Kreiss Fanni nyolcaddöntős Tauberben

máj 4, 2019 | Hírek

A legjobb 16-ig jutott Kreiss Fanni az olimpiai kvalifikációs női tőr Világkupa-versenyen Tauberbischofsheimben. Fanni a nyolcaddöntőig remekül vívott, jöhet a vasárnapi, nagyon fontos csapatviadal.

Munkatársunk helyszíni jelentése:

Kreiss Gábor reggel leadta leckéjét Kreiss Fanninak. Aztán, amikor a jelenlegi első számú magyar női tőröző pástra lépett, akkor csöndesen kisétált a teremből… Ezt beszélte meg egymással apa és leánya, amikor Fanni a páston van, akkor a mester-édesapa azzal segít leginkább, ha kintről szurkol. Ez a rend.

Így történt ezúttal is, a tauberbischofsheimi olimpiai kvalifikációs női tőr Világkupa-verseny 64-es főtáblája előtt. Fanni a világranglista huszadik helyéről kezdte meg a viadalt, és ahol abbahagyta pénteken, ott folytatta szombaton. Előző nap hibátlan mérleggel lépett tovább, és a francia Rancurel elleni asszójában esélyt sem hagyott ellenfelének. 15:8 lett a vége, és következett az újabb mérkőzés a 16 közé jutásért. 

Kreiss Fanni kimagasló vívással jutott el a legjobb 16-ig.

És jött a nagyon értékes skalp. A világranglista 13. helyén álló orosz Korobejnyikovának esélyt sem hagyott a 30 esztendős magyar. Fanni remek vívással húzott el 8:2-re, kézzel-lábbal felülmúlta jónevű riválisát. A folytatásban ugyan zárkózott Korobejnyikova, ám két tusnál közelebb egyszer sem került. A vége pedig 15:10 lett! Jöhetett a nyolcaddöntő, és a látottak alapján okkal gondolhattuk, hogy az olasz Cipressa ellen összejöhet az újabb siker, elvégre az itáliai fegyvernemi vezetőedző 22 éves lánya a 46. a világranglistán. Érdekes, ezen a meccsen egyik oldalon sem az edző-édesapa meccselt, a Kreiss családról már írtunk, és Erica Cipressa meccsén a korábbi olimpiai bajnok, Giovanna Trillini coach-olt. 

A vívás viszont a kiszámíthatatlansága miatt is gyönyörű sport, még ha ezt most jelen esetben nem élveztük… Az egy órával korábban extrát nyújtó Fanninak ugyanis a nyolcaddöntőben semmi sem sikerült. Cipressa végig vezetve 15:7-re nyert, a magyar pedig ezzel a 12. helyen végzett – tovább erősítve pozícióját a világranglistán. 

Kondricz Kata értékes Világkupa-pontokat szerzett a 32 közé jutással.

A többiekről: további három magyar jutott a szombati 64-es főtáblára. Közülük Kondricz Kata nagyon értékes meccsen verte a lengyel válogatott Synoradzkát 14:11-re. A folytatásban a nagyszerű napot kifogó, későbbi negyeddöntős kínai Csen 15:9-re legyőzte őt. Lupkovics Dóra és Pásztor Flóra az első asszójában vereséget szenvedett, előbbi az orosz Tripapinától 15:11-re, utóbbi a francia Butruille-től 15:8-ra kapott ki. 

Az egyéni versenyt követően Feczer Viktor vezetőedző kijelölte a vasárnapi, rendkívül fontos olimpiai kvalifikációs csapatviadalra a magyar válogatottat. A Kondricz Kata, Kreiss Fanni, Mohamed Aida, Pásztor Flóra kvartettnak szavazott bizalmat. “Nincs bonyolult magyarázat. Egyszerűen úgy érzem, a jelenlegi helyzetben ez a legerősebb csapatunk.” Egy biztos, mi szurkolunk…! A magyar válogatott várhatóan a nyolcaddöntőben Kanadával találkozik. Hajrá, magyarok! 

Eredmények. Női tőr egyéni Világkupa, Tauberbischofsheim, 203 induló. A legjobb 32 közé jutásért: Kreiss-Rancurel (francia) 15:8, Kondricz-Synoradzka (lengyel) 14:11, Lupkovics-Tripanina (orosz) 11:15, Pásztor-Butruille (francia) 8:15.

A legjobb 16 közé jutásért: Kreiss-Korobejnyikova (orosz) 15:10, Kondricz-Csen (kínai) 9:15.

Nyolcaddöntő: Kreiss-Cipressa (olasz) 7:15.

Végeredmény: 1. Inna Deriglazova (orosz), 2. Anasztaszija Ivanova (orosz), 3. Erica Cipressa (olasz) és Ysaora Thibus (francia), …12. Kreiss Fanni, …26. Kondricz Kata, …46. Pásztor Flóra, …56. Lupkovics Dóra, …110. Jeszenszky Szilvia, …113. Pöltz Anna, …125. Gólya Fruzsina, …133. Kókai Csilla, 134. Mohamed Aida, …169. Mesteri Viktória, …180. Orosházi Csilla.

Sztárok a páston

Kapcsolódó hírek

Rajtol kedden az Európa-bajnokság

Bázelben rendezik június 18. és 23. között a vívó Európa-bajnokságot. A legerősebb válogatottunk indul, hajrá, magyarok!

Eb-váró – Boczkó Gáborral

Boczkó Gábor szövetségi kapitány a csapatversenyekre fókuszál a kedden kezdődő bázeli Eb-n, és annak örül, hogy mindenki egészséges.

Magyarok Párizsban – Siklósi Gergely

Tizenöt vívónk lesz ott a párizsi olimpián. Őket mutatjuk be honlapunkon és social media felületeinken. Hajrá, magyar vívás! A sorozatot Siklósi Gergellyel folytatjuk!

Boros Péter a világ legidősebb aktív vívója

Bekerült a Guinness-rekordok könyvébe Boros Péter, a világ legidősebb aktív vívója. Aki továbbra sem pihen, 90 évesen is ott volt a hétvégi Csacsi Kupán.

Csacsi Kupa a “fellegekben”

Csák Attila szervezésében ismét megrendezték a veterán tőrözők Csacsi Kupáját. Újra különleges helyszínen, a visegrádi Fellegvár teraszán vívtak.

Élő eredmények

Közelgő események