Limában edzőtáboroznak és versenyeznek junior tőrözőink

nov 16, 2022 | Hírek

Különleges helyszínen, Peru fővárosában készülnek nemzetközi edzőtáborban a magyar tőrözők a hétvégi, limai junior Vk-ra. Sportdiplomáciai megállapodás értelmében csak az utazásért kellett fizetni.

Európa és Afrika után újabb kontinens, Dél-Amerika is felkerült vívásunk “sportdiplomáciai térképére”. A magyar szövetség a peruiakkal kötött megállapodás értelmében meghívást kaptak a hétvégi, limai junior tőr Világkupára, illetve az azt megelőző nemzetközi edzőtáborra, melyen több dél-amerikai ország vesz részt. Kizárólag az utazás költségeit kellett állni a magyaroknak, illetve Mazza Lorenzo esetében azt sem, mivel a junior férfiak válogatott edzője vezeti az edzőtábort, ezért neki minden költségét fizetik a helyiek. 

A limai edzőtábor résztvevői – a fotó közepén a magyar szereplők.

A mieink közül az ugyancsak junior korú Szemes Gergő nem tartott a többiekkel, számára ennél fontosabb az ugyancsak közeledő tokiói felnőtt Világkupa, viszont további 4 férfi, illetve 4 női vívónk már Limában edz a többiekkel. Azt is tegyük hozzá, további szerencsés helyzet az, hogy a tábort záró versenyen – amely ugyanolyan junior Vk-pontokat ad, mint bármely másik… – nem vesznek részt a világ vezető vívónemzetei, így a várhatóan jó szerepléssel nagyot lehet javítani csapataink világranglistás helyezésén. Ami pedig a 2023-as világversenyeken kamatozhat majd. 

A háromnapos egyéni és csapatversenyről természetesen beszámolunk, ugyanakkor az nem számít be a hazai válogatásba. 

BANNER 341X200

Kapcsolódó hírek

Minden napra jutott érem 

A csütörtökön Nápolyban befejeződött kadet és junior Európa-bajnokságon a magyar küldöttség 2 arany-, 4 ezüst és 5 bronzéremmel zárt, gratulálunk!

Négy kardozónk folytatja Padovában

A férfi kardozók olaszországi Világkupáján a kiemelt Szilágyi Áron és Szatmári András mellett Gémesi Csanád és Rabb Krisztián folytathatja a legjobb 64 között.

Öten az athéni 64-ben

A négy milánói világbajnok (Battai Sugár, Márton Anna, Pusztai Liza, Szűcs Luca) női kardozó, továbbá Keszei Kira jutott a legjobb 64 közé az athéni Világkupán.

Két bronzérem a zárónapon

Férfi tőrcsapatunk és női párbajtőrcsapatunk egyaránt bronzérmet nyert a nápolyi kadet és junior Európa-bajnokság zárónapján, gratulálunk!

Arany és ezüst a hölgyektől

Női kardcsapatunk rendkívüli izgalmak után nyert aranyérmet, míg női tőrözőink nagyon értékes ezüstérmet nyertek a nápolyi kadet és junior Európa-bajnokság utolsó előtti versenynapján.

Élő eredmények

Közelgő események