Mesteredző lett Halla Péter

szept 8, 2021 | Hírek

Mesteredzői díjat kapott Halla Péter, a Vasas párbajtőredzője. Halla Péter készíti fel a pasarétiek magyar bajnok férficsapatának valamennyi tagját, közte három, saját nevelésű junior világbajnokát. 

A Kemény Dénes vezette Mesteredzői Kollégium 15 jelöltből választotta ki azt a négyet, melyben a kiváló vívóedző is helyet kapott, és a döntést a Magyar Edzők Társasága elfogadta. Halla Péter mellett Hűvös Viktor (kajak-kenu), Marcz Tamás (vízilabda) és Szokolay László (úszás) részesült mesteredzői elismerésben. 

Halla Péter kiemelkedő pályafutást tudhat maga mögött, melynek még mesze nincs itt a vége… Edzői munkásságát az MTK-ban kezdte, majd külföldi kitérők után a Vasas párbajtőr-szakosztályát futtatta fel, méghozzá nem is akárhogyan. Három, saját nevelésű tanítványa, Bányai Zsombor, Koch Máté és Nagy Dávid egyaránt junior világbajnoki címig jutott csapatban. Nem egyidőben, de mindhárman tagjai voltak már világversenyen is a felnőtt válogatottnak. A tavaly decemberi országos bajnokságon másik tanítványa, Bakos Bálint lett aranyérmes, emellett az első helyen végzett csapat valamennyi tagjának Halla Péter volt az edzője! 

Halla Péter ezen a fotón a 2019-ben junior egyéni Európa-bajnoki címet nyerő tanítványával, Koch Mátéval szerepel.

A szakember honlapunknak a következőket nyilatkozta: “Természetesen nagyon büszke vagyok a mesteredzői díjra, igazán illusztris társaságnak lettem a tagja. Ugyanakkor ez az elismerés számomra korántsem az edzői pályám végét jelenti. Sőt, sokkal jobban inspirál arra, hogy további sikereket érjek el. Nagyon sok feladatom van még a tanítványaimmal. A klubomban végzett nevelőmunka mellett az a legfontosabb cél, hogy a fiúk a válogatottban is jól szerepeljenek, és minél többen legyenek ott csapatban a párizsi olimpián.”

A kitüntetéseket szeptember 25-én a Testnevelési Egyetemen adják majd át. Gratulálunk!

BANNER 341X200

Kapcsolódó hírek

Minden napra jutott érem 

A csütörtökön Nápolyban befejeződött kadet és junior Európa-bajnokságon a magyar küldöttség 2 arany-, 4 ezüst és 5 bronzéremmel zárt, gratulálunk!

Négy kardozónk folytatja Padovában

A férfi kardozók olaszországi Világkupáján a kiemelt Szilágyi Áron és Szatmári András mellett Gémesi Csanád és Rabb Krisztián folytathatja a legjobb 64 között.

Öten az athéni 64-ben

A négy milánói világbajnok (Battai Sugár, Márton Anna, Pusztai Liza, Szűcs Luca) női kardozó, továbbá Keszei Kira jutott a legjobb 64 közé az athéni Világkupán.

Két bronzérem a zárónapon

Férfi tőrcsapatunk és női párbajtőrcsapatunk egyaránt bronzérmet nyert a nápolyi kadet és junior Európa-bajnokság zárónapján, gratulálunk!

Arany és ezüst a hölgyektől

Női kardcsapatunk rendkívüli izgalmak után nyert aranyérmet, míg női tőrözőink nagyon értékes ezüstérmet nyertek a nápolyi kadet és junior Európa-bajnokság utolsó előtti versenynapján.

Élő eredmények

Közelgő események