Márton Panka megsérült, a csapat hetedik lett

máj 14, 2023 | Hírek

7. lett a Battai Sugár, Márton Anna, Pusztai Liza, Szűcs Luca összeállítású magyar női kardcsapat a batumi Vk-versenyen. Az előző napi bronzérmes Márton Pankát térdsérülése miatt le kellett cserélni.

Tudtuk, persze, hogy tudtuk: világbajnokként, Márton Annával megerősödve sem lesz könnyű dolga a magyar női kardcsapatnak az olimpiai kvalifikáció során. Ez az első, batumi Világkupán máris bebizonyosodott. 

Igazából, a végül elért hetedik hellyel különösebb probléma nincs. Persze, lehetett volna jobb is, de indulásnak azért ez nem rossz. A nagyobb gond, az Márton Anna térdsérülése. Igazából a szombati, számára remek bronzéremmel záruló egyéni versenyen roppant meg a többször műtött térd, de Panka “természetesen” vállalta a csapatot a társakkal, Battai Sugival, Pusztai Lizával és Szűcs Lucával. 

Hetedik hellyel kezdődött az olimpiai kvalifikáció a magyar női kardcsapat számára.

A könnyűnek egyáltalán nem nevezhető, Kína elleni, 45:36-os nyolcaddöntőben még nem is volt gond. A negyeddöntőben viszont igen. Az a nagyon kellemetlen spanyol válogatott, amelyet a kairói vb elődöntőjében múltak felül a mieink, 6:3-ra vezetett, amikor Gárdos Gábor tanítványa ismét a lábához kapott, és nem tudta folytatni a versenyt. Persze, ettől még sikerülhetett volna a fordítás, ám a vívás “lélektanában” ezúttal ez nem volt benne, 33:45-tel ért véget a meccs. 

Az 5-8. helyért történő folytatásban a világranglista második helyén álló koreaiak következtek, és 39:45-tel ért véget a helyosztó. A mindig, minden helyzetben fontos utolsó “plusz pontokat” viszont sikerült megszerezni, a hetedik pozícióért 45:42-re legyőzte Azerbajdzsánt a válogatott. A verseny végén Gárdos Gábor válogatott edző így értékelt: “Megfogta az egész csapatot Márton Panka sérülése. Az értékes, Kína elleni győzelem után nem sikerült a folytatás, és igazából nem is voltam elégedett a látottakkal, leszámítva Battai Sugi vívását. Az viszont örömteli, hogy a végén győzelemmel zártuk a versenyt, ebben a kvalifikációs szisztémában sosem lehet tudni, mikor lesz szükség a pontocskákra… Bízom abban, hogy Panka sérülése nem vészes, és sikeres Európa- és világbajnokság vár ránk.”

Eredmények. Női kardcsapat Világkupa, Batumi, 26 induló. Nyolcaddöntő: Magyarország-Kína 45:36 (Pusztai +6, Battai +2, Márton +1).

Negyeddöntő: Magyarország-Spanyolország 33:45 (Battai +1, Márton -1, Pusztai -6, Szűcs -6).

Az 5-8. helyért: Magyarország-Korea 39:45 (Battai +6, Szűcs -2, Pusztai -10).

A 7. helyért: Magyarország-Azerbajdzsán 45:42 (Szűcs +1, Battai +1, Pusztai +1).

Végeredmény: 1. Ukrajna, 2. Egyesült Államok, 3. Spanyolország, …7. Magyarország (Battai Sugár, Márton Anna, Pusztai Liza, Szűcs Luca).

BANNER 341X200

Kapcsolódó hírek

Nyolcaddöntőknél tartunk

Két magyar kadet tőröző, Kollár Anna és Zsögön Andor jutott el a nyolcaddöntőig a rijádi korosztályos világbajnokság második versenynapján. Következnek a junior tőrcsapatok!

Péntek, majdnem 13, és balszerencsés

A rijádi kadet és junior világbajnokság nyitónapján a junior tőrözők léptek pástra, két magyar jutott el a legjobb 32-ig. Jöhet a sikeresebb folytatás!

Minden készen áll – kezdenek a junior tőrözők

A junior férfi és női tőrözők egyéni versenyével kezdődik pénteken Rijádban a kadet és junior világbajnokság. Minden készen áll, hajrá, magyarok!

Honvédelmi Sportszövetség – Pályázati Felhívások 2024

Kiírásra kerültek a Honvédelmi Sportszövetség – a továbbiakban HS – 2024. évi pályázati felhívásai! A korábbi évek gyakorlatának megfelelően a pályázat benyújtása az online támogatáskezelő rendszerben lehetséges. Pályázati Felhívások...

Rajt Rijádban!

Két nap múlva kezdődik Szaúd-Arábiában a kadet és junior világbajnokság. Csütörtöktől a helyszínről jelentkezünk, mindenről beszámolunk. Hajrá, magyar vívás!

Élő eredmények

Közelgő események