Minden magyar főtáblás

febr 23, 2023 | Hírek

Ilyen is rég fordult elő - ha egyáltalán előfordult. Ahány magyar férfi tőröző elindult a kairói Világkupán - szám szerint 4 - annyi jutott a 64-es főtáblára. Hasonlóan eredményes folytatást kívánunk!

Négy magyar férfi tőröző indult el a kairói Világkupa-versenyen, és valamennyien bejutottak a szombati, 64-es főtáblára. A kiegyenlített és nagyon erős fegyvernemben ez komoly részsikernek számít, mi több, nem nagyon emlékszünk vissza arra, hogy hasonló előfordult volna. 

Tóth Gergely okkal lehetett elégedett eddigi kairói teljesítményével.

Szemes Gergő 64-be kerüléséhez természetesen nem férhetett kétség, lévén ő a kiemeltek között szerepel. De nem sokat kellett várni ahhoz, hogy további ketten kövessék őt. Dósa Dániel és Tóth Gergely ugyanis egyetlen vereséget szenvedett a csoportkörben, és jó tusarányuknak köszönhetően mindketten közvetlenül a főtáblára jutottak. Így aztán a direkt kieséses folytatásban egyedül Mihályi Andornak kellett szurkolni. Ázsiai ágat kapott, amit sikerrel teljesített. Előbb a hongkongi Chant 15:8-ra, majd a kínai Csent 15:12-re verte, és ezzel tette százszázalékossá a csütörtöki magyar mérleget. 

A kairói tőr Vk-hétvége pénteken a nők selejtezőivel folytatódik, hajrá, magyarok!

Eredmények. Férfi tőr egyéni Világkupa, Kairó, 203 induló. A csoportmérkőzéseken: Szemes Gergő kiemelt, Tóth Gergely 5 győzelem/1 vereség, Dósa Dániel 5/1 (a legjobb 64 közé jutottak), Mihályi Andor 4/2 (továbbjutott).

A legjobb 96 közé jutásért: Mihályi-Chan (hongkongi) 15:8.

A legjobb 64 közé jutásért: Mihályi-Csen (kínai) 15:12.

Szombaton a legjobb 32 közé jutásért: Szemes-Macchi (olasz), Dósa-Ediri (francia), Tóth-Savin (francia), Mihályi-Itkin (amerikai)..

BANNER 341X200

Kapcsolódó hírek

Férfi bravúr, de nincs kvóta

Hatodik helyen végzett a férfi, a kilencediken a női válogatott a kairói tőrcsapat Világkupán. Dósa Daniék legyőzték az olimpiai bajnok franciákat, a kvóta, sajnos, már korábban elúszott.

Bronzérem a kadet zárónapon

A férfi kardcsapat bronzérmével zárult a nápolyi kadet Európa-bajnokság. A férfi tőrözők és a női párbajtőrözők negyedikek lettek. A kadet mérleg: 1 arany, 2 ezüst, 2 bronz. Jöhetnek a juniorok!

Aranyos kvóta Heidenheimből!

Aranyérmet nyert, és bebiztosította olimpiai kvalifikációját az Andrásfi Tibor, Koch Máté, Nagy Dávid, Siklósi Gergely összeállítású férfi párbajtőrcsapat a heidenheimi Világkupán, gratulálunk!

Dani aranyat érő bronza

Dósa Dániel világklasszisokat legyőzve lett bronzérmes a kairói férfi tőr egyéni Világkupán, és ezzel karnyújtásnyira van az olimpiai kvótától. Ugyanúgy mint Pásztor Flóra!

Ezüst jutott a harmadik napra

A nápolyi kadet Európa-bajnokság újabb versenynapján ezüstérmet nyert a magyar női kardcsapat, gratulálunk! Női tőrözőink az 5., férfi párbajtőrözőink a 7. helyen végeztek.

Élő eredmények

Közelgő események