Kun Anna 8., a mieink biztonságban fognak hazautazni!

febr 26, 2022 | Hírek

Furcsa versenyt hozott a szocsi női párbajtőr Vk. Az elődöntőig nem volt olyan kör, hogy ne történtek volna visszalépések, Kun Anna ugyanakkor rendkívül értékes győzelmekkel végzett a 8. helyen.

Először a svájciak, a németek és az észtek, majd a nap folyamán az olaszok és a franciák döntöttek úgy, hogy a jelenleg kialakult konfliktusban nem folytatják a versenyt az oroszországi női párbajtőr Világkupán. Azonnal szögezzük le: nem politikai állásfoglalásról van szó. Egyszerűen minél hamarabb haza akartak utazni a küldöttségek Szocsiból, a légi zárlatok, illetve a bizonytalan szituáció miatt. 

A verseny ezáltal, sajnos, másodlagossá vált, és természetesen a magyar küldöttség is csak azon dolgozott, hogy a válogatott tagjai minél hamarabb, biztonságosan hazaérjenek. A magyar illetékesek, Csampa Zsolt elnök, Tamás Henriette főtitkár – aki jelenleg Újvidéken tartózkodik a junior Eb csapatvezetőjeként -, és a helyszínen tartózkodó Boczkó Gábor szövetségi kapitány természetesen, folyamatosan intézkedve, minden követ megmozgatott azért, hogy ez megtörténjen. 

Az az állásfoglalás született, hogy a magyar válogatott vív a szombati versenyen, ugyanakkor amennyiben lesz vasárnap reggel lehetőség a tervezettnél korábbi elutazásra, akkor visszalép a csapatversenytől, több más küldöttséghez hasonlóan. Már ha lesz egyáltalán folytatás, ugyanis jelen állás szerint mindösszesen hat csapat állna rajthoz, és információink szerint a nemzetközi szövetség vezérkara tárgyal a hogyan továbbról. 

“Most egyetlen dolog fontos, hogy biztonságban hazaérjenek a mieink. Ez természetesen mindent felülír, és meg fogjuk találni erre a leggyorsabb és legjobb megoldást, akár feláldozva a csapatversenyen történő indulást” – nyilatkozta Tamás Henriette. 

Kun Anna a körülmények ellenére nagyszeren teljesített Szocsiban.

Kicsit másként fest mindezek tükrében Kun Anna teljesítménye, aki a fenti problémákat félretéve, ismét nagyszerűen teljesített. Talán egyedüliként jutott úgy a legjobb nyolc közé, hogy egyetlen ellenfele sem lépett vissza, ráadásul kifejezetten erős ellenfeleket győzött le Plásztán Attila tatai tanítványa. Először a koreai Lee-t 15:11-re, majd az orosz Ohotnyikovát 15:14-re, a nyolcaddöntőben pedig a világ közvetlen élmezőnyébe tartozó koreai Songot 15:8-ra. A negyeddöntőben a világklasszis orosz Kolobovától kapott ki 15:8-ra, és végül a nyolcadik helyen végzett. 

Gratulálunk Annának, és minél gyorsabb, szerencsés hazautazást kívánunk a mieinknek!

Eredmények. Női párbajtőr egyéni Világkupa, Szocsi, 101 induló. A legjobb 32 közé jutásért: Kun-Lee (koreai) 15:11, Kardos-Ndolo (német) 6:15.

A legjobb 16 közé jutásért: Kun-Ohotnyikova (orosz) 15:14.

Nyolcaddöntő: Kun-Song (koreai) 15:8.

Negyeddöntő: Kun-Kolobova (orosz) 8:15.

Végeredmény: 1. , 2. , 3. és , …8. Kun Anna (edző: Plásztán Attila, válogatott edző: Somfai Péter). 

Sztárok a páston
2024. MÁJUS 23. (CSÜTÖRTÖK) | LUDOVIKA ARÉNA

Kapcsolódó hírek

Dánielfy Gergő és Kocsis Alexandra a két Sztárvívó

Nagyszerű hangulatban zajlott a SztárVívás a Ludovika Arénában. A férfiaknál Dánielfy Gergő, a nőknél Kocsis Alexandra lett a vívósztár. Gratulálunk!

Országos bajnokság – világklasszisokkal

Új időpontban, új helyszínen, ám ha lehetséges, még nagyobb tétért zajlik majd péntektől vasárnapig az országos bajnokság a Ludovika Arénán.

Magyarokkal kezdődik a világranglista

Koch Máté az első, Siklósi Gergely a második helyen áll a párbajtőr világranglistán! Ilyen sem volt magyar részről évtizedek óta!

Jön a Sztárvívás!

Következik a “Sztárok a páston”! A Ludovika Arénában csütörtökön délután fél 6-tól következik a sztárok versenye – az országos bajnokság előestéjén.

A válogatás szabályai

A hétvégi országos bajnokság után következő elnökségi ülésen véglegesítik a magyar válogatottat az Európa-bajnokságra, illetve az olimpiára. Ennek folyamatáról írunk.

Élő eredmények

Közelgő események