Minden korosztály a páston

jan 25, 2023 | Hírek

A felnőttek párbajtőr Grand Prix-n, a junior tőrözők országos bajnokságon, a kadet kardozók ugyancsak ob-n, illetve európai körversenyen szerepelnek ezen a hétvégén. Honlapunk mindenről beszámol. 

Két év covid után a versenynaptár végre teljessé vált, ám a helyszínek “újraformálása” és a program kialakítása azért tartogat érdekességeket. Így fordulhat például elő, hogy míg kardban a szezonban már két Grand Prix-t (az egyéni világranglistába kiemelt, másfélszeres szorzóval beszámító, élő televíziós közvetítéssel párosuló eseményt) rendeztek, addig a másik két fegyvernemben egyet sem… Nos, ezen a hétvégén a párbajtőrözők kezdenek – a hagyományoknak megfelelően a katari Dohában, míg a szakág következő GP-állomása Budapest lesz, március 10. és 12. között. 

Az Aspire Dome, a katari párbajtőr GP igazán különleges helyszíne.

A péntektől vasárnapig tartó esemény nem számít a hazai válogatásba, ugyanakkor rendkívül erős és meglepően nagy nemzetközi mezőny utazik a labdarúgó-világbajnokság színhelyére. Magyar részről három hölgy és nyolc férfi lép pástra, a világranglista élmezőnyéhez tartozó klasszisaink (Kun Anna, Koch Máté, Siklósi Gergely) valamennyien ott lesznek a mezőnyben. 

A junior korosztály néhány napja, az elmúlt hétvégén tartotta országos bajnokságát kardban és párbajtőrben, ezúttal a tőrözők következnek. A helyszín más – a Ludovika Aréna -, a tét ugyanaz lesz ebben a fegyvernemben is: az ob érmei mellett a korosztályos világversenyekre történő kijutásról dönthet ez a hétvége. 

Mindez pontosan igaz a kadetokra is. Itt párbajtőrben és férfi kardban rendezik a korosztály országos bajnokságát – egyaránt a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban. A női kardozók ugyanakkor Bukarestbe utaznak, itt rendezik a korosztály utolsó, a hazai válogatásba beszámító európai körversenyét. 

A nemzetközi versenyeken: hajrá, magyarok! Az ob-kon pedig sok sikert kívánunk mindenkinek, honlapunk természetesen valamennyi eseményről beszámol majd. 

BANNER 341X200

Kapcsolódó hírek

Minden napra jutott érem 

A csütörtökön Nápolyban befejeződött kadet és junior Európa-bajnokságon a magyar küldöttség 2 arany-, 4 ezüst és 5 bronzéremmel zárt, gratulálunk!

Négy kardozónk folytatja Padovában

A férfi kardozók olaszországi Világkupáján a kiemelt Szilágyi Áron és Szatmári András mellett Gémesi Csanád és Rabb Krisztián folytathatja a legjobb 64 között.

Öten az athéni 64-ben

A négy milánói világbajnok (Battai Sugár, Márton Anna, Pusztai Liza, Szűcs Luca) női kardozó, továbbá Keszei Kira jutott a legjobb 64 közé az athéni Világkupán.

Két bronzérem a zárónapon

Férfi tőrcsapatunk és női párbajtőrcsapatunk egyaránt bronzérmet nyert a nápolyi kadet és junior Európa-bajnokság zárónapján, gratulálunk!

Arany és ezüst a hölgyektől

Női kardcsapatunk rendkívüli izgalmak után nyert aranyérmet, míg női tőrözőink nagyon értékes ezüstérmet nyertek a nápolyi kadet és junior Európa-bajnokság utolsó előtti versenynapján.

Élő eredmények

Közelgő események