 

Kondricz Kata egyik találata a nyolcaddöntőben a japán Csuji ellen.

Mielőtt őt méltatnánk, azért tegyük ugyanezt Flórával is. Aki egyetlen tusra volt attól, hogy éppen Katával vívjon nyolcaddöntőt. Kínai ellenfele a 64 között visszalépett és a japán Csujit kellett volna legyőznie a magyar “házirangadóhoz”. 7:11-ről, 23 századmásodperccel az asszó vége előtt jött össze az egyenlítés, ám a ráadás nem sikerült. A harmadik magyar főtáblás, Mohamed Aida pedig az első körben kapott ki az amerikai Scruggstól

Kata viszont élete eddigi legszebb egyéni eredményét érte el! Az első körben tükörsima meccsen verte 15:7-re az ukrán Polozjukot. Ezt egy sokkal izgalmasabb asszó követte, de végül az orosz Melnyikovánál is jobbnak bizonyult Marco Goncalves honvédos tanítványa 13:11-re. A nyolcaddöntőben a Flórát legyőző Csuji következett, és a meccs második felében kétséget sem hagyott Kata afelől, hogy ő a jobb. Önbizalommal telve, a téttel látszólag nem foglalkozva adta a hajrában sorra a tusokat, és végül 15:11-re győzött. A negyeddöntőben az az olasz Volpi következett, aki a mezőny egyik favoritja, ráadásul Kata tőle szenvedett egyértelmű vereséget a tokiói olimpia első körében. A későbbi győztes olasz világklasszis most is jobbnak bizonyult (15:6), Kondricz Katának ugyanakkor jár a nagy gratuláció, végül a hatodik helyen végzett!

Érthető öröm: Kondricz Kata először jutott nyolc közé felnőtt Világkupán.

Nem sokkal a negyeddöntős asszóját követően Kondricz Kata így nyilatkozott honlapunknak: “Kicsit még közel van a vesztes asszóm, és szerettem volna közelebb kerülni Volpihoz. Mégis nagyon örülök annak, hogy életemben először nyolc közé jutottam felnőtt Világkupán! Remélem, ez csak egy mérföldkő, de messze nem a végállomás! Úgy érzem, összeszedetten és koncentráltan vívtam végig a nap folyamán. A Melnyikov elleni nyolcaddöntőben futott talán át az agyamon, hogy itt a nagy lehetőség, de sikerült visszaterelnem a gondolataimat az asszóra. Viszont most nincs idő örömködni, koncentrálok a holnapi csapatversenyre.”

Így van, vasárnap Poznanban a női tőrözők, Párizsban a férfi tőrözők csapatversenyével fejeződik be a Vk-hétvége. 

Eredmények. Női tőr egyéni Világkupa, Poznan, 184 induló. A legjobb 32 közé jutásért: Kondricz-Polozjuk (ukrán) 15:8, Pásztor-Si (kínai) mérkőzés nélkül, Mohamed-Scruggs (amerikai) 10:15.

A legjobb 16 közé jutásért: Kondricz-Melnyikova (orosz) 13:11, Pásztor-Csuji (japán) 13:14.

Nyolcaddöntő: Kondricz-Csuji (japán) 15:11.

Negyeddöntő: Kondricz-Volpi (olasz) 6:15.

Végeredmény: 1. Alice Volpi (olasz), 2. Eleanor Harvey (kanadai), 3. Martina Favaretto (olasz) és Csen Kvigjan (kínai) , …6. Kondricz Kata (edző: Marco Goncalves, válogatott edző: Feczer Viktor), …30. Pásztor Flóra, …49. Mohamed Aida, …84. Pöltz Anna, …108. Wolf Eszter, …124. Zsoldosi Karolina, …132. Mesteri Viktória, …147. Orosházi Csilla, …150. Hajas Nóra és Kovács Réka, …171. Nekifor Erika.

Eredmények. Férfi tőr egyéni Világkupa, Párizs, 219 induló. Végeredmény: 1. Cseung Ka Long (hongkongi), 2. Edoardo Luperi (olasz), 3. Chase Ember (amerikai) és Alessio Foconi (olasz), …84. Dósa Dániel, …166. Nedeljkovic Mateja, …171. Korom Erik.

BANNER 341X200

Kapcsolódó hírek

Tovább tart a böjt

Keresztes Ádám szerepelt a legjobban a magyarok közül a kadet és junior világbajnokság junior párbajtőr egyéni versenyszámában. A tatai vívó nyolcaddöntőig jutott.

Közgyűlés következik

Május 17-én tartja a Magyar Vívó Szövetség az évi rendes, egyben tisztújító közgyűlését a Magyar Sport Házában.

Ötödik a férfi, 12. a női tőrcsapat

A rijádi korosztályos világbajnokság tőr számának zárónapján a férfi csapat az 5., a női a 12. helyen végzett – következnek a párbajtőrözők. Hajrá, magyarok!

Nyolcaddöntőknél tartunk

Két magyar kadet tőröző, Kollár Anna és Zsögön Andor jutott el a nyolcaddöntőig a rijádi korosztályos világbajnokság második versenynapján. Következnek a junior tőrcsapatok!

Péntek, majdnem 13, és balszerencsés

A rijádi kadet és junior világbajnokság nyitónapján a junior tőrözők léptek pástra, két magyar jutott el a legjobb 32-ig. Jöhet a sikeresebb folytatás!

Élő eredmények

Közelgő események