Következnek a fiatalok

nov 17, 2022 | Hírek

A múlt heti, felnőtt versenydömping után ezúttal a fiatalabbakon a sor. Junior tőrben és férfi párbajtőrben, valamint kadet tőrben és kardban szurkolhatunk a magyaroknak ezen a víkenden. 

Ahogy a covid előtti időkben megszokhattuk, november elejétől egészen karácsonyig totálisan megtelik a versenynaptár. A felnőttek és a juniorok elkezdik, a kadetok pedig folytatják nemzetközi versenysorozatukat, és gyakorlatilag ez így is marad egészen február végéig, a kadet és junior Európa-bajnokságig. 

Múlt hétvégén öt fegyvernemben indult be a felnőttek Világkupa-szezonja, ezen a víkenden a fiatalabbakon a sor. Az élre talán a junior férfi párbajtőrözők rigai egyéni és csapat Világkupa-versenye kívánkozik. A mezőny hatalmas, az esemény a honi pontvadászatba is beszámít, a magyarok pedig a maximális, tizenkét fős létszámmal vesznek részt az eseményen. 

Tőrben abból a szempontból különleges ez a hétvége, hogy a juniorok és a kadetok is pástra lépnek – különböző helyszíneken. Ráadásul úgy, hogy korábban egyik esemény sem volt betervezve… A juniorok perui edzőtáboráról és versenyéről egy nappal ezelőtt már beszámoltunk, Limában péntektől vasárnapig zajlik majd a férfi és női Világkupa, melyen 4-4 magyar vesz részt, a verseny természetesen nem számít be a hazai ranglistába. A kadetoké viszont igen. Eredetileg Mödling lett volna a válogató európai körverseny, ám az osztrákok lemondták a rendezést, helyére ugrott be Nürnberg. A kadet tőrözőknek ez a második nemzetközi eseménye, amely döntő fontossággal válogat a korosztály jövő évi világversenyeire. 

Gyakorlatilag ugyanez mondható el a kardozókról is, akik Szófiában szerepelnek szombaton és vasárnap kadet európai körversenyen – hasonló tétért. 

Honlapunkon természetesen valamennyi eseményről beszámolunk, hajrá, magyarok! 

BANNER 341X200

Kapcsolódó hírek

Minden napra jutott érem 

A csütörtökön Nápolyban befejeződött kadet és junior Európa-bajnokságon a magyar küldöttség 2 arany-, 4 ezüst és 5 bronzéremmel zárt, gratulálunk!

Négy kardozónk folytatja Padovában

A férfi kardozók olaszországi Világkupáján a kiemelt Szilágyi Áron és Szatmári András mellett Gémesi Csanád és Rabb Krisztián folytathatja a legjobb 64 között.

Öten az athéni 64-ben

A négy milánói világbajnok (Battai Sugár, Márton Anna, Pusztai Liza, Szűcs Luca) női kardozó, továbbá Keszei Kira jutott a legjobb 64 közé az athéni Világkupán.

Két bronzérem a zárónapon

Férfi tőrcsapatunk és női párbajtőrcsapatunk egyaránt bronzérmet nyert a nápolyi kadet és junior Európa-bajnokság zárónapján, gratulálunk!

Arany és ezüst a hölgyektől

Női kardcsapatunk rendkívüli izgalmak után nyert aranyérmet, míg női tőrözőink nagyon értékes ezüstérmet nyertek a nápolyi kadet és junior Európa-bajnokság utolsó előtti versenynapján.

Élő eredmények

Közelgő események