Milencsev bírói továbbképzése

márc 20, 2019 | Hírek

A sorozatban háromszor a világ legjobb kardbírójának választott bolgár Vaszil Milencsev tartott zsűritovábbképzést Budapesten a magyar bíróknak és mestereknek a hétvégi férfi kard Világkupa előtt.

Elsőként udvariasan megköszönte a Magyar Vívó Szövetségnek a meghívást Vaszil Milencsev. A háromszor egymás után a világ legjobbjának választott bolgár kardbírót azért invitálta meg immár másodszor az MVSZ, hogy bíróink, edzőink, “első kézből” kapjanak információt, képzést arról, hogy miként és minek alapján ítélik meg a leggyorsabb fegyvernemben sokszor nehezen követhető találatokat a világ legjobb bírói. 

A Magyar Sport Házában megtartott előadáson ott voltak válogatott edzők, Somlai Béla, a szövetség szakmai alelnöke, aki ugyancsak kardmester, edzők, versenybírók – élükön az ugyancsak a világ öt legjobbja közé jelölt Kósa Miklóssal. Mi több, ott volt ifi olimpiai bajnokunk, junior Európa-bajnokunk, Pusztai Liza is, aki ugyancsak kíváncsi volt a modern zsűriskedésre. 

Vaszil Milencsev előadásában felhívta a figyelmet a vívóidő fontosságára a kardvívásban, melynek alapján elnyerheti a támadás jogát az egyik, vagy a másik fél. (Természetesen nem a 3 perces vívóidőre gondolt…) Külön foglalkoztak a mostanában sok vihart kavaró, úgynevezett “vonal” megítélésével, majd a továbbképzés interaktívan, videók elemzésével zárult. 

Sztárok a páston
2024. MÁJUS 23. (CSÜTÖRTÖK) | LUDOVIKA ARÉNA

Kapcsolódó hírek

Ezúttal 9. hely jutott férfi párbajtőrben

Az Andrásfi Tibor, Koch Máté, Nagy Dávid, Siklósi Gergely összeállítású férfi párbajtőrcsapat a kilencedik helyen végzett a párizsi Világkupán.

Elszalasztott esély – 9. hely

Majdnem olimpiai bajnokot vert, két párizsi indulót győzött le, mégis 9. lett a magyar női párbajtőr-válogatott a fujairahi csapat Világkupán.

Hetedik a női kardcsapat

Hetedik helyen végzett a Battai Sugár, Márton Anna, Pusztai Liza, Szűcs Luca összeállítású női kardcsapat a plovdivi Világkupán.

Dani 16, Flóra 32, Dóra 64

Dósa Dani nyolcaddöntőig jutott a sanghaji tőr Grand Prix-n, másik olimpikonunk, Pásztor Flóra 32-ben, Lupkovics Dóra 64-ben búcsúzott.

Siklósi Gergő tökéletes aranyérme

Megszorítani se nagyon tudták olimpiai ezüstérmes és világbajnok vívónkat – Siklósi Gergő lenyűgöző teljesítménnyel nyerte a párizsi férfi párbajtőr Világkupát.

Élő eredmények

Közelgő események