Méltó helyen a Sportcsillagok Fala

máj 6, 2022 | Hírek

A Testnevelési Egyetem Athén folyosóján, elegáns vitrinek mögött avatták újra a Sportcsillagok Falát. Az eseményen olimpiai bajnokok, sport- és egyetemi vezetők vettek részt. Vívóink is ott voltak. 

Közel hét esztendeje, 2015 októberében égett le az akkor még Testnevelési Egyetem hivatalos névre hallgató intézmény atlétikai csarnoka, melyben részben megsemmisült a több mint 160 magyar klasszis sportoló kéznyomatát őrző emlék is. A George F. Hemingway által kezdeményezett hagyomány azóta tovább folytatódott, és pénteken a gyűjtemény méltó helyre került, a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem Athén folyosójának elegáns vitrinei mögé. Dömölky Lídia, Rejtő Ildikó, Juhász Katalin, Kulcsár Krisztián és Imre Géza a Sportcsillagok Fala előtt.

Az ünnepélyes átadón, melyen egyben kéznyomatot adott Vári Attila vízilabdázó, valamint a rövidpályás gyorskorcsolyázó Liu-fivérek, avató beszédet mondott Mocsai Lajos, a Testnevelési Egyetemért Alapítvány kuratóriumi elnöke, a TE korábbi rektora, Sterbenz Tamás, az intézmény rektora, és Gyulay Zsolt olimpiai bajnok, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke. A vitrinek mögött 11 vívónk kéznyomatát találtuk meg (Dömölky Lídia, Fenyvesi Csaba, Juhász Katalin, Kulcsár Győző, Marosi Paula, Mincza Ildikó, Nemere Zoltán, Rejtő Ildikó, Szabó Bence, Szalay Gyöngyi, Szekeres Pál), sajnos többen már nem lehettek itt köztünk. 

Gyulay Zsolt, a MOB elnöke köszönti Dömölky Lídiát. 

Ott volt viszont három olimpiai bajnok női tőrözőnk, Dömölky Lídia, Juhász Katalin és Rejtő Ildikó, valamint Imre Géza és Kulcsár Krisztián. Mindannyian örömmel álltak össze egy közös fotóra a vitrin előtt, Lidi néni pedig megnyugtatott minket: “a körülményekhez képest kifejezetten jól érzem magam”. Öröm volt idősebb és fiatalabb klasszisainkat együtt látni, reméljük, Önöknek is tetszik a fotó… 

Olimpiai bajnok női tőrözőink nyolcvan felett is fitten és egészségesen! Dömölky Lídia, Rejtő Ildikó és Juhász Katalin.

BANNER 341X200

Kapcsolódó hírek

Férfi bravúr, de nincs kvóta

Hatodik helyen végzett a férfi, a kilencediken a női válogatott a kairói tőrcsapat Világkupán. Dósa Daniék legyőzték az olimpiai bajnok franciákat, a kvóta, sajnos, már korábban elúszott.

Bronzérem a kadet zárónapon

A férfi kardcsapat bronzérmével zárult a nápolyi kadet Európa-bajnokság. A férfi tőrözők és a női párbajtőrözők negyedikek lettek. A kadet mérleg: 1 arany, 2 ezüst, 2 bronz. Jöhetnek a juniorok!

Aranyos kvóta Heidenheimből!

Aranyérmet nyert, és bebiztosította olimpiai kvalifikációját az Andrásfi Tibor, Koch Máté, Nagy Dávid, Siklósi Gergely összeállítású férfi párbajtőrcsapat a heidenheimi Világkupán, gratulálunk!

Dani aranyat érő bronza

Dósa Dániel világklasszisokat legyőzve lett bronzérmes a kairói férfi tőr egyéni Világkupán, és ezzel karnyújtásnyira van az olimpiai kvótától. Ugyanúgy mint Pásztor Flóra!

Ezüst jutott a harmadik napra

A nápolyi kadet Európa-bajnokság újabb versenynapján ezüstérmet nyert a magyar női kardcsapat, gratulálunk! Női tőrözőink az 5., férfi párbajtőrözőink a 7. helyen végeztek.

Élő eredmények

Közelgő események