Milencsev bírói továbbképzése

márc 20, 2019 | Hírek

A sorozatban háromszor a világ legjobb kardbírójának választott bolgár Vaszil Milencsev tartott zsűritovábbképzést Budapesten a magyar bíróknak és mestereknek a hétvégi férfi kard Világkupa előtt.

Elsőként udvariasan megköszönte a Magyar Vívó Szövetségnek a meghívást Vaszil Milencsev. A háromszor egymás után a világ legjobbjának választott bolgár kardbírót azért invitálta meg immár másodszor az MVSZ, hogy bíróink, edzőink, “első kézből” kapjanak információt, képzést arról, hogy miként és minek alapján ítélik meg a leggyorsabb fegyvernemben sokszor nehezen követhető találatokat a világ legjobb bírói. 

A Magyar Sport Házában megtartott előadáson ott voltak válogatott edzők, Somlai Béla, a szövetség szakmai alelnöke, aki ugyancsak kardmester, edzők, versenybírók – élükön az ugyancsak a világ öt legjobbja közé jelölt Kósa Miklóssal. Mi több, ott volt ifi olimpiai bajnokunk, junior Európa-bajnokunk, Pusztai Liza is, aki ugyancsak kíváncsi volt a modern zsűriskedésre. 

Vaszil Milencsev előadásában felhívta a figyelmet a vívóidő fontosságára a kardvívásban, melynek alapján elnyerheti a támadás jogát az egyik, vagy a másik fél. (Természetesen nem a 3 perces vívóidőre gondolt…) Külön foglalkoztak a mostanában sok vihart kavaró, úgynevezett “vonal” megítélésével, majd a továbbképzés interaktívan, videók elemzésével zárult. 

Kapcsolódó hírek

2023/24: kezdünk!

A hétvégén valamennyi fegyvernemben megkezdődik az új szezon. Tőrben és kardban a junioroknak, párbajtőrben a kadetoknak és a junioroknak rendeznek Magyarkupa-fordulót, válogatót. Sok sikert mindenkinek!

A roadshow Újpesten járt

“Aranyos fiúk, aranyos lányok – Találkozz bajnokokkal!” elnevezésű roadshow harmadik állomása az újpesti Benkő István iskola volt. A világbajnok Gémesi Csanád és a kadet Európa-bajnok Vajda Oszkár tartott bemutatót.

A felnőttek is belevágtak!

Mátraházán, illetve az ausztriai Ramsauban megkezdődött felnőtt vívóinknak is a válogatott program. A végcél természetesen a párizsi olimpia, reméljük, minél többen jutnak odáig. Hajrá, magyar vívás!

Kadet női tőr KV – Somorja 2023.09.30-10.01 – Utazási Információk

Kadet női tőr KV – Somorja 2023.09.30-10.01 – Utazási Információk

Újpest a roadshow újabb állomása

Az újpesti Benkő István Református Általános Iskola és Gimnázium lesz az újabb állomása az “Aranyos lányok, aranyos fiúk” roadshow-nak. A vendég ezúttal Gémesi Csanád és Vajda Oszkár lesz.

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM