Kósa Miklós a világ legjobb kardbírói között

dec 8, 2020 | Hírek

A Nemzetközi Vívó Szövetség a 2020-as, “csonka esztendőre” is megválasztotta a világ legjobb versenybíróit. A listán ott található Kósa Miklós, kardban, a holtversenyes harmadik helyen. Gratulálunk!

A világ legjobb versenybíróinak listáját a FIE bírói bizottsága javasolja, és a végrehajtó bizottság fogadja el. Magyar részről legutóbb, a fiatalon elhunyt kardzsűri, Kaposvári Zsolt szerepelt az elitek elitjében. Most ismét legeredményesebb fegyvernemünkben, kardban kapott helyet a legjobbak között. Fiatal versenybírónk, Kósa Miklós, aki egyben a Vasas több korosztályos válogatottjának a mestere, közel egy évtizede bíráskodik, és a riói olimpia óta valamennyi komoly világverseny résztvevője, a finálék rendszeres szereplője. 

Elismeréséhez gratulál a Magyar Vívó Szövetség! 

Négyen a  világ legjobb kardbírói közül. Balról: Emanuele Bucca, Kósa Miklós, középen Vaszil Milencsev, jobbra Marius Florea.

Az elismertek listája. Tőr: 1. GHEORGHE Florin Sebastian (román), 2. ZHURAVLEVA Natalia (orosz), 3. CHUA Eugene Wee Hong (szingapúri), SCOMPARIN Isacco (olasz), SUH Sangwon (koreai).

Párbajtőr: 1. PAGHIEV Mihail (moldáv), 2. CIVIERO Ambre (svájci), 3. GEROSSIDERIS Efstathios (görög), HATZOPOULOS Eleftherios (görög), KOVRIJNYKH Andrei (dél-afrikai).

Kard: 1. MILENCHEV Vasil (bolgár), 2. FLOREA Marius (román), EL BAKRY Medhat (egyiptomi), 3. BUCCA Emanuele (olasz), KÓSA Miklos (magyar).  

Sztárok a páston
2024. MÁJUS 23. (CSÜTÖRTÖK) | LUDOVIKA ARÉNA

Kapcsolódó hírek

Dánielfy Gergő és Kocsis Alexandra a két Sztárvívó

Nagyszerű hangulatban zajlott a SztárVívás a Ludovika Arénában. A férfiaknál Dánielfy Gergő, a nőknél Kocsis Alexandra lett a vívósztár. Gratulálunk!

Országos bajnokság – világklasszisokkal

Új időpontban, új helyszínen, ám ha lehetséges, még nagyobb tétért zajlik majd péntektől vasárnapig az országos bajnokság a Ludovika Arénán.

Magyarokkal kezdődik a világranglista

Koch Máté az első, Siklósi Gergely a második helyen áll a párbajtőr világranglistán! Ilyen sem volt magyar részről évtizedek óta!

Jön a Sztárvívás!

Következik a “Sztárok a páston”! A Ludovika Arénában csütörtökön délután fél 6-tól következik a sztárok versenye – az országos bajnokság előestéjén.

A válogatás szabályai

A hétvégi országos bajnokság után következő elnökségi ülésen véglegesítik a magyar válogatottat az Európa-bajnokságra, illetve az olimpiára. Ennek folyamatáról írunk.

Élő eredmények

Közelgő események