Márton Anna bronzérmes a grúziai Világkupán

máj 13, 2023 | Hírek

Márton Anna világbajnokokat legyőzve jutott be a legjobb négy közé a batumi női kard egyéni Világkupa-versenyen. Gratulálunk a bronzérméhez, vasárnap következik a csapatverseny, hajrá, magyarok!

Háromszor volt idén a legjobb nyolc között a Világkupa-szezonban Márton Anna. A szülés és sérülés után visszatérő, vb-bronzérmes, olimpiai negyedik helyezett klasszisunk a batumi Világkupa-versenyen lépett egyet előre, bronzérmet nyert a grúziai versenyen. Méghozzá hogyan? A világ legmagasabban kvalifikált vívóit győzte le az éremig vezető úton. 

Márton Anna három negyeddöntő után érmet nyert a Világkupán.

Az első két asszóban kétség nem férhetett ahhoz, hogy a BVSC vívója, Gárdos Gábor tanítványa halad előrébb és előrébb. 15:5-re verte a bolgár Hramovát, majd 15:6-ra azt az amerikai Tartakovskyt, aki a kiemeltek között szerepelt. Utána viszont az aktuális világbajnok, világranglista első japán Emura következett, azonban Panka nem adott neki esélyt, 15:10-re győzött, végig vezetve. Aztán a negyeddöntőben jött a szakág másik klasszisa, a négyszeres egyéni világbajnok ukrán Olga Harlan, aki legutóbb, a szöuli GP negyeddöntőjében legyőzte őt. Most esélye sem volt! Márta Anna 15:5-re mosta le a földkerekség egyik legjobbját. Az érem ezzel összejött, az elődöntőben is 14:11-re vezetett Anna a francia Balzer ellen, ám onnan fordított a rivális. Ezzel harmadik helyen végzet klasszisunk, aki ismét bizonyította, hogy töretlen a visszatérése. 

Márton Anna így nyilatkozott honlapunknak az eredményhirdetést követően: “Nagyon jól éreztem magam a páston már tegnap, és ma is. Tettem egy újabb lépést előre, ennyi történt. Remélem, a vasárnapi csapatversenyen is így vívok majd, nagyon várom a lányokkal az olimpiai kvalifikációt! Szeretném a mesterem, Gárdos Gábor mellett megköszönni a segítségét Ajkler Zita erőnléti edzőnek és Guti Réka gyógytornásznak.”

A többieknek nem sikerült a nap, Pusztai Liza és Katona Renáta a 64 között búcsúzott. Vasárnap viszont következik a csapatverseny, melyen világbajnok válogatottunk elindul az olimpiai kvalifikáció útján. Hajrá, magyarok!

Eredmények. Női kard egyéni Világkupa, Batumi, 179 induló. A legjobb 32 közé jutásért: Márton-Hramova (bolgár) 15:5, Pusztai-Eifler (német) 8:15, Katona-Martin-Portugues (spanyol) 6:15. 

A legjobb 16 közé jutásért: Márton-Tartakovsky (amerikai) 15:6.

Nyolcaddöntő: Márton-Emura (japán) 15:10.

Negyeddöntő: Márton-Harlan (ukrán) 15:5.

Elődöntő: Márton-Balzer (francia) 14:15.

Végeredmény: 1. Sara Balzer (francia), 2. Caroline Queroli (francia), 3. Márton Anna (edző és válogatott edző: Gárdos Gábor) és , …55. Pusztai Liza, …60. Katona Renáta, …66. Szűcs Luca, …101. Battai Sugár.

BANNER 341X200

Kapcsolódó hírek

Nyolcaddöntőknél tartunk

Két magyar kadet tőröző, Kollár Anna és Zsögön Andor jutott el a nyolcaddöntőig a rijádi korosztályos világbajnokság második versenynapján. Következnek a junior tőrcsapatok!

Péntek, majdnem 13, és balszerencsés

A rijádi kadet és junior világbajnokság nyitónapján a junior tőrözők léptek pástra, két magyar jutott el a legjobb 32-ig. Jöhet a sikeresebb folytatás!

Minden készen áll – kezdenek a junior tőrözők

A junior férfi és női tőrözők egyéni versenyével kezdődik pénteken Rijádban a kadet és junior világbajnokság. Minden készen áll, hajrá, magyarok!

Honvédelmi Sportszövetség – Pályázati Felhívások 2024

Kiírásra kerültek a Honvédelmi Sportszövetség – a továbbiakban HS – 2024. évi pályázati felhívásai! A korábbi évek gyakorlatának megfelelően a pályázat benyújtása az online támogatáskezelő rendszerben lehetséges. Pályázati Felhívások...

Rajt Rijádban!

Két nap múlva kezdődik Szaúd-Arábiában a kadet és junior világbajnokság. Csütörtöktől a helyszínről jelentkezünk, mindenről beszámolunk. Hajrá, magyar vívás!

Élő eredmények

Közelgő események