Most a juniorokon a sor

jan 16, 2020 | Hírek

A múlt heti ragyogó felnőtt sikerek után ezúttal a juniorokon a sor. A hét végén három fegyvernemben rendeznek magyar részvétellel Világkupát, itthon pedig párbajtőrben lesz kadet és junior Mk-forduló

A férfi párbajtőrözők fantasztikus, és a női tőrözők sokat érő múlt hétvégi Világkupa-szereplése után valamivel csendesebb víkend elé nézünk. Abból a szempontból feltétlenül, hogy a legutóbbi “dömping” után a felnőttek erre a hétvégére felmentést kapnak – legalábbis a versenyek alól. 

Ezúttal a junior Világkupában rendeznek teljes fordulót, ám a nagy távolságok okán – három versenyt másik kontinensen bonyolítanak le – a magyarok három fegyvernemben érintettek. Legerősebb csapatunk a női kard, elvégre itt korosztályos világbajnokok a mieink. Igaz, hírmondóként az akkori kvartettből egyedül a még idén is kadet korú Battai Sugár lesz ott a spanyolországi, segoviai viadalon. Pusztai Liza a felnőtt mezőnyben szerepel, juniorban csak a világbajnokságon indul majd. Bérczy Dóri “kiöregedett” és jelenleg Amerikában tanul, Nagy Valentina pedig december eleje óta nem edz és versenyez. Sugi mellett ott lesz azonban a kadet világbajnok Szűcs Luca, aki az elmúlt három junior Vk-n egyaránt dobogóra állhatott, továbbá még kilenc tehetséges kardozó. 

A tőr szakágban rendeznek még bennünket is érintő Világkupákat szombaton és vasárnap. Itt a hölgyek Zágrábban lépnek pástra, magyar részről a szezonban már felnőtt Vk-főtáblával is büszkélkedő Hajas Nóra és Pöltz Anna a legesélyesebb. A férfiak Aix-en-Provance-ban szerepelnek, itt Szemes Gergő, Maior Mátyás és Mihályi Andor szerezhet meglepetést. 

Valamennyi magyarnak kívánunk legalább olyan jó szereplést, mint amilyen a felnőtteké volt néhány nappal ezelőtt…!

Idehaza a párbajtőr szakág lesz érintett: kadetban és juniorban, a férfiaknak és a nőknek egyaránt Magyarkupa-fordulót rendeznek a sportcsarnokban péntektől vasárnapig. Az esemény jelentőségét növeli, hogy alig egy hónap múlva kezdődik Porecben a kadet és junior Európa-bajnokság, többeknek ez lehet az utolsó esélye arra, hogy helyet követeljen magának a küldöttségben. 

Sztárok a páston

Kapcsolódó hírek

SZURKOLJATOK NEKÜNK!

A magyar válogatott nevében köszönjük a csaknem 35 ezer like-ot, a 80 ezer kattintást, és az 1,3 millió elérést, amely 15 olimpikon vívónk bemutatását kísérte.

Petschauer Attila emlékének adóztunk

A tragikus sorsú, kétszeres olimpiai bajnokról emlékeztünk meg – többek között válogatott vívók, Izrael nagykövete és Csampa Zsolt elnök társaságában.

Útra készen az olimpiai csapat!

A magyar sportélet legmagasabb rangú vezetőivel és a média képviselőivel találkozott kedden a párizsi olimpiai vívódelegáció.

Elhunyt Solti Antal

Rövid betegség után, 75 éves korában elhunyt Solti Antal, a magyar tőrvívás meghatározó egyénisége. Az MVSZ és az FTC a mestert saját halottjának tekinti.

Magyarok Párizsban – Muhari Eszter

Tizenöt vívónk lesz ott a párizsi olimpián. Őket mutatjuk be honlapunkon és social media felületeinken. Hajrá, magyar vívás! A sorozatot Muhari Eszterrel fejezzük be!

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM

XXXIII. Nyári Olimpiai Játékok Párizs – Vívás 2024. július 27 – augusztus 04.