Kun Anna nyerte az Mk-fordulót

nov 16, 2019 | Hírek

A tatai Kun Anna nyerte a női párbajtőr Magyarkupa-fordulót, miután a döntőben legyőzte a debreceni Mihály Katát. A dobogón egyetlen fővárosi vívó végzett, Szász-Kovács Emese már edzésbe állt. 

Várnai Vivien súlyosan megsérült, Szabó Réka ezt a versenyt is kihagyta kényszerűségből, Szász-Kovács Emese viszont elkezdte az edzéseket. Riói olimpiai bajnokunk miközben neveli egyre gyarapodó ikergyermekeit, a jelek szerint komolyan foglalkozik a visszatérés gondolatával. Legalábbis ezt “rebesgették” szombaton a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban, ahol a női párbajtőr válogatóját, egyben Magyarkupa-fordulóját rendezték. Ez a jó hír, a rossz, hogy fent említett hiányzóink miatt tovább szűkült az élmezőnye a fegyvernemnek. 

Nagy “csodák” nem történtek a versenynapon, bár az feltétlenül meglepetésnek számított, hogy két felnőtt válogatottunk, Muhari Eszti és Budai Dorina nem jutott a nyolcas döntőbe. A harmadik válogatott, Kun Anna viszont magabiztos vívással megnyerte a versenyt, a döntőben 15:6-ra győzte le a korábbi vb-csapattag Mihály Katát, míg a két bronzérmet a vb-nyolcaddöntős Nagy Kinga és Dékány Kinga szerezte meg. 

Eredmények. Női párbajtőr egyéni Magyarkupa, Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnok, 84 induló. Végeredmény: 1. Kun Anna (Tata, edző: Plásztán Attila), 2. Mihály Kata (Békessy Debrecen), 3. Nagy Kinga (BVSC) és Dékány Kinga (AVA), 5. Fekete Laura (Honvéd), 6. Petri Renáta (AVA), 7. Kolczonay Júlia (Fless), 8. Szombath Barbara (Honvéd). A döntőben: Kun-Mihály 15:6.

Kapcsolódó hírek

A felnőttek is belevágtak!

Mátraházán, illetve az ausztriai Ramsauban megkezdődött felnőtt vívóinknak is a válogatott program. A végcél természetesen a párizsi olimpia, reméljük, minél többen jutnak odáig. Hajrá, magyar vívás!

Kadet női tőr KV – Somorja 2023.09.30-10.01 – Utazási Információk

Kadet női tőr KV – Somorja 2023.09.30-10.01 – Utazási Információk

Újpest a roadshow újabb állomása

Az újpesti Benkő István Református Általános Iskola és Gimnázium lesz az újabb állomása az “Aranyos lányok, aranyos fiúk” roadshow-nak. A vendég ezúttal Gémesi Csanád és Vajda Oszkár lesz.

BSU 2023/2024-as képzések

SPORTEDZŐ, SPORTOKTATÓ, SPORTSZERVEZŐ

Tíz magyar arany a veterán nemzetközin

Huszonkilenc ország 319 vívójának részvételével zajlott a hétvégén a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban a veterán Budapest bajnokság. A 23 versenyszámban 10 magyar aranyérem született.

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM