Mester és tanítvány is örül az ezüstnek

júl 25, 2021 | Hírek

Persze, nyerni szerettek volna, de Siklósi Gergely, és mestere Dancsházy-Nagy Tamás elégedett, mi több, boldog mindazzal, ami történt a tokiói olimpia férfi párbajtőr egyéni versenyében. Gyorsinterjúk

Munkatársunk helyszíni jelentése:

Az eredményhirdetés előtt Siklósi Gergő a következőket nyilatkozta. 

A mosolygós olimpiai ezüstérmes, Siklósi Gergely.

“A döntőnek nem tudok örülni, de az ezüstnek igen. Mondhatnám azt is, hogy fehéraranyat nyertem. A francia megérdemelten győzött, mindenre talált választ. Persze, szerettem volna nyerni, de ennyi volt ebben a napban. Teljesítettem a célomat, mely szerint élveztem a vívást, élveztem az olimpiát. A döntőig minden úgy alakult, ahogy terveztem. Tokió előtt sok embertől hallottam, hogy az öt karika megnyomja az embert, más ez a verseny, mint az összes többi. Én ezt nem éreztem előtte sem, és közben sem. Majdnem be tudtam bizonyítani azt is, hogy ez egyáltalán nincs így, egyetlen lépés hiányzott… De természetesen jó ez így, boldog olimpiai ezüstérmesnek mondhatom magam, köszönöm mindenkinek, aki segített ebben. 2024-ben, Párizsban pedig van lehetőségem arra, hogy javítsak a mostani teljesítményemen.”

Siklósi Gergely, Romain Cannone és Igor Reizlin. A férfi párbajtőr egyéni olimpiai dobogósai.

Dancsházy-Nagy Tamás öt évvel ezelőtt Imre Géza mellett élt végig mesterként egy olimpiai ezüstöt, most Siklósi Gergellyel tette meg ugyanezt. Erről is beszélt honlapunknak. 

Dancsházy-Nagy Tamás és Siklósi Gergely még az elutazás előtt Tatán, az Esterházy-kastélyban.

“Természetesen akad párhuzam a két ezüst között. Ugyanakkor a két történet egész más, és én is egészen másként éltem meg. Miként a koreai Park elleni asszó közben sem ugrott be a múlt. Szerintem büszkék lehetünk arra, amit elértünk, akkor is, ha szerettük volna, hogy másként alakuljon a döntő. Gergő asszóról asszóra haladt előre, erőteljesen, taktikusan és jól vívott. Szinte minden úgy alakult a nap folyamán, ahogy elterveztük és megbeszéltük, kivéve a döntőt. Nagyszerű eredménynek tartom ezt az ezüstérmet!”

BANNER 341X200

Kapcsolódó hírek

Férfi bravúr, de nincs kvóta

Hatodik helyen végzett a férfi, a kilencediken a női válogatott a kairói tőrcsapat Világkupán. Dósa Daniék legyőzték az olimpiai bajnok franciákat, a kvóta, sajnos, már korábban elúszott.

Bronzérem a kadet zárónapon

A férfi kardcsapat bronzérmével zárult a nápolyi kadet Európa-bajnokság. A férfi tőrözők és a női párbajtőrözők negyedikek lettek. A kadet mérleg: 1 arany, 2 ezüst, 2 bronz. Jöhetnek a juniorok!

Aranyos kvóta Heidenheimből!

Aranyérmet nyert, és bebiztosította olimpiai kvalifikációját az Andrásfi Tibor, Koch Máté, Nagy Dávid, Siklósi Gergely összeállítású férfi párbajtőrcsapat a heidenheimi Világkupán, gratulálunk!

Dani aranyat érő bronza

Dósa Dániel világklasszisokat legyőzve lett bronzérmes a kairói férfi tőr egyéni Világkupán, és ezzel karnyújtásnyira van az olimpiai kvótától. Ugyanúgy mint Pásztor Flóra!

Ezüst jutott a harmadik napra

A nápolyi kadet Európa-bajnokság újabb versenynapján ezüstérmet nyert a magyar női kardcsapat, gratulálunk! Női tőrözőink az 5., férfi párbajtőrözőink a 7. helyen végeztek.

Élő eredmények

Közelgő események