Közepes kadet kezdet

nov 16, 2019 | Hírek

A szófiai kadet kard körverseny első napján a női válogatott (Fenyősi Zita, Keszei Kira, Missurai Pálma, Spiesz Anna) ötödik lett. Férfi kard egyéniben nem jutott magyar vívó a nyolcas döntőbe.

Az Európa-bajnoki címvédő kadet női kardcsapat ötödik helyen zárt a szófiai kadet európai körversenyen. Gyorsan tegyük hozzá, hogy a Fenyősi Zita, Keszei Kira, Missurai Pálma, Spiesz Anna összeállítású csapatot így sem érheti kritika, elvégre egyetlen vereséget szenvedett, azt is minimális különbséggel, a negyeddöntőben 43:45-re az amerikaiak második csapattól. Úgy, hogy a korosztály legjobbja, Battai Sugár a jövő heti, orleans-i felnőtt Vk okán nem tartott a válogatottal.

A férfi kardozók egyéni versenyében nem sok babér termett a mieinknek. A legjobb 32 közé mindössze két magyar került, Petrucz Mirkó és Szabó Márton. A nyolcaddöntőbe pedig már csak egyikük, az utóbbi. Ott azonban a kertvárosi Szabó Márton 15:6-ra kikapott az amerikai Williamstől, így nem jutott vívónk a nyolcas döntőbe.

Vasárnap a női egyéni és a férfi csapatversennyel folytatódik a szófiai kadet kardhétvége. 

Eredmények. Kadet férfi kard egyéni európai körverseny, Szófia, 213 induló. A legjobb 32 közé jutásért: Petrucz-Szamokvalov (orosz) 15:10, Szabó-Mihnea (román) 15:13, Tóth P.-Nitu (román) 9:15, Avarkeszi-Elboghdadly (egyiptomi) 12:15, Zadravecz-Harvey (amerikai) 10:15, Gaszner-Medvegyev (orosz) 13:15, Tóth B.-Manyin (orosz) 7:15, Engelbrecht-Szpicin (orosz) 11:15.

A legjobb 16 közé jutásért: Szabó-Szpicin (orosz) 15:11, Petrucz-Asik (török) 9:15.

Nyolcaddöntő: Szabó-Williams (amerikai) 6:15.

Végeredmény: 1. , 2. , 3. és , …12. Szabó Márton, …18. Petrucz Mirkó, …38. Tóth Patrik, …42. Avarkeszi Dániel, …45. Tóth Bertalan, …48. Zadravecz Máté, …54. Gaszner Ádám, 55. Engelbrecht Patrik.

Női kardcsapat európai körverseny, Szófia, 36 induló. A legjobb 16 közé jutásért: Magyarország-Görögország 5 45:16.

Nyolcaddöntő: Magyarország-Románia 3 45:15.

Negyeddöntő: Magyarország-Egyesült Államok 2 43:45.

Az 5-8. helyért: Magyarország-Törökország 2 45:24.

Az 5. helyért: Magyarország-Románia 2 45:32.

Végeredmény: 1. Egyesült Államok, 2. Ukrajna, 3. Egyesült Államok 2, …5. Magyarország (Fenyősi Zita, Keszei Kira, Missurai Pálma, Spiesz Anna).

Kapcsolódó hírek

Törökbálintra megy a roadshow

Törökbálint lesz az újabb, immáron negyedik állomása az “Aranyos lányok, aranyos fiúk” roadshow-nak. A vendég két, milánói világbajnok kardozó, Gémesi Csanád és Szatmári András lesz.

Nemzetközi szinten is belevágunk

Egy héttel a hazai rajt után a nemzetközi pástokon is megkezdődik a 2023/24-es válogatási szezon. A szlovákiai Somorján, női tőr európai kadet körversenyen szerepelnek a korosztály legjobbjai.

Kósa Miklós és Szilágyi Áron elismerése

A Nemzetközi Vívó Szövetség éves rangsorában Kósa Miklós második egymást követő évben végzett a második helyen, gratulálunk! Szilágyi Áron pedig bekerült a Hírességek Csarnokába, ugyancsak gratulálunk!

Világbajnokságra készülnek a kerekesszékesek

Október 3. és 8. között, az olaszországi Terniben rendeznek paralimpiai kvalifikációs, kerekesszékes világbajnokságot. Négy év után indulhatnak újra vb-n vívóink, Nagy József beszél a részletekről.

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM