Korai búcsú Algírban

nov 12, 2022 | Hírek

Négy férfi kardozónk jutott a 64-es főtáblára az algíri szezonnyitó Világkupán, de egyikük sem tudott asszót nyerni. Vasárnap a csapatversenyek következnek, a hölgyek és az urak egyaránt javíthatnak. 

Tény, a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áron kihagyta a szezon eleji, algíri férfi kard Világkupát, ám ennek ellenére, ennél azért jobb magyar szereplésben bíztunk. Négyen jutottak a nagyon erős, Áront kivéve szinte komplett mezőnyben a legjobb 64 közé, ott azonban valamennyien búcsúztak. 

A legfiatalabb magyar, Rabb Krisztián közel állt a sikerhez az iráni Rahbari ellenében, vezetett is a végjátékban, a befejezés azonban nem sikerült, 14:15 lett a vége. A legrutinosabb, Decsi Tamás igazán kaphatott volna könnyebb ellenfelet a tokiói olimpia ezüstérmesénél, az olasz Samelénél, de így járt, és 9:15-re kapott ki. A legeredményesebbnek, az egyéni világbajnok Szatmári Andrásnak nem volt napja, az egyre inkább feltörekvő francia új hullám egyik erősségétől, a fiatalabb Patrice-tól szenvedett simának tűnő, 15:8-as vereséget. A “legcsapatabb”, Gémesi Csanád rendkívül szoros asszót vívott a kínai Liang ellenében, de a befejezés nem sikerült, 14:15 lett a végeredmény, így egyetlen magyar sem jutott a legjobb 32 közé. 

Vasárnap a nők és a férfiak számára is a csapatversenyek következnek, mindkét nemben lehet javítani, hajrá, magyarok!

Eredmények. Férfi kard egyéni Világkupa, Algír, 177 induló. A legjobb 32 közé jutásért: Szatmári-S. Patrice (francia) 8:15, Gémesi-Liang (kínai) 14:15, Decsi-Samele (olasz) 9:15, Rabb-Rahbari (iráni) 14:15.

Végeredmény: 1. Sandro Bazadze (grúz), 2. Luigi Samele (olasz), 3. Bolade Apithy (francia) és Ziad Elsissy (egyiptomi), …35. Szatmári András, ….37. Gémesi Csanád, …49. Rabb Krisztián, …54. Decsi Tamás, …93. György Lehel, …96. Galgóczy Tamás, …134. Frölich Bálint, …Iliász Nikolász sérülés miatt visszalépett.

BANNER 341X200

Kapcsolódó hírek

Férfi bravúr, de nincs kvóta

Hatodik helyen végzett a férfi, a kilencediken a női válogatott a kairói tőrcsapat Világkupán. Dósa Daniék legyőzték az olimpiai bajnok franciákat, a kvóta, sajnos, már korábban elúszott.

Bronzérem a kadet zárónapon

A férfi kardcsapat bronzérmével zárult a nápolyi kadet Európa-bajnokság. A férfi tőrözők és a női párbajtőrözők negyedikek lettek. A kadet mérleg: 1 arany, 2 ezüst, 2 bronz. Jöhetnek a juniorok!

Aranyos kvóta Heidenheimből!

Aranyérmet nyert, és bebiztosította olimpiai kvalifikációját az Andrásfi Tibor, Koch Máté, Nagy Dávid, Siklósi Gergely összeállítású férfi párbajtőrcsapat a heidenheimi Világkupán, gratulálunk!

Dani aranyat érő bronza

Dósa Dániel világklasszisokat legyőzve lett bronzérmes a kairói férfi tőr egyéni Világkupán, és ezzel karnyújtásnyira van az olimpiai kvótától. Ugyanúgy mint Pásztor Flóra!

Ezüst jutott a harmadik napra

A nápolyi kadet Európa-bajnokság újabb versenynapján ezüstérmet nyert a magyar női kardcsapat, gratulálunk! Női tőrözőink az 5., férfi párbajtőrözőink a 7. helyen végeztek.

Élő eredmények

Közelgő események