Megvédte Európa-kupa aranyérmét a Honvéd

jan 13, 2019 | Hírek

Aranyérmet nyert a Berta Dániel, Peterdi András, Rédli András, Somfai Péter összeállítású Budapesti Honvéd a férfi párbajtőr Bajnokcsapatok Európa Kupájában, Heidenheimben. Gratulálunk a címvédéshez!

A heidenheimi hosszú párbajtőr hétvége egy nagyon értékes magyar sikerrel zárult: a Berta Dániel, Peterdi András, Rédli András, Somfai Péter összeállítású Budapesti Honvéd tavalyi sikere után ismételni tudott a Bajnokcsapatok Európa Kupájában. A mezőny egyébként igen erős volt, a döntőben például az “olasz-svájci” válogatott, Fichera, Santarelli és Niggeler volt az ellenfél. 

A piros-fehéreknél az “idősebb generáció” vívta végig a napot, a két olimpiai bronzérmes, Rédli András és Somfai Péter, valamint a tavalyi vb-újonc Peterdi András a jelek szerint nagyszerű csapatot alkotott. Előbb a spanyol (45:27), majd a román (38:28), utána pedig a cseh bajnokot (45:25) győzte le rendkívül magabiztosan a piros-fehér alakulat, amely a döntőben a már említett itáliai Sala D’Armi Caripló-val került szembe. Ez a csata már nagyon szoros volt, ám a győzelem összejött, 28:26-tal ért célba a Budapesti Honvéd. 

A mester és a címvédők: Dancsházy-Nagy Tamás, Berta Dániel, Peterdi András, Rédli András és Somfai Péter.

Összességében pedig elmondható, nagyszerű németországi hétvégét zárt a férfi párbajtőr szakág. A Világkupa egyéni versenyén pályája első döntőjét fogta a junior korú Nagy Dávid, szombaton a magyar válogatott nyert egy pazar Vk-ezüstöt, vasárnap pedig a Budapesti Honvéd nem talált legyőzőre. Csak így tovább, férfi párbajtőr, gratulálunk a versenyzőknek és a mestereknek!

Eredmények. Férfi párbajtőr Bajnokcsapatok Európa Kupája, Heidenheim, 20 induló. Nyolcaddöntő: Honvéd-Tarragona (spanyol) 45:27 (Somfai +7, Rédli +6, Peterdi +5).

Negyeddöntő: Honvéd-CSM Satu Mare (román) 38:28 (Somfai +7, Peterdi +5, Rédli -2).

Elődöntő: Honvéd-SC Praha (cseh) 45:25 (Somfai +10, Peterdi +5, Rédli +5).

Döntő: Honvéd-Sala D’Armi Cariplo (olasz) 28:26 (Rédli +3, Peterdi 0, Somfai -1).

Végeredmény: 1. Honvéd (Berta Dániel, Peterdi András, Rédli András, Somfai Péter, edző: Dancsházy-Nagy Tamás, László István, Udvarhelyi Gábor), 2. Sala D’Armi Cariplo (olasz), 3. SC Praha és Dinamo Moszkva (orosz).

Sztárok a páston
2024. MÁJUS 23. (CSÜTÖRTÖK) | LUDOVIKA ARÉNA

Kapcsolódó hírek

Bronzérmes a férfi kardcsapat

Folytatta remek sorozatát a férfi kardcsapat! Szatmári András nélkül is érmet nyert, harmadik lett a madridi Világkupa-versenyen, gratulálunk!

Ezúttal 9. hely jutott férfi párbajtőrben

Az Andrásfi Tibor, Koch Máté, Nagy Dávid, Siklósi Gergely összeállítású férfi párbajtőrcsapat a kilencedik helyen végzett a párizsi Világkupán.

Elszalasztott esély – 9. hely

Majdnem olimpiai bajnokot vert, két párizsi indulót győzött le, mégis 9. lett a magyar női párbajtőr-válogatott a fujairahi csapat Világkupán.

Hetedik a női kardcsapat

Hetedik helyen végzett a Battai Sugár, Márton Anna, Pusztai Liza, Szűcs Luca összeállítású női kardcsapat a plovdivi Világkupán.

Dani 16, Flóra 32, Dóra 64

Dósa Dani nyolcaddöntőig jutott a sanghaji tőr Grand Prix-n, másik olimpikonunk, Pásztor Flóra 32-ben, Lupkovics Dóra 64-ben búcsúzott.

Élő eredmények

Közelgő események