Közgyűlés, Magyarkupa-győztesekkel

máj 19, 2023 | Hírek

Megtartotta éves, rendes közgyűlését a Magyar Vívó Szövetség Csampa Zsolt elnök vezetésével. A testület elfogadta a napirendi pontokat, a közgyűlés előtt pedig köszöntötték az idei Mk-győzteseket.

Csampa Zsolt elnök és Tamás Henriette főtitkár beszélget Schmidt Gábor sportért felelős államtitkár helyettessel.

A Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban tartotta éves, rendes közgyűlését a Magyar Vívó Szövetség. A közgyűlés elsőre határozatképesnek bizonyult, azaz a küldöttek több mint ötven százaléka megérkezett. Csampa Zsolt, a szövetség elnöke köszöntötte a jelen lévő Schmidt Gábor sportért felelős államtitkár helyettest, Fábián Lászlót, a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkárát, valamint Szabó Lászlót, a Magyar Paralimpiai Bizottság elnökét. Mindhárman elismerően szóltak a magyar vívósport eredményeiről, illetve a sportág rendezett viszonyairól, körülményeiről, az elvégzett munkáról. 

Csampa Zsolt tartja meg beszámolóját.

Ezt követően Csampa Zsolt megtartotta beszámolóját a 2022-es esztendő szakmai tevékenységéről. Tamás Henriette főtitkár pedig a költségvetés végrehajtásáról szóló beszámolóját tartotta meg. Fenti napirendi pontokat, továbbá az ezt követőket egyaránt egyhangúlag fogadta el a tagság. 

A napirendi pontok kapcsán egyhangúlag szavazott a közgyűlés.

A közgyűlés hivatalos részét megelőzően a tagság előtt köszöntötte Csampa Zsolt a 2022/23-as szezon összesített Magyarkupa-győzteseit a felnőtt, a junior és a kadet korosztályban egyaránt. 

Összesített Magyarkupa-győztesek Tamás Henriette főtitkárral és Csampa Zsolt elnökkel. Balról: Petrucz Mirkó, Rubin Mattia, Wolf Eszter, Kollár Anna, Keszei Kira, Csonka Dorottya, Katona Renáta, Monori Mátyás, Bagdány Albert.

A 2022/23-as szezon összesített Magyarkupa-győztesei. Női párbajtőr egyéni: Kun Anna (OMS-Tata). Csapat: MTK és BVSC (holtversenyben).

Férfi párbajtőr egyéni: Bányai Zsombor (Vasas). Csapat: Honvéd. 

Női tőr: Pöltz Anna (Ludovika). Férfi tőr: Bagdány Albert (Ludovika).

Női kard: Katona Renáta (Vasas). Férfi kard: Rabb Krisztián (Vasas). 

Juniorok. Női párbajtőr: Wimmer Dorina (MTK). Férfi párbajtőr: Kovács Gergely (Tatabánya).

Női tőr: Wolf Eszter (Honvéd). Férfi tőr: Bagdány Albert (Ludovika).

Női kard: Keszei Kira (Honvéd). Férfi kard: Petrucz Mirkó (BVSC). 

Kadetok. Női párbajtőr: Gachályi Gréta (Honvéd). Férfi párbajtőr: Horváth Márk (FTC).

Női tőr: Kollár Anna (Törekvés). Férfi tőr: Rubin Mattia (Zalaegerszeg).

Női kard: Csonka Dorottya (Vasas). Férfi kard: Monori Mátyás (Vasas).

BANNER 341X200

Kapcsolódó hírek

Tovább tart a böjt

Keresztes Ádám szerepelt a legjobban a magyarok közül a kadet és junior világbajnokság junior párbajtőr egyéni versenyszámában. A tatai vívó nyolcaddöntőig jutott.

Közgyűlés következik

Május 17-én tartja a Magyar Vívó Szövetség az évi rendes, egyben tisztújító közgyűlését a Magyar Sport Házában.

Ötödik a férfi, 12. a női tőrcsapat

A rijádi korosztályos világbajnokság tőr számának zárónapján a férfi csapat az 5., a női a 12. helyen végzett – következnek a párbajtőrözők. Hajrá, magyarok!

Nyolcaddöntőknél tartunk

Két magyar kadet tőröző, Kollár Anna és Zsögön Andor jutott el a nyolcaddöntőig a rijádi korosztályos világbajnokság második versenynapján. Következnek a junior tőrcsapatok!

Péntek, majdnem 13, és balszerencsés

A rijádi kadet és junior világbajnokság nyitónapján a junior tőrözők léptek pástra, két magyar jutott el a legjobb 32-ig. Jöhet a sikeresebb folytatás!

Élő eredmények

Közelgő események