Kun Anna 8., a mieink biztonságban fognak hazautazni!

febr 26, 2022 | Hírek

Furcsa versenyt hozott a szocsi női párbajtőr Vk. Az elődöntőig nem volt olyan kör, hogy ne történtek volna visszalépések, Kun Anna ugyanakkor rendkívül értékes győzelmekkel végzett a 8. helyen.

Először a svájciak, a németek és az észtek, majd a nap folyamán az olaszok és a franciák döntöttek úgy, hogy a jelenleg kialakult konfliktusban nem folytatják a versenyt az oroszországi női párbajtőr Világkupán. Azonnal szögezzük le: nem politikai állásfoglalásról van szó. Egyszerűen minél hamarabb haza akartak utazni a küldöttségek Szocsiból, a légi zárlatok, illetve a bizonytalan szituáció miatt. 

A verseny ezáltal, sajnos, másodlagossá vált, és természetesen a magyar küldöttség is csak azon dolgozott, hogy a válogatott tagjai minél hamarabb, biztonságosan hazaérjenek. A magyar illetékesek, Csampa Zsolt elnök, Tamás Henriette főtitkár – aki jelenleg Újvidéken tartózkodik a junior Eb csapatvezetőjeként -, és a helyszínen tartózkodó Boczkó Gábor szövetségi kapitány természetesen, folyamatosan intézkedve, minden követ megmozgatott azért, hogy ez megtörténjen. 

Az az állásfoglalás született, hogy a magyar válogatott vív a szombati versenyen, ugyanakkor amennyiben lesz vasárnap reggel lehetőség a tervezettnél korábbi elutazásra, akkor visszalép a csapatversenytől, több más küldöttséghez hasonlóan. Már ha lesz egyáltalán folytatás, ugyanis jelen állás szerint mindösszesen hat csapat állna rajthoz, és információink szerint a nemzetközi szövetség vezérkara tárgyal a hogyan továbbról. 

“Most egyetlen dolog fontos, hogy biztonságban hazaérjenek a mieink. Ez természetesen mindent felülír, és meg fogjuk találni erre a leggyorsabb és legjobb megoldást, akár feláldozva a csapatversenyen történő indulást” – nyilatkozta Tamás Henriette. 

Kun Anna a körülmények ellenére nagyszeren teljesített Szocsiban.

Kicsit másként fest mindezek tükrében Kun Anna teljesítménye, aki a fenti problémákat félretéve, ismét nagyszerűen teljesített. Talán egyedüliként jutott úgy a legjobb nyolc közé, hogy egyetlen ellenfele sem lépett vissza, ráadásul kifejezetten erős ellenfeleket győzött le Plásztán Attila tatai tanítványa. Először a koreai Lee-t 15:11-re, majd az orosz Ohotnyikovát 15:14-re, a nyolcaddöntőben pedig a világ közvetlen élmezőnyébe tartozó koreai Songot 15:8-ra. A negyeddöntőben a világklasszis orosz Kolobovától kapott ki 15:8-ra, és végül a nyolcadik helyen végzett. 

Gratulálunk Annának, és minél gyorsabb, szerencsés hazautazást kívánunk a mieinknek!

Eredmények. Női párbajtőr egyéni Világkupa, Szocsi, 101 induló. A legjobb 32 közé jutásért: Kun-Lee (koreai) 15:11, Kardos-Ndolo (német) 6:15.

A legjobb 16 közé jutásért: Kun-Ohotnyikova (orosz) 15:14.

Nyolcaddöntő: Kun-Song (koreai) 15:8.

Negyeddöntő: Kun-Kolobova (orosz) 8:15.

Végeredmény: 1. , 2. , 3. és , …8. Kun Anna (edző: Plásztán Attila, válogatott edző: Somfai Péter). 

BANNER 341X200

Kapcsolódó hírek

Negyedik helyezés – kis lépés előre

A férfi párbajtőrcsapat negyedik helyével az eddigi legjobb eredményét érte el a rijádi korosztályos vb-n a magyar küldöttség, de az érem továbbra is hiányzik. A nők 6. helyen zártak. Jönnek a kardozók, hajrá, magyarok!

KÖZGYŰLÉS 2024

Tisztelt Egyesületek! A Magyar Vívó Szövetség elnöksége 2024. április 11-i elnökségi ülésén,  7/2024/3 számú határozatával elfogadta az éves rendes közgyűlés kiírására vonatkozó előterjesztést, mely szerint 2024. május 17-én, péntek 15.00 órára a Magyar...

Szilárd Anna 5. – egyet léptünk előre

Megszerezte első egyéni “kisdöntőjét” a magyar küldöttség a rijádi korosztály világbajnokságon. Kadet női párbajtőrben Szilárd Anna lett ötödik, gratulálunk!

Tovább tart a böjt

Keresztes Ádám szerepelt a legjobban a magyarok közül a kadet és junior világbajnokság junior párbajtőr egyéni versenyszámában. A tatai vívó nyolcaddöntőig jutott.

Közgyűlés következik

Május 17-én tartja a Magyar Vívó Szövetség az évi rendes, egyben tisztújító közgyűlését a Magyar Sport Házában.

Élő eredmények

Közelgő események