Megkezdődött a diákolimpia

máj 11, 2023 | Hírek

Rangos vendégek jelenlétében - a közéletben és a pástokról egyaránt - nyitották meg a BOK Csarnokban a diákolimpiát. Tőrben és kardban versenyeket is rendeztek, folytatás egészen vasárnapig.

Csampa Zsolt, a Magyar Vívó Szövetség elnöke zsúfolt lelátó mellett nyitotta meg a diákolimpiát.

Közel 3000 ifjú vívó – 2000 versenyző és több mint 800 tudáspróbás – részvételével, a BOK Csarnok 46 pástján csütörtökön megkezdődött a VI. Sulivívó Találkozó, Diákolimpia. Délben tartották legnagyobb utánpótlás rendezvényünk ünnepélyes megnyitóját. A Himnuszt követően beszédet mondott Csampa Zsolt, a Magyar Vívó Szövetség elnöke, Schmidt Ádám, sportért felelős államtitkár, valamint Szabó László, a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke. A díszvendégek között ott volt továbbá többek között Maruzsa Zoltán, a  BM köznevelési államtitkára, valamint Bíró Péter, az NSÜ vezérigazgatója. Nem hiányoztak klasszis vívóink sem. Az első sorban többek között ott ült a riói olimpiai bajnok párbajtőröző, Szász-Kovács Emese, az éppen a BOK Csarnokban világbajnokká koronázott párbajtőröző Siklósi Gergely, továbbá a női tőrcsapat tagjai, élén a hétvégén Vk-bronzot nyerő Pásztor Flórával. 

Az eseményen ott volt és beszédet mondott Schmidt Ádám, sportér felelős államtitkár, őt köszönti Csampa Zsolt.

Csampa Zsolt elnök beszédében többek között megköszönte az esemény kormányzati támogatását, és örömmel számolt be arról, hogy az évek során mekkora eseménnyé nőtte ki magát a diákolimpia. Ugyancsak köszönetet mondott az iskoláknak, akik részt vesznek a Sulivívó programban, illetve a szülőknek, akiknek támogatása nélkül elképzelhetetlenek lennének sportágunk hétköznapjai. Schmidt Ádám gratulált a Magyar Vívó Szövetségnek a rendezvényhez, kiemelte, hogy az általa vezetett sportállamtitkárságnak az egyik legfontosabb feladata, hogy a gyerekekkel megszerettesse a sportot, és erre, az ehhez hasonló események tökéletesen alkalmasak. A háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áron nevelő edzőjét, Gerevich Györgyöt idézte, mely szerint “nem nyerhetsz mindig, de törekedned kell rá”, és erre bíztatta a zsúfolt lelátón ülő fiatalokat. 

A Pető Intézet ifjú vívói is bemutatót tartottak, képünkön Schmidt Ádám üdvözli az egyik résztvevőt.

Ezt követte a Sulivívó találkozó állandó résztevőinek, a Pető Intézet vívóinak kerekesszékes bemutatója, majd jöttek az ifjú klasszisok. Az egy hónappal ezelőtt, Plovdivban kadet világbajnoki aranyérmet nyerő két párbajtőröző, Nagy Blanka és Pelle Domonkos érkezett a pódiumra – utóbbi angol érettségijéről esett be a diákolimpia megnyitójára. Kettejük barátságos bemutatóját Siklósi Gergely vezette le. A megnyitó programja klasszisaink autogram osztásával zárult, majd máris folytatódtak tovább az egészen vasárnapig tartó események a BOK Csarnokban. 

Két kadet világbajnokunk, Nagy Blanka és Pelle Domonkos bemutatójának látványos pillanata.

Diákolimpiai riportunkat pénteken olvashatják, az összes eredményt, valamennyi érmes nevét hétfőn közöljük honlapunkon. 

BANNER 341X200

Kapcsolódó hírek

Tovább tart a böjt

Keresztes Ádám szerepelt a legjobban a magyarok közül a kadet és junior világbajnokság junior párbajtőr egyéni versenyszámában. A tatai vívó nyolcaddöntőig jutott.

Közgyűlés következik

Május 17-én tartja a Magyar Vívó Szövetség az évi rendes, egyben tisztújító közgyűlését a Magyar Sport Házában.

Ötödik a férfi, 12. a női tőrcsapat

A rijádi korosztályos világbajnokság tőr számának zárónapján a férfi csapat az 5., a női a 12. helyen végzett – következnek a párbajtőrözők. Hajrá, magyarok!

Nyolcaddöntőknél tartunk

Két magyar kadet tőröző, Kollár Anna és Zsögön Andor jutott el a nyolcaddöntőig a rijádi korosztályos világbajnokság második versenynapján. Következnek a junior tőrcsapatok!

Péntek, majdnem 13, és balszerencsés

A rijádi kadet és junior világbajnokság nyitónapján a junior tőrözők léptek pástra, két magyar jutott el a legjobb 32-ig. Jöhet a sikeresebb folytatás!

Élő eredmények

Közelgő események