Korai búcsú Párizsban

jan 12, 2019 | Hírek

Németh András egyedüli magyarként jutott a legjobb 64 közé a párizsi férfi tőr Világkupa-versenyen, ott azonban nem volt sok esélye, 15:5-ös vereséget szenvedett a világklasszis amerikai Massialastól.

Ha egy magyar Párizsban, szombaton, férfi tőrözőnkért akart a helyszínen szurkolni, akkor igencsak pontosnak kellett lennie. Az Amerikában tanuló Németh András ugyanis az első körben, reggel 9-kor lépett pástra világklasszis ellenfelével, az egyéni olimpiai és világbajnoki ezüstérmes amerikai Massialassal szemben. Az asszóban nem volt esélye Andrisnak arra, hogy borítsa a papírformát, Massialas 15:5-re nyert, és ezzel magyar részről negyed 10 felé véget is ért a nap. 

Németh Andris nem bírt az olimpiai ezüstérmes amerikai Massialas-szal.

Előttünk azonban a vasárnap, amikor a csapatversenyen a Dósa Dániel, Frűhauf Benjámin, Mátyás Bálint, Mészáros Tamás kvartett pihenten vághat neki a Világkupa-viadalnak.

Eredmények. Férfi tőr Világkupa, Párizs, 254 induló. A legjobb 32 közé jutásért: Németh-Massialas (amerikai) 5:15.

Végeredmény: 1. Alessio Foconi (olasz), 2. Gerek meinhardt (amerikai), 3. Girogio Avola (olasz) és Race Imboden (amerikai), …59. Németh András, …68. Mátyás Bálint, …106. Frűhauf Benjámin, …127. Dósa Dániel, …165. Mészáros Tamás, …174. Kiss Dániel.

Sztárok a páston

Kapcsolódó hírek

Kondricz Kata nyolcadik

A női tőröző Kondricz Kata nyolcadik helye volt a legjobb magyar eredmény a bázeli Eb második napján. Kardozóink nyolcaddöntőig jutottak.

Nyolcaddöntős nyitány

Szemes Gergő és Mihályi Andor szerepelt a mieink közül a legjobban a bázeli vívó Európa-bajnokság nyitónapján, mindketten nyolcaddöntőig jutottak.

Kamuti Jenő és Schmitt Pál kézlenyomata

A Nemzet Sportolói közül öten – közte Kamuti Jenő és Schmitt Pál – adták kézlenyomatukat a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetemen található Magyar Sportcsillagok Falára.

Svájcon át Párizsba

Bázelben minden készen áll, kedden megkezdődik és hat napig tart a vívó Európa-bajnokság. Hajrá, magyarok!

Rajtol kedden az Európa-bajnokság

Bázelben rendezik június 18. és 23. között a vívó Európa-bajnokságot. A legerősebb válogatottunk indul, hajrá, magyarok!

Élő eredmények

Közelgő események