Kun Anna ötödik a tallinni Világkupán

nov 12, 2022 | Hírek

Tovább folytatta az előző szezon óta tartó nagyszerű szereplését Kun Anna. A 27 éves tatai párbajtőröző, Plásztán Attila tanítványa ötödik helyen zárt a tallinni, idénynyitó Világkupán, gratulálunk!

Kun Anna a “covid előtti időben” egy nagy ígéretnek számított. Egyéniben nyert junior Európa-bajnokságot, de valahogy a felnőtt áttörés nem jött össze. Aztán az előző szezonban egyszer csak minden megváltozott. Tehetségéhez és tudásához méltóan versenyről versenyre érte el a jobbnál jobb eredményeket, úgy végzett a világranglista harmadik helyén, hogy a kairói világbajnokságon betegsége is hátráltatta az ennél is jobb eredmény elérésében. 

A tallinni Világkupán ismét bizonyította a Tata 27 éves párbajtőrözője, Plásztán Attila tanítványa, hogy ott a helye a világ legjobbjai között. Mi több, a rendkívül erős mezőnyben elért, értékes ötödik helye után különösebben nem is tűnt elégedettnek a hangja a telefonban… Mielőtt azonban a honlapunknak tett nyilatkozatát közölnénk, rögzítsük a nap történéseit. 

Kun Anna értékes ötödik hellyel kezdte Tallinnban a 22/23-as Világkupa-szezont.

Anna először a brazil Viseu sima legyőzése után (15:9), a hazai páston vívó észt Zuikova ellen nagy bravúrt hajtott végre, elvégre 5:10-ről jött vissza a meccsbe, majd a győztes tust is beszúrta. A nyolcaddöntőben ugyancsak egyetlen találat döntött az ukrán Brovko ellen, megint csak a magyar javára. Az éremért zajló meccsen ugyanez már nem sikerült, az a bizonyos egy találat az olasz Santuccio javára döntött, ezzel ő győzött 11:10-re, Kun Anna pedig az ötödik helyen végzett. 

“Nem rossz ez az eredmény, bár az ember az egytusos vereség után sosem lehet rögtön elégedett… Igaz, előtte kétszer nekem sikerült ugyanígy nyernem, pedig igazán nem terveztem, hogy ilyen szoros meccseket vívok majd. Valahogy így alakult, és az ötödik helyezéssel azért nem lehetek elégedetlen. A covid nekem jót tett, volt időm átgondolni, mit is akarok a vívástól, hiszek önmagamban, a technikai tudásomban, nem tartok az éles szituációktól, úgyhogy várom a folytatást, kezdve a holnapi csapatversennyel” – mondta Kun Anna. 

A további két, legjobb 64 közé jutó vívónk az első körben búcsúzott. A junior korú Wimmer Dorina igencsak megszorongatta a világranglista második helyén álló koreai Szongot, 13:11-re kapott ki tőle. Muhari Eszter a francia Sersottól szenvedett 15:9-es vereséget. 

A tallinni Világkupa vasárnap a csapatversennyel folytatódik, hajrá, magyarok!

Eredmények. Női párbajtőr egyéni Világkupa, Tallinn, 275 induló. A legjobb 32 közé jutásért: Kun-Vizeu (brazil) 15:9, Muhari-Sersot (francia) 9:15, Wimmer-Szong (koreai) 11:13.

A legjobb 16 közé jutásért: Kun-Zuikova (észt) 14:13.

Nyolcaddöntő: Kun-Brovko (ukrán) 15:14.

Negyeddöntő: Kun-Santuccio (olasz) 10:11.

Végeredmény: 1. Alberta Santuccio (olasz), 2. Marie-Florance Candassamy (francia), 3. Mingje Zu (kínai) és Szong Szera (koreai), 5. Kun Anna (edző: Plásztán Attila, válogatott edző: Somfai Péter), …50. Muhari Eszter, …63. Wimmer Dorina, …66. Dékány Kinga, …76. Büki Lili, …89. Kardos Edina, …95. Gnám Tamara, 96. Mihály Kata, …135. Nagy Kinga, …171. Kálmán Gyöngyvér, …185. Tóth Jázmin, …192. Borsody Emma.

BANNER 341X200

Kapcsolódó hírek

Férfi bravúr, de nincs kvóta

Hatodik helyen végzett a férfi, a kilencediken a női válogatott a kairói tőrcsapat Világkupán. Dósa Daniék legyőzték az olimpiai bajnok franciákat, a kvóta, sajnos, már korábban elúszott.

Bronzérem a kadet zárónapon

A férfi kardcsapat bronzérmével zárult a nápolyi kadet Európa-bajnokság. A férfi tőrözők és a női párbajtőrözők negyedikek lettek. A kadet mérleg: 1 arany, 2 ezüst, 2 bronz. Jöhetnek a juniorok!

Aranyos kvóta Heidenheimből!

Aranyérmet nyert, és bebiztosította olimpiai kvalifikációját az Andrásfi Tibor, Koch Máté, Nagy Dávid, Siklósi Gergely összeállítású férfi párbajtőrcsapat a heidenheimi Világkupán, gratulálunk!

Dani aranyat érő bronza

Dósa Dániel világklasszisokat legyőzve lett bronzérmes a kairói férfi tőr egyéni Világkupán, és ezzel karnyújtásnyira van az olimpiai kvótától. Ugyanúgy mint Pásztor Flóra!

Ezüst jutott a harmadik napra

A nápolyi kadet Európa-bajnokság újabb versenynapján ezüstérmet nyert a magyar női kardcsapat, gratulálunk! Női tőrözőink az 5., férfi párbajtőrözőink a 7. helyen végeztek.

Élő eredmények

Közelgő események