Közgyűlést tartott a Magyar Vívó Szövetség

máj 25, 2021 | Hírek

Megtartotta éves közgyűlését a Magyar Vívó Szövetség. Az eseményt Csampa Zsolt elnök vezette le, jelen volt Kulcsár Krisztián MOB-elnök is. A tagság köszöntötte kerek születésnapos egyéniségeinket. 

Megtartotta éves rendes közgyűlését a Magyar Vívó Szövetség. A Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban rendezett esemény elsőre határozatképes lett, 108 küldött jelent meg. A Magyar Olimpiai Bizottság nevében Kulcsár Krisztián elnök, az EMMI részéről Géczi Erika főosztályvezető volt jelen. Csampa Zsolt elnök bevezetőjét követően kerek születésnaposainkat köszöntöttük. Hagyományosan ezt decemberben, a Magyar Vívás Napján tesszük meg, ugyanakkor a pandémia okán akkor nem tudtuk megtartani. 

A kétszeres olimpiai és hatszoros világbajnok párbajtőr klasszist, Nagy Tímeát köszönti Csampa Zsolt és Kulcsár Krisztián.

Most viszont igen, és a közgyűlés vastapsa mellett vehette át ajándékát Nagy Tímea, Várkonyi Marina, Eőry Diána, Kovács Iván (50 évesek), Navarrete József, Plásztán Attila (55 évesek), Szelei István, Galli Zsolt, Gergácz László, Németh Kálmán (60 évesek), Decsi István (65 éves), Román János, Bodnár József (70 éves), Bóbis Ildikó (75 éves), B. Nagy Pál, Pézsa Tibor (85 évesek). 

Az olimpiai és világbajnok kardvívót és mesteredzőt, Pézsa Tibort köszönti 85. születésnapja alkalmából Csampa Zsolt.

Ezt követően egyperces néma felállással emlékezett meg a közgyűlés azokról a nagyságainkról, akik az elmúlt egy esztendőben hunytak el: Almási János, Fekete György, Kamuti László, Kriza Ákos, Mohos János, Pallaghy Csaba, Szántó Gábor, Tiszttartó Tibor

Kulcsár Krisztián MOB-elnök köszöntőjében gratulált a vívósportnak az olimpiai kvalifikációs helyek kiharcolásáért, egyben elmondta: a tokiói játékokkal kapcsolatosan kérdésként csak a “hogyan?” vetődik fel. Az viszont bizonyos, hogy nem egészen két hónap múlva megrendezik az ötkarikás játékokat. 

Kulcsár Krisztián (MOB-elnök), Csampa Zsolt (MVSZ-elnök) és Tamás Henriette (MVSZ-főtitkár) a közgyűlés főasztalánál.

A napirend elfogadását követően elsőként Csampa Zsolt elnök tartotta meg beszámolóját. Kitért arra, hogy a 2020-as esztendőt a vívásban is a pandémia határozta meg. Megköszönte valamennyi sportági résztvevő felelősségteljes és fegyelmezett hozzáállását. Szakmai szempontból márciusig, a versenyrendszer felfüggesztéséig lehet csak elemezni és értékelni az esztendőt, ezt követően az egészség megóvása, a járvány megelőzése vette át a főszerepet. 

Az elnöki beszámolót a közgyűlés egyhangú szavazással fogadta el, majd hasonlóan járt el a költségvetéssel, a mérleggel, az ellenőrző testület beszámolójával is. Zárásként a 2021-es esztendő pénzügyi és szakmai tervét hagyta jóvá a testület. 

Egyhangú döntéseket hozott az MVSZ közgyűlése.

Kapcsolódó hírek

Döntő nélkül Vancouverben

Kun Anna szerepelt a legjobban a magyarok közül a vancouveri férfi és női párbajtőr Világkupán. Sérülése után nyolcaddöntőig jutott, a többiek korábban búcsúztak.

Kollár Anna és Zsögön Andor a kadet tőrbajnok

A törekvéses Kollár Anna és a budakalászi Zsögön Andor nyerte a kadet tőr országos bajnokságot. Gratulálunk!

Aranyérmes a kadet férfi kardcsapat

Aranyérmet nyert az eislingeni kadet férfi kard európai körversenyen a Berkeszi Dániel, Csaba Botond, Monori Mátyás, Szalai Zalán összeállítású magyar csapat. Gratulálunk!

Taivainen Bence és Horváth Lotti a kadet bajnok

A honvédos Taivainen Bence, illetve a ferencvárosi Horváth Lotti nyerte a kadet párbajtőr országos bajnokságot, gratulálunk!

Szekeres Pál elnökségi tag az új fogyatékossport szervezetben

Új szervezet képviseli a jövőben a mozgássérült sportolók érdekeit. A World Abiltysport (WAS) elnökségében helyet kapott Szekeres Pál.

Élő eredmények

Közelgő események