Kreiss Fanni hatodik Kairóban

márc 2, 2019 | Hírek

Egy, csak egy leány maradt talpon a kairói férfi és női tőr Világkupa főtábláján, ám az az egy nagyszerűen teljesített! Kreiss Fanni sima győzelmeket követően a hatodik helyen zárt, gratulálunk!

Egy fecske is majdnem nyarat csinált Kairóban! A kilenc magyar tőröző (öt nő, négy férfi) közül egyedül Kreiss Fanni jutott a 64-es főtáblára, ő viszont remek teljesítményt nyújtva bekerült a legjobb nyolc közé, végül hatodikként zárt. Édesapja, Kreiss Gábor tanítványa elsőként a lengyel Hanna Lyczbinskát győzte le a főtáblán (15:11), majd jött az első igazán értékes skalp. A junior kora ellenére már a felnőttek között is kiemelt Ebertnek esélyt sem hagyott az UTE versenyzője, 15:10-re verte a legmagasabban rangsorolt németet. 

Kreiss Fanni a világklasszis amerikai Kiefertől szenvedett vereséget a negyeddöntőben.

Ezzel a nyolcaddöntőig jutott, ahol a japán Janaoka következett. Ennek okán túlzottan nem bánkódtunk, ám az ázsiai nem sokkal később igencsak szomorkodhatott. Fanni ugyanis elképesztően fölényes, 15:2-es győzelemmel jutott be a legjobb nyolc közé. Ezzel közel két év után jutott ismét Világkupa-versenyen a legjobbak közé első számú tőrözőnk. És egyre közelebb kerül ahhoz, hogy kiemelt legyen a nagy versenyeken, ami óriási előnyt jelentene. Fanni végül hatodik lett, és ezzel máris feledésbe merülhetett a pénteki nap, sőt… 

Jogos a mosoly! Kreiss Fanni nagyszerűen szerepelt Kairóban.

Jöhet a folytatás a csapatversenyekkel, és nagyszerű lenne egy hasonló, kellemes meglepetést szerezni vívóinknak…

Eredmények. Férfi és női tőr Világkupa, Kairó. 

Férfi tőr egyéni, 177 induló. Végeredmény: 1. Daniele Garozzo (olasz), 2. Erwann Le Pechoux (francia), 3. Giorgio Avola (olasz) és  Alexander Massialas (amerikai), …67. Dósa Dániel, …83. Mészáros Tamás, …99. Frűhauf Benjámin, …106. Mátyás Bálint.

Női tőr egyéni, 141 induló. A legjobb 32 közé jutásért: Kreiss-H. Lyczbinska (lengyel) 15:11.

A legjobb 16 közé jutásért: Kreiss-Ebert (német) 15:10.

Nyolcaddöntő: Kreiss-Janaoka (japán) 15:2.

Negyeddöntő: Kreiss-Kiefer (amerikai) 10:15.

Végeredmény: 1. Inna Deriglazova (orosz), 2. Alice Volpi (olasz), 3. Lee Kiefer (amerika) és  Csuji Szumire (japán), …6. Kreiss Fanni (edző: Kreiss Gábor, válogatott edző: Feczer Viktor), …65. Mohamed Aida, …89. Lupkovics Dóra, …102. Kondricz Kata, 103. Pásztor Flóra.

Sztárok a páston
2024. MÁJUS 23. (CSÜTÖRTÖK) | LUDOVIKA ARÉNA

Kapcsolódó hírek

Bronzérmes a férfi kardcsapat

Folytatta remek sorozatát a férfi kardcsapat! Szatmári András nélkül is érmet nyert, harmadik lett a madridi Világkupa-versenyen, gratulálunk!

Ezúttal 9. hely jutott férfi párbajtőrben

Az Andrásfi Tibor, Koch Máté, Nagy Dávid, Siklósi Gergely összeállítású férfi párbajtőrcsapat a kilencedik helyen végzett a párizsi Világkupán.

Elszalasztott esély – 9. hely

Majdnem olimpiai bajnokot vert, két párizsi indulót győzött le, mégis 9. lett a magyar női párbajtőr-válogatott a fujairahi csapat Világkupán.

Hetedik a női kardcsapat

Hetedik helyen végzett a Battai Sugár, Márton Anna, Pusztai Liza, Szűcs Luca összeállítású női kardcsapat a plovdivi Világkupán.

Dani 16, Flóra 32, Dóra 64

Dósa Dani nyolcaddöntőig jutott a sanghaji tőr Grand Prix-n, másik olimpikonunk, Pásztor Flóra 32-ben, Lupkovics Dóra 64-ben búcsúzott.

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM