Kreiss Fanni 32-ig jutott

dec 14, 2019 | Hírek

Egyetlen magyar győzelem született a St. Maur-i női tőr Világkupa-verseny 64-es főtábláján. Kreiss Fanninak sikerült nyernie, ő a következő körben búcsúzott. Egyéni kvalifikációs esélyei tovább élnek.

Kreiss Fanni beadta a legfontosabb tust 14:14-nél a lengyel Jelinskának. Ez a 15:14-es győzelem a St. Maur-i Világkupa-verseny főtábláján számára azt jelentette, hogy egyéniben továbbra is olyan helyen áll a világranglistán, mellyel reális eséllyel pályázhat a tokiói indulásra. Persze, ezt bár csapatindulóként tehetné meg, de erről többet majd vasárnap… A 32-ben az amerikai klasszis, Kiefer következett Fanninak, és 15:9-re a tengerentúli vívó győzött, ezzel a magyar búcsúzott. 

Kreiss Fanni fontos győzelmet aratott a 64-es táblán Jelinska ellen.

A többiekről. Fanni mellett további négy magyar jutott a legjobb 64 közé, ám valamennyien az első körben estek ki. Igazából egyiküknek sem volt sok esélye az eredmények alapján. Mohamed Aida 15:11-re kapott ki, Kondricz Kata és Pásztor Flóra egyaránt 15:7-re, míg Hajas Nóri 15:5-re. Igaz, utóbbi az orosz olimpiai és világbajnokkal, Inna Deriglazovával szemben búcsúzott.

Vasárnap az egyéninél sokkal fontosabb csapatverseny következik, a mieink Kreiss, Kondricz, Lupkovics, Pásztor összeállításban lépnek pástra először Románia, majd győzelem esetén Kanada ellen a nyolcaddöntőben. Hajrá, magyarok!

Eredmények. Női tőr egyéni Világkupa, St. Maur, 205 induló. A legjobb 32 közé jutásért: Kreiss-Jelinska (lengyel) 15:14, Mohamed-Recher (francia) 11:15, Pásztor-Vu (kínai) 7:15, Kondricz-Boubakri (tunéziai) 7:15, Hajas-Deriglazova (orosz) 5:15. 

A legjobb 16 közé jutásért: Kreiss-Kiefer 9:15.

Végeredmény: 1. Alice Volpi (olasz), 2. Martina Batini (olasz), 3. Inna Deriglazova (orosz) és Lee Kiefer (amerikai), …29. Kreiss Fanni, …40. Mohamed Aida, …46. Pásztor Flóra, …54. Kondricz Kata, …64. Hajas Nóra, …82. Lupkovics Dóra, …108. Pöltz Anna, …170. Kókai Csilla, …176. Mesteri Viktória, …198. Orosházi Csilla.

Sztárok a páston

Kapcsolódó hírek

SZURKOLJATOK NEKÜNK!

A magyar válogatott nevében köszönjük a csaknem 35 ezer like-ot, a 80 ezer kattintást, és az 1,3 millió elérést, amely 15 olimpikon vívónk bemutatását kísérte.

Petschauer Attila emlékének adóztunk

A tragikus sorsú, kétszeres olimpiai bajnokról emlékeztünk meg – többek között válogatott vívók, Izrael nagykövete és Csampa Zsolt elnök társaságában.

Útra készen az olimpiai csapat!

A magyar sportélet legmagasabb rangú vezetőivel és a média képviselőivel találkozott kedden a párizsi olimpiai vívódelegáció.

Elhunyt Solti Antal

Rövid betegség után, 75 éves korában elhunyt Solti Antal, a magyar tőrvívás meghatározó egyénisége. Az MVSZ és az FTC a mestert saját halottjának tekinti.

Magyarok Párizsban – Muhari Eszter

Tizenöt vívónk lesz ott a párizsi olimpián. Őket mutatjuk be honlapunkon és social media felületeinken. Hajrá, magyar vívás! A sorozatot Muhari Eszterrel fejezzük be!

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM

XXXIII. Nyári Olimpiai Játékok Párizs – Vívás 2024. július 27 – augusztus 04.