Közel a bravúrhoz – hetedik hely a vége

dec 5, 2021 | Hírek

Hetedik helyen zárt a Bagdány Albert, Bálint Álmos, Mihályi Andor, Szemes Gergő összeállítású junior férfi tőrcsapat a lesznói Világkupa-versenyen. A mieink a negyeddöntőben közel voltak a bravúrhoz.

A kötelező magabiztos teljesítése után – Hollandia 45:15-ös legyőzése – nagyon közel jártak a mieink egy igazán nagy bravúrhoz. A Bagdány Albert, Bálint Álmos, Mihályi Andor, Szemes Gergő összeállítású junior férfi tőrválogatott a negyeddöntőben az első helyen kiemelt, nagyon erős Egyesült Államokkal szemben remekül tartotta magát az egyéni bronzérmes Szemes Gergő és Mihályi Andor jóvoltából. A befejezés nem sikerült, végül 45:43-ra nyertek az amerikaiak, ám ezért a vereségért jóval inkább a dicséret jár, mint az elégedetlenkedés. 

A folytatásban sem volt egyszerű a feladat, újabb tőrnagyhatalom, Olaszország következett, az 5-8. helyért 45:29-re kaptunk ki az itáliaiaktól. A befejezés viszont jól sikerült, a 7. helyért Nagy-Britannia ellen Szemes Gergő 36:40-ről fordított 45:43-ra, így ha a végeredmény nem is kivételes bravúr, de az összkép azért pozitív lehet a nappal kapcsolatosan.

Mihályi Andor, Szemes Gergő, Bálint Álmos, Bagdány Albert és Mazza Lorenzo válogatott edző.

Eredmények. Junior férfi tőrcsapat Világkupa, Leszno, 17 induló. Nyolcaddöntő: Magyarország-Hollandia 45:15 (Szemes +12, Mihályi +8, Bagdány +7, Bálint +3).

Negyeddöntő: Magyarország-Egyesült Államok 43:45 (Szemes +6, Mihályi +3, Bagdány -11).

Az 5-8. helyért: Magyarország-Olaszország 29:45 (Szemes -1, Bálint -2, Bagdány -5, Mihályi -8).

A 7. helyért: Magyarország-Nagy-Britannia 45:43 (Szemes +8, Bagdány +2, Mihályi 0, Bálint -8).

Végeredmény: 1. Franciaország, 2. Egyesült Államok, 3. Oroszország, …7. Magyarország (Bagdány Albert, Bálint Álmos, Mihályi Andor, Szemes Gergő).

BANNER 341X200

Kapcsolódó hírek

Nyolcaddöntőknél tartunk

Két magyar kadet tőröző, Kollár Anna és Zsögön Andor jutott el a nyolcaddöntőig a rijádi korosztályos világbajnokság második versenynapján. Következnek a junior tőrcsapatok!

Péntek, majdnem 13, és balszerencsés

A rijádi kadet és junior világbajnokság nyitónapján a junior tőrözők léptek pástra, két magyar jutott el a legjobb 32-ig. Jöhet a sikeresebb folytatás!

Minden készen áll – kezdenek a junior tőrözők

A junior férfi és női tőrözők egyéni versenyével kezdődik pénteken Rijádban a kadet és junior világbajnokság. Minden készen áll, hajrá, magyarok!

Honvédelmi Sportszövetség – Pályázati Felhívások 2024

Kiírásra kerültek a Honvédelmi Sportszövetség – a továbbiakban HS – 2024. évi pályázati felhívásai! A korábbi évek gyakorlatának megfelelően a pályázat benyújtása az online támogatáskezelő rendszerben lehetséges. Pályázati Felhívások...

Rajt Rijádban!

Két nap múlva kezdődik Szaúd-Arábiában a kadet és junior világbajnokság. Csütörtöktől a helyszínről jelentkezünk, mindenről beszámolunk. Hajrá, magyar vívás!

Élő eredmények

Közelgő események