Közlemény

márc 16, 2021 | Hírek

Nyolc résztvevőnek lett pozitív az új koronavírus tesztje a hétvégén, “buborékban” megrendezett olimpiai kvalifikációs kard Világkupán.

A Magyar Vívó Szövetség rendezésében Budapesten 2021. március 11-14. között, “buborékban” lezajlott olimpiai kvalifikációs kard Világkupán 390 versenyző, valamint a küldöttségekhez tartozó személyzet vett részt.

A nemzetközi előírásokat betartva, az összes résztvevő csak negatív PCR teszttel utazhatott be hazánkba, majd érkezéskor újabb negatív PCR teszt eredménye esetén kaphatott akkreditációt.

Az esemény során összesen 1758 PCR tesztet, továbbá 3952 antigén gyorstesztet végeztünk el, amelyek közül nyolc fő nemzetközi résztvevő ereménye lett pozitív. A fertőzöttek szakszerűen, a többi sportolótól és dolgozótól izolálva kerültek karanténba. Minden PCR és AG esetet a lappangási időszakban, tünetmentes állapotban sikerült kimutatni.

Sztárok a páston

Kapcsolódó hírek

Eb-váró – Boczkó Gáborral

Boczkó Gábor szövetségi kapitány a csapatversenyekre fókuszál a kedden kezdődő bázeli Eb-n, és annak örül, hogy mindenki egészséges.

Magyarok Párizsban – Siklósi Gergely

Tizenöt vívónk lesz ott a párizsi olimpián. Őket mutatjuk be honlapunkon és social media felületeinken. Hajrá, magyar vívás! A sorozatot Siklósi Gergellyel folytatjuk!

Boros Péter a világ legidősebb aktív vívója

Bekerült a Guinness-rekordok könyvébe Boros Péter, a világ legidősebb aktív vívója. Aki továbbra sem pihen, 90 évesen is ott volt a hétvégi Csacsi Kupán.

Csacsi Kupa a “fellegekben”

Csák Attila szervezésében ismét megrendezték a veterán tőrözők Csacsi Kupáját. Újra különleges helyszínen, a visegrádi Fellegvár teraszán vívtak.

Magyarok Párizsban – Nagy Dávid

Tizenöt vívónk lesz ott a párizsi olimpián. Őket mutatjuk be honlapunkon és social media felületeinken. Hajrá, magyar vívás! A sorozatot Nagy Dáviddal folytatjuk!

Élő eredmények

Közelgő események