Márton Anna szépen gyógyul, és kisbabát vár!

jan 20, 2022 | Hírek

Márton Anna olimpia után műtött térde nagyon szépen gyógyul, akár vissza is térhetne a nyári világversenyekre a pástra. Ám egyelőre nem fog, és ennek örömteli oka van: május végére kisbabát vár!

Nem nyert érmet a tokiói olimpián Márton Anna, hősies negyedik helyével mégis az egyik főszereplője volt eredményes vívó küldöttségünknek. Női kardozónk ugyanis elszakadt térdszalaggal vállalta a versenyzést, majd első asszójában rásérült a lábára, térdéből egy porc is kiszakadt. Ennek ellenére bejutott az elődöntőbe, és a csapatversenyen is vállalta a szereplést súlyosan sérülten. 

A térdét azóta természetesen meg is operálták – miként arról be is számoltunk, Stuttgartban végezték el a műtétet. Panka azóta egyre jobban van, folyamatosan edzésbe  állt, de történt vele ennél is fontosabb dolog…

Márton Anna lassan már úgy szökdelhet, mint térdsérülése előtt, ám a visszatérésére várni kell, mert kisbabát vár, gratulálunk!

“Köszönöm az érdeklődést, nagyon jól vagyok, éppen gyógytornára érkeztem. Igazából nem akarom elkiabálni, de néha úgy érzem, jobb a térdem, mint újkorában… Már futok, szökdelek vele, és elkezdtem a vívómozgásokat is. Úgy érzem, hogy nagyon jól sikerült a műtét, és én is mindent megteszek azért, hogy a rehabilitáció minél jobban sikerüljön. Megkockáztatom, akár ott is lehettem volna a nyári világversenyeken, erre azonban várni kell még egy évet biztosan…” – nyilatkozta Márton Anna, majd legjobb női kardozónk azt is elmondta, hogy mi az oka ennek az örömteli várakozásnak…

“Kisbabát várunk a párommal, május legvégére vagyok kiírva, nagyjából félidőben járunk… Nagyon boldog vagyok, és a napokban az is kiderült, hogy kisfiú lesz. De ez  annyira friss hír, hogy a nevén még nem tudtunk megállapodni…”

Szívből gratulálunk Pankának, akinek most már a további gyógyulás mellett a szüléshez is sok örömöt, és babának/mamának egyaránt jó egészséget kívánhatunk!

Kapcsolódó hírek

Törökbálintra megy a roadshow

Törökbálint lesz az újabb, immáron negyedik állomása az “Aranyos lányok, aranyos fiúk” roadshow-nak. A vendég két, milánói világbajnok kardozó, Gémesi Csanád és Szatmári András lesz.

Nemzetközi szinten is belevágunk

Egy héttel a hazai rajt után a nemzetközi pástokon is megkezdődik a 2023/24-es válogatási szezon. A szlovákiai Somorján, női tőr európai kadet körversenyen szerepelnek a korosztály legjobbjai.

Kósa Miklós és Szilágyi Áron elismerése

A Nemzetközi Vívó Szövetség éves rangsorában Kósa Miklós második egymást követő évben végzett a második helyen, gratulálunk! Szilágyi Áron pedig bekerült a Hírességek Csarnokába, ugyancsak gratulálunk!

Világbajnokságra készülnek a kerekesszékesek

Október 3. és 8. között, az olaszországi Terniben rendeznek paralimpiai kvalifikációs, kerekesszékes világbajnokságot. Négy év után indulhatnak újra vb-n vívóink, Nagy József beszél a részletekről.

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM