Márton Anna nyolcaddöntőig jutott

márc 23, 2019 | Hírek

A belgiumi St. Niklaas-ban rendezik a női kardozók soron következő Világkupa-versenyét. Egyéniben a mieink közül Márton Anna jutott legtovább, világbajnoki bronzérmesünk a nyolcaddöntőben búcsúzott.

A szezon eddigi egyéni versenyein rendre főszerephez jutottak a magyar női kardozók. Hol Márton Anna, hol Pusztai Liza, hol mindketten ott voltak a közvetlen élmezőnyben. Az utolsó, még nem olimpiai kvalifikációs, belgiumi Világkupa-állomáson ugyanez nem sikerült. Sebaj, inkább most, mint bármikor később… 

Márton Anna egy fölényes, és egy értékes győzelemmel jutott el a legjobb 16-ig.

Jelenlegi első számú női vívónk, Márton Anna jutott legtovább a főtáblára került öt magyar közül. Panka előbb 15:2-re lelépte a német Derkumot, majd egy jelentős skalp következett. A világbajnok francia válogatott stabil emberét, Lembachot győzte le ugyancsak egészen magabiztosan, 15:9-re. Ezután a folytatás bíztatónak tűnt Basta ellen, ám az orosz átírta a papírformát, 15:12-re győzött, és ezzel Panka a nyolcaddöntőben búcsúzott. 

Márton Panka az orosz Bastával szemben maradt alul a nyolcaddöntőben.

Másik klasszisunk, Pusztai Liza a lehető legkisebb különbséggel szenvedett vereséget a 32 között. Előtte az indiai Chadalavadát 15:12-re legyőzte, majd jött a kínai Jia, aki 15:14-re nyert ifi olimpiai bajnokunk ellen. Nagy dicséret jár viszont az ugyancsak junior korú Bérczy Dorottyának, aki pályája eddigi legszebb felnőtt sikerét érte el a 32 közé kerüléssel. Ráadásul a házassága okán lengyel Szochából amerikai Sheltonná “váló”, kifejezetten erős vívót győzött le a főtáblán 15:8-ra, majd a londoni olimpiai bajnok koreai Kimtől szenvedett vereséget (7:15). 

A főtábla első körében búcsúzott Mikulik Júlia és Várhelyi Kata, mindketten nagyon erős riválistól, az orosz Jegorjantól, illetve a francia Berdertől kaptak ki. 

Vasárnap a csapatversennyel fejeződik be a belgiumi női kardhétvége, hajrá, magyarok!

Eredmények. Női kard egyéni Világkupa-verseny, St. Niklaas, 196 induló. A legjobb 32 közé jutásért: Márton-Derkum (német) 15:2, Pusztai-Chadalavada (indiai) 15:12, Bérczy-Shelton (amerikai) 15:8, Mikulik-Jegorjan (orosz) 2:15, Várhelyi-Berder (francia) 12:15.

A legjobb 16 közé jutásért: Márton-Lembach (francia) 15:9, Pusztai-Jia (kínai) 14:15, Bérczy-Kim (koreai) 7:15.

Nyolcaddöntő: Márton-Basta (orosz) 12:15.

Végeredmény: 1. Manon Brunet (rancia), 2. Olga Nyikityina (orosz), 3. Bianca Paascu (román) és Jana Jegorjan (orosz), …9. Márton Anna, …20. Pusztai Liza, …29. Bérczy Dorottya, …51. Mikulik Júlia, …63. Várhelyi Kata, …108. László Luca, …110. Katona Renáta, …114. Záhonyi Petra, …153. Kelecsényi Mirabella, …161. Kern Bianka. 

Kapcsolódó hírek

Törökbálintra megy a roadshow

Törökbálint lesz az újabb, immáron negyedik állomása az “Aranyos lányok, aranyos fiúk” roadshow-nak. A vendég két, milánói világbajnok kardozó, Gémesi Csanád és Szatmári András lesz.

Nemzetközi szinten is belevágunk

Egy héttel a hazai rajt után a nemzetközi pástokon is megkezdődik a 2023/24-es válogatási szezon. A szlovákiai Somorján, női tőr európai kadet körversenyen szerepelnek a korosztály legjobbjai.

Kósa Miklós és Szilágyi Áron elismerése

A Nemzetközi Vívó Szövetség éves rangsorában Kósa Miklós második egymást követő évben végzett a második helyen, gratulálunk! Szilágyi Áron pedig bekerült a Hírességek Csarnokába, ugyancsak gratulálunk!

Világbajnokságra készülnek a kerekesszékesek

Október 3. és 8. között, az olaszországi Terniben rendeznek paralimpiai kvalifikációs, kerekesszékes világbajnokságot. Négy év után indulhatnak újra vb-n vívóink, Nagy József beszél a részletekről.

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM