Kun Anna aranyérmes a nankingi Vk-n!

márc 25, 2023 | Hírek

Két héttel budapesti Grand Prix ezüstérme után megnyerte pályafutása első egyéni Vk-ját Kun Anna! Plásztán Attila 27 éves tatai tanítványát megszorítani sem tudták a nankingi versenyen, gratulálunk!

Budapesten, a két héttel ezelőtti Westend Grand Prix-n egyetlen tuson múlott, hogy nem nyerte meg első felnőtt, nagy nemzetközi versenyét (Világkupa, Grand Prix, Eb, vb) Kun Anna. Plásztán Attila 27 éves tatai tanítványa akkor, többek között, azt nyilatkozta honlapunknak: kicsit sajnálja, hogy nem jött össze az a bizonyos arany, de reméli, nem kell sokat várnia rá. 

Első nankingi győzelmét a svájci Romeo ellen aratta Kun Anna.

Hát nem kellett! Mi több, az első adandó alkalommal, a kínai Nankingban rendezett Világkupán összejött. Méghozzá elképesztően magabiztosan, Anna legszorosabb győzelme egy 15:12 volt, a négyes döntőben pedig megszúrni is alig tudták! Kiemeltként szombaton kezdte versenyét, és bemelegítésként a svájci Romeót győzte le 15:11-re. Romeót ugyan nem Julia követte, igaz, három olasz következett a sorban. Alessandra, Nicol, majd Mara. Előbb az itáliai “új hullám” két képviselője, Bozza, majd Foietta kapott egy 15:11-et, illetve egy 15:12-őt (ez volt Anna legszorosabb asszója!). A negyedddöntőben aztán a korábbi egyéni világbajnok, Mara Navarria következett, de a magyar neki sem hagyott esélyt, ugyancsak 15:11 lett a vége. 

A négyes döntőben Anna mellett három francia kapott helyet – jól mutathattak az eredményhirdetésnél a kék-fehér-piros zászlók a magyar lobogó alatt-mellett… Kun Annát ugyanis az elődöntőben és a döntőben megszúrni is alig tudták! Előbb Camille Nabeth ellen nyert 15:6-ra, majd a fináléban Alexandra Louis-Marie-t győzte le ugyancsak nagyon magabiztosan, 15:10-re. Elképesztő fölénnyel nyerte meg tehát első, de bizonyosan nem utolsó nagy versenyét Anna, akit a doppingvizsgálatot követően sikerült telefonon utolérnünk.

Kun Anna okkal mosolyoghat – remek aranyérmet nyert.

“Nagyon jól ment a vívás, minden percét élveztem, valóban nem voltak szoros asszóim. A budapestihez képest könnyedebben vívtam, tényleg mindent sikerült megcsinálnom a páston, amit elterveztem. A teremben nagyon hideg volt, de szerencsére a szállodán belül vívtunk, így két asszó között felmehettem a szobába melegedni… Még csak különösebben fáradtnak sem érzem magam, várom a holnapi csapatversenyt. Azt azért megvallom, az utolsó tusom után kicsit elérzékenyültem és elpityeredtem a sisak alatt. Végigfutott rajtam, hogy megérte az a rengeteg munka, ami mögöttem van. Jöhet a folytatás!”

Kun Anna méltatását követően beszéljünk a többiekről is. Ezúttal Büki Lili nyert egy asszót a 64 között, egy tussal legyőzte a francia Vanrysselt, míg a harmadik főtáblás magyar, Nagy Kinga ugyanilyen arányban szenvedett vereséget a román Predescutól. Lilit a 32 között a későbbi bronzérmes francia Mallo győzte le 15:9-re. 

Nankingban vasárnap a csapatverseny következik. Magyarország a nyolcaddöntőben Ukrajnával találkozik, hajrá, lányok!

Eredmények. Női párbajtőr egyéni Világkupa, Nanking, 146 induló. A legjobb 32 közé jutásért: Kun-Romeo (svájci) 15:11, Büki-Vanryssel (francia) 12:11, Nagy-Predescu (román) 10:11.

A legjobb 16 közé jutásért: Kun-Bozza (olasz) 15:11, Büki-Mallo (francia) 9:15.

Nyolcaddöntő: Kun-Foietta (olasz) 15:12.

Negyeddöntő: Kun-Navarria (olasz) 15:11.

Elődöntő: Kun-Nabeth (francia) 15:6.

Döntő: Kun-Louis Marie (francia) 15:10.

Végeredmény: 1. Kun Anna (edző: Plásztán Attila, válogatott edző: Somfai Péter), 2. Alexandra Louis Marie (francia), 3. Camille Nabeth (francia) és Auriane Mallo (francia), …24. Büki Lili, …40. Nagy Kinga, …65. Wimmer Dorina. 

BANNER 341X200

Kapcsolódó hírek

Negyedik helyezés – kis lépés előre

A férfi párbajtőrcsapat negyedik helyével az eddigi legjobb eredményét érte el a rijádi korosztályos vb-n a magyar küldöttség, de az érem továbbra is hiányzik. A nők 6. helyen zártak. Jönnek a kardozók, hajrá, magyarok!

KÖZGYŰLÉS 2024

Tisztelt Egyesületek! A Magyar Vívó Szövetség elnöksége 2024. április 11-i elnökségi ülésén,  7/2024/3 számú határozatával elfogadta az éves rendes közgyűlés kiírására vonatkozó előterjesztést, mely szerint 2024. május 17-én, péntek 15.00 órára a Magyar...

Szilárd Anna 5. – egyet léptünk előre

Megszerezte első egyéni “kisdöntőjét” a magyar küldöttség a rijádi korosztály világbajnokságon. Kadet női párbajtőrben Szilárd Anna lett ötödik, gratulálunk!

Tovább tart a böjt

Keresztes Ádám szerepelt a legjobban a magyarok közül a kadet és junior világbajnokság junior párbajtőr egyéni versenyszámában. A tatai vívó nyolcaddöntőig jutott.

Közgyűlés következik

Május 17-én tartja a Magyar Vívó Szövetség az évi rendes, egyben tisztújító közgyűlését a Magyar Sport Házában.

Élő eredmények

Közelgő események