Közgyűlés előtt a vívósport

máj 13, 2021 | Hírek

Május 25-re módosította közgyűlését a Magyar Vívó Szövetség. Az elnökség csütörtök délutáni ülésén elfogadta az írásos előterjesztéseket, továbbá megszavazta a magyar jelölteket a Hall of Fame-be.

A gyülekezési törvényeknek megfelelően módosította a közgyűlés eredetileg tervezett időpontját a Magyar Vívó Szövetség az elnökségi ülésén, melyet a Bp. Honvéd klubházában tartott. Ezek alapján az évi rendes közgyűlés új dátuma május 25., kedd délután 4 óra, a helyszín pedig a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnok. Amennyiben a testület nem lesz határozatképes, akkor a megismételt közgyűlés időpontja május 28., péntek délután 4 óra lesz. 

Az elnökség kitűzte a közgyűlés időpontját.

Az ezzel kapcsolatos írásos előterjesztéseket a közgyűlés egyhangúlag elfogadta. A szakmai beszámolóhoz Csampa Zsolt elnök hozzátette, hogy vágyaiban négy csapat olimpiai kvalifikációja szerepelt, és sajnálja, hogy ez végül a férfi párbajtőrcsapatnak nem jött össze. Ugyanakkor a 3 csapatkvóta és a 13 ötkarikás induló különösen a londoni 4, de a riói 10 (1 csapat) kvalifikációs helyhez képest is jelentős előrelépés. 

Az elnökség a szakmai beszámoló után elfogadta a költségvetést, a közhasznúsági mellékletet, valamint az Ellenőrző Bizottság beszámolóját. Nyíradony vívóklubja is felvételt nyert a tagszervezetek közé. Emellett idén is elküldte javaslatát az elnökség újabb magyar tagok felvételére a vívó Hall of Fame-be. A “Vívócsalád” kategóriába Vass Imrét, a “Versenyző” kategóriába Sákovicsné Dömölky Lídiát, Kabos Endrét és Petchsauer Attilát jelölte a testület. 

Kapcsolódó hírek

Tőrbravúrokra várva

Az esztendő utolsó egyéni, illetve csapat olimpiai kvalifikációs Grand Prix-, illetve Világkupa-versenyeit rendezik világszerte, hat fegyvernemben. Időrendben haladunk, a tőrözőkkel fejezzük be beharangozónkat.

Távoli, de nagyon fontos párbajtőr hétvége következik

Az esztendő utolsó egyéni, illetve csapat olimpiai kvalifikációs Grand Prix-, illetve Világkupa-versenyeit rendezik világszerte, hat fegyvernemben. Időrendben haladunk, a párbajtőrözőkkel folytatjuk beharangozónkat.

Imre Géza – apaszerepben a sportkonferencián

A négyszeres világbajnok, olimpiai ezüst- és bronzérmes párbajtőröző, elnökségi tagunk, Imre Géza ezúttal szülői szerepéről nyilatkozott párjával, Kökény Beatrixszal az utanpotlassport.hu konferenciáján.

Veterán országos bajnokokat avattunk

A hét végén az UTE vívótermében rendezték a veterán országos bajnokságot. 161 vívó indult az egyéni versenyeken, míg vasárnap 27 csapat lépett pástra a három fegyvernemben.

Ünnepek előtti “vívónagyhét” következik

Az esztendő utolsó egyéni, illetve csapat olimpiai kvalifikációs Grand Prix-, illetve Világkupa-versenyeit rendezik világszerte, hat fegyvernemben. Időrendben haladunk, a kardozókkal kezdjük beharangozónkat.

Élő eredmények

Közelgő események