Kun Anna nyolcaddöntős Tallinnban

nov 20, 2021 | Hírek

Kun Anna szerepelt a legjobban a magyarok közül a tallinni női párbajtőr Világkupán. A tatai vívó, Plásztán Attila tanítványa nyolcaddöntőig jutott, ahol a francia Rembitól szenvedett vereséget.

Öt magyar kezdte meg a napot a legjobb 64 között Tallinnban, ami fiatal válogatottunktól értékes részsikernek számított. A folytatás már nehezebben alakult szombaton. Az első körben Kardos Edina és Büki Lili sima, Tóth Jázmin szorosabb meccsen szenvedett vereséget. Két, jelenlegi legerősebb vívónk viszont sikerrel vette az első akadályt. A hazai páston mostanság majdhogynem egyeduralkodónak számító Kun Anna a lengyel Klusikot, a korábbi kadet világbajnok Muhari Eszter a német Stahlberget verte egyaránt 15:11-re. 

Kun Anna bravúros győzelemmel jutott a legjobb 16 közé.

A 32 között Esztinek nem sikerült a folytatás, de értékes, szoros asszóban kapott ki 13:11-re az orosz klasszis Kolobovától. Kun Anna viszont bravúros sikert aratott! A tatai vívó, Plásztán Attila tanítványa ugyanis a 2013-as budapesti egyéni világbajnok, az észt csapattal Tokióban olimpiai bajnok Beljajevát győzte le 15:13-ra. A nyolc közé jutás már nem sikerült Annának, a nyolcaddöntőben a francia Rembitól 15:8-as vereséget szenvedett. 

Vasárnap a csapatversennyel zárul a tallinni női párbajtőr Világkupa-hétvége. A magyar válogatott Kun Anna, Muhari Eszter, Borsody Emma, Büki Lili összeállításban lép pástra. Hajrá, lányok!

Eredmények. Női párbajtőr egyéni Világkupa, Tallinn, 245 induló. A legjobb 32 közé jutásért: Kun-Klasik (lengyel) 15:11, Muhari-Stahlberg (német) 15:11, Kardos-Candassamy (francia) 2:15, Tóth-Vitalis (francia) 11:15, Büki-Nixon (amerikai) 4:15.

A legjobb 16 közé jutásért: Kun-Beljajeva (észt) 15:13, Muhari-Kolobova (orosz) 11:13.

Nyolcaddöntő: Kun-Rembi (francia) 8:15.

Végeredmény: 1. Josephine Jacques Andre Coquin (francia), 2. Marie-Florence Candassamy (francia), 3. Alexandre Louis Marie (francia) és Federica Isola (olasz), …15. Kun Anna, …23. Muhari Eszter, …47. Büki Lili, …56. Tóth Jázmin, 57. Kardos Edina, …66. Salamon Réka, …77. Nagy Kinga, …80. Borsody Emma, …99. Mihály Kata, …102. Dékány Kinga, …191. Turcsák Bianka, …222. Ladányi Nelli.

BANNER 341X200

Kapcsolódó hírek

Nyolcaddöntőknél tartunk

Két magyar kadet tőröző, Kollár Anna és Zsögön Andor jutott el a nyolcaddöntőig a rijádi korosztályos világbajnokság második versenynapján. Következnek a junior tőrcsapatok!

Péntek, majdnem 13, és balszerencsés

A rijádi kadet és junior világbajnokság nyitónapján a junior tőrözők léptek pástra, két magyar jutott el a legjobb 32-ig. Jöhet a sikeresebb folytatás!

Minden készen áll – kezdenek a junior tőrözők

A junior férfi és női tőrözők egyéni versenyével kezdődik pénteken Rijádban a kadet és junior világbajnokság. Minden készen áll, hajrá, magyarok!

Honvédelmi Sportszövetség – Pályázati Felhívások 2024

Kiírásra kerültek a Honvédelmi Sportszövetség – a továbbiakban HS – 2024. évi pályázati felhívásai! A korábbi évek gyakorlatának megfelelően a pályázat benyújtása az online támogatáskezelő rendszerben lehetséges. Pályázati Felhívások...

Rajt Rijádban!

Két nap múlva kezdődik Szaúd-Arábiában a kadet és junior világbajnokság. Csütörtöktől a helyszínről jelentkezünk, mindenről beszámolunk. Hajrá, magyar vívás!

Élő eredmények

Közelgő események