Ludovika és Törekvés arany a junior tőr csb-n

jan 29, 2023 | Archív, Hírek

A férfiaknál a Ludovika (Bagdány Albert, Bálint Álmos, Benyus Attila, Budaházy Ambrus), a nőknél a Törekvés (Demeter Diána, Kollár Anna, Marosi Gréta, Szurmai Laura) nyerte a junior tőr csapataranyat 

A férfiaknál kimagaslott a mezőnyből a Ludovika és a Ferencváros, és ennek megfelelően is alakultak az események a döntőig. A bronzérmes Honvéd lett, a junior bajnoki aranyért pedig a két favorit csapott össze. A Ludovika tűnt az egységesebbnek, elvégre a tavalyi kadet Eb-aranyérmes csapattal állt fel (Bagdány Albert, Bálint Álmos, Budaházy Ambrus), az ellenfélnél viszont, ugye, ott volt Szemes Gergő, és az ő társai is saját korosztályuk élmezőnyéhez tartoztak. Gergő vezérletével a Fradi 20:12-re is vezetett, ám a szombati egyéni aranyérmest, Bagdány Albertet vasárnap is alig tudták megszúrni, és az ő vezérletével sikerült a fordítás a Ludovikának. Berci és Gergő 40:36-nál lépett pástra egymás ellen, és Bagdány biztosan lehozta ezt az asszóját is – 45:40 lett a vége. 

A Ludovika csapata nyerte a junior tőr csapatbajnokságot.

A nők mezőnyében valamivel kiegyenlítettebbnek tűntek az erőviszonyok, ám végül itt is a két legesélyesebb alakulat, a Törekvés és a Honvéd jutott a döntőbe, míg a bronzérmet a Ludovika szerezte meg. Az egyéni aranyérmes Wolf Eszti tartotta versenyben a piros-fehéreket, ám az egységesebb kőbányaiak (Demeter Diána, Kollár Anna, Marosi Gréta, Szurmai Laura) végül 45:38-ra hozták a döntőt. 

Eredmények. Juniort férfi tőrcsapat országos bajnokság, Ludovika Aréna, 10 induló. Végeredmény: 1. Ludovika (Bagdány Albert, Bálint Álmos, Benyus Attila, Budaházy Ambrus, edzők: Mazza Lorenzo, Szalai Szonja, Horváth Mária), 2. FTC, 3. Honvéd, 4. Szigetszentmiklós, 5. Ludovika 2, 6. FTC 2, 7. Szeged, 8. Honvéd 2. A döntőben: Ludovika-FTC 45:40.

Junior női tőrcsapat országos bajnokság, Ludovika Aréna, 10 induló. Végeredmény: 1. Törekvés (Demeter Diána, Kollár Anna, Marosi Gréta, Szurmai Laura, edzők: Beliczay Sándor, Feczer Viktor, Gátai Róbert), 2. Honvéd, 3. Ludovika, 4. Csomorkány, 5. Törekvés 2, 6. FTC, 7. Halásztelek, 8. Zalaegerszeg. A döntőben: Törekvés-Honvéd 45:38.

BANNER 341X200

Kapcsolódó hírek

Minden napra jutott érem 

A csütörtökön Nápolyban befejeződött kadet és junior Európa-bajnokságon a magyar küldöttség 2 arany-, 4 ezüst és 5 bronzéremmel zárt, gratulálunk!

Négy kardozónk folytatja Padovában

A férfi kardozók olaszországi Világkupáján a kiemelt Szilágyi Áron és Szatmári András mellett Gémesi Csanád és Rabb Krisztián folytathatja a legjobb 64 között.

Öten az athéni 64-ben

A négy milánói világbajnok (Battai Sugár, Márton Anna, Pusztai Liza, Szűcs Luca) női kardozó, továbbá Keszei Kira jutott a legjobb 64 közé az athéni Világkupán.

Két bronzérem a zárónapon

Férfi tőrcsapatunk és női párbajtőrcsapatunk egyaránt bronzérmet nyert a nápolyi kadet és junior Európa-bajnokság zárónapján, gratulálunk!

Arany és ezüst a hölgyektől

Női kardcsapatunk rendkívüli izgalmak után nyert aranyérmet, míg női tőrözőink nagyon értékes ezüstérmet nyertek a nápolyi kadet és junior Európa-bajnokság utolsó előtti versenynapján.

Élő eredmények

Közelgő események