Közlemény

márc 16, 2021 | Hírek

Nyolc résztvevőnek lett pozitív az új koronavírus tesztje a hétvégén, “buborékban” megrendezett olimpiai kvalifikációs kard Világkupán.

A Magyar Vívó Szövetség rendezésében Budapesten 2021. március 11-14. között, “buborékban” lezajlott olimpiai kvalifikációs kard Világkupán 390 versenyző, valamint a küldöttségekhez tartozó személyzet vett részt.

A nemzetközi előírásokat betartva, az összes résztvevő csak negatív PCR teszttel utazhatott be hazánkba, majd érkezéskor újabb negatív PCR teszt eredménye esetén kaphatott akkreditációt.

Az esemény során összesen 1758 PCR tesztet, továbbá 3952 antigén gyorstesztet végeztünk el, amelyek közül nyolc fő nemzetközi résztvevő ereménye lett pozitív. A fertőzöttek szakszerűen, a többi sportolótól és dolgozótól izolálva kerültek karanténba. Minden PCR és AG esetet a lappangási időszakban, tünetmentes állapotban sikerült kimutatni.

Sztárok a páston