Ludovika és Halásztelek csapatarany kadet tőrben

jan 30, 2022 | Hírek

Egy szoros és egy sima döntőt hozott a kadet tőr csapatbajnokság. Előbbit a férfiaknál láthattuk, ahol a Ludovika hozta az aranyérmet, utóbbit a Halásztelek nyerte, akik mindkét női aranyat elvitték.

Egy nemrégiben alakuló vívóegyesület, és egy igazi kis vívóműhely nyerte a kadet tőrözők országos bajnokságát, melyet a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban rendeztek. A férfiaknál a Ludovika a döntőben szoros csatában múlta felül 45:42-re a Szigetszentmiklóst. A nőknél viszont tükörsimán hozta az aranyérmet a Halásztelek, amely legszorosabb meccsét a Honvéd elleni fináléban vívta, ahol 45:28-ra nyert. 

Gratulálunk a győztes kluboknak, a vívóknak és a mestereknek!

Eredmények. Kadet férfi tőrcsapat országos bajnokság, Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnok, 13 induló. Végeredmény: 1. Ludovika (Bálint Álmos, Benyus András, Budaházy Ambrus, Vladár Ádám, edzők: Horváth Mária, Mazza Lorenzo, Szalai Szonja), 2. Szigetszentmiklós, 3. FTC, 4. Honvéd, 5. Törekvés, 6. Halásztelek, 7. Ludovika 2, 8. Tus. A döntőben: Ludovika-Szigetszentmiklós 45:42.

Kadet női tőrcsapat országos bajnokság, Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnok, 11 induló. Végeredmény: 1. Halásztelek (Badár Szonja, Bartus Claudia, Polonyi Petra, Tóth Léna, edző: Gombola András, Szilassy Bence), 2. Honvéd, 3. Törekvés, 4. Csomorkány, 5. FTC, 6. Ludovika, 7. Zalaegerszeg, 8. Halásztelek 2. A döntőben: Halásztelek-Honvéd 45:28.

Kapcsolódó hírek

A roadshow Újpesten járt

“Aranyos fiúk, aranyos lányok – Találkozz bajnokokkal!” elnevezésű roadshow harmadik állomása az újpesti Benkő István iskola volt. A világbajnok Gémesi Csanád és a kadet Európa-bajnok Vajda Oszkár tartott bemutatót.

A felnőttek is belevágtak!

Mátraházán, illetve az ausztriai Ramsauban megkezdődött felnőtt vívóinknak is a válogatott program. A végcél természetesen a párizsi olimpia, reméljük, minél többen jutnak odáig. Hajrá, magyar vívás!

Kadet női tőr KV – Somorja 2023.09.30-10.01 – Utazási Információk

Kadet női tőr KV – Somorja 2023.09.30-10.01 – Utazási Információk

Újpest a roadshow újabb állomása

Az újpesti Benkő István Református Általános Iskola és Gimnázium lesz az újabb állomása az “Aranyos lányok, aranyos fiúk” roadshow-nak. A vendég ezúttal Gémesi Csanád és Vajda Oszkár lesz.

BSU 2023/2024-as képzések

SPORTEDZŐ, SPORTOKTATÓ, SPORTSZERVEZŐ

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM