Kondricz Kata jutott 32-ig Kairóban

febr 25, 2023 | Hírek

Hét magyar tőrözőnk vágott neki a 64-es főtáblának a kairói Világkupán, de a legjobb 32 közé egyedül Kondricz Kata tudott bekerülni, ő ott búcsúzott. Vasárnap a csapatversenyek következnek. 

Az már a sorsolás alapján látszott, hogy a sikeresen megvívott selejtezőt követően – 8 magyarból 7 jutott a főtáblára – nagyon nehéz dolga lesz tőrözőinknek a kairói Világkupán. Ugyanis az első körben kivétel nélkül mindenki erős, vagy klasszis ellenfelekkel találta magát szemben. A napot a férfiak kezdték, és a négy főtáblás magyar közül senkinek sem sikerült nyernie. Legközelebb ehhez Dósa Dániel állt, aki 15:13-ra kapott ki a francia Ediritől. A világranglistán a kiemeltek közé tartozó Szemes Gergő a torinói GP ezüstérmesét, az olasz Macchit kapta – 7:15 lett a vége. Mihályi Andor és Tóth Gergely pedig amerikai, illetve francia válogatottal találkozott, Itkin 15:9-re, Savin 15:8-ra győzött. 

Kondricz Katának sikerült nyernie a magyarok közül a kairói Vk főtábláján.

A hölgyek sem jártak sokkal jobban, de itt legalább sikerült egy asszót sikerrel zárni, Kondricz Kata ugyanis 15:10-re verte az amerikai Deschnert. Egyetlen tus hiányzott Pásztor Flórának a bravúrhoz. A szezonban már Vk-döntős tőrözőnk a 2019-es budapesti vb ezüstérmesével, a francia Ranvier-vel találkozott, és 9:8-as állásnál Flóra megsérült, vissza kellett lépnie, vélhetően nem tud vívni a csapatversenyen sem. A harmadik főtáblás magyar, Lupkovics Dóra 15:9-re kapott ki az amerikai Weintraubtól. Az utolsó versenyben maradt vívónk, Kondricz Kata a 32 között búcsúzott, a francia Blaze bizonyult jobbnak 15:10-re.

Vasárnap a férfi és női csapatversenyekkel fejeződik be a kairói tőrhétvége, hajrá, magyarok!

Eredmények. Férfi tőr egyéni Világkupa, Kairó, 201 induló. A legjobb 32 közé jutásért: Dósa-Ediri (francia) 13:15, Szemes-Macchi (olasz) 7:15, Mihályi-Itkin (amerikai) 9:15, Tóth-Savin (francia) 8:15.

Végeredmény: 1. Alexander Massialas (amerikai), 2. Tommasso Marini (olasz), 3. Davide Filippi (olasz) és Enzo Lefort (francia), …36. Szemes Gergő, …42. Tóth Gergely, 43. Dósa Dániel, …58. Mihályi Andor.

Női tőr egyéni Világkupa, Kairó, 201 induló. A legjobb 32 közé jutásért: Kondricz-Deschner (amerikai) 15:10, Lupkovics-Weintraub (amerikai) 9:15, Pásztor-Ranvier (francia) 8:9.

A legjobb 16 közé jutásért: Kondricz-Blaze (francia) 10:15.

Végeredmény: 1. Martina Favaretto (olasz), 2. Martina Batini (olasz), 3. Julia Walczyk-Klymaszik (lengyel) és Lee Kiefer (amerikai), …21. Kondricz Kata, …40. Lupkovics Dóra, …57. Pásztor Flóra.

BANNER 341X200

Kapcsolódó hírek

Minden napra jutott érem 

A csütörtökön Nápolyban befejeződött kadet és junior Európa-bajnokságon a magyar küldöttség 2 arany-, 4 ezüst és 5 bronzéremmel zárt, gratulálunk!

Négy kardozónk folytatja Padovában

A férfi kardozók olaszországi Világkupáján a kiemelt Szilágyi Áron és Szatmári András mellett Gémesi Csanád és Rabb Krisztián folytathatja a legjobb 64 között.

Öten az athéni 64-ben

A négy milánói világbajnok (Battai Sugár, Márton Anna, Pusztai Liza, Szűcs Luca) női kardozó, továbbá Keszei Kira jutott a legjobb 64 közé az athéni Világkupán.

Két bronzérem a zárónapon

Férfi tőrcsapatunk és női párbajtőrcsapatunk egyaránt bronzérmet nyert a nápolyi kadet és junior Európa-bajnokság zárónapján, gratulálunk!

Arany és ezüst a hölgyektől

Női kardcsapatunk rendkívüli izgalmak után nyert aranyérmet, míg női tőrözőink nagyon értékes ezüstérmet nyertek a nápolyi kadet és junior Európa-bajnokság utolsó előtti versenynapján.

Élő eredmények

Közelgő események