MTK-s aranyak a kard Magyarkupán

dec 1, 2019 | Hírek

A férfiaknál és a nőknél ugyancsak MTK-s siker született a kard Magyarkupa-fordulóban. Egyaránt Gárdos Gábor tanítványa, Péch Miklós, illetve Márton Anna nyerte meg a versenyt, gratulálunk!

Több hiányzója is akadt a hazai válogatásba is beszámító szombati kard Magyarkupa-fordulónak. A férfiaknál a komplett válogatott hiányzott, igaz, okkal voltak távol, ugyanis a lausanne-i FIE-gálán vették át megérdemelt Fair Play-díjukat. Távollétükben a második vonal küzdött meg az érmekért, és a győzelmet a korábbi Európa-bajnoki bronzérmes Péch Miklós szerezte meg. 

A hölgyeknél Pusztai Liza hiányzott, ám másik klasszisunk, Márton Anna ott volt a mezőnyben, és annak rendje és módja szerint be is gyűjtötte az aranyérmet. 

Eredmények. Férfi kard egyéni Magyar Kupa, 51 induló, Vasas, Kovács Pál vívóterem. Végeredmény: 1. Péch Miklós (MTK, edző: Gárdos Gábor), 2. Galgóczy Tamás (Vasas), 3. György Lehel (UTE) és Iliász Nikolász (MTK), 5. Puy Sebestyén (MTK), 6. Nagy Martin (Vasas), 7. Fröhlich Bálint (UTE), 8. Rabb Krisztián (Vasas). A döntőben: Péch-Galgóczy 15:11.

Női kard egyéni Magyar Kupa, 27 induló, Vasas, Kovács Pál vívóterem. Végeredmény: 1. Márton Anna (MTK, edző: Gárdos Gábor), 2. Várhelyi Kata (Honvéd), 3. László Luca (UTE) és Battai Sugár (Interfencing Debrecen), 5. Záhonyi Petra (Kárpáti), 6. Katona Renáta (Vasas), 7. Soós Dorottya (Vasas), 8. Pótz-Nagy Fanni (BVSC). A döntőben: Márton-Várhelyi 15:11.

Kapcsolódó hírek

2023/24: kezdünk!

A hétvégén valamennyi fegyvernemben megkezdődik az új szezon. Tőrben és kardban a junioroknak, párbajtőrben a kadetoknak és a junioroknak rendeznek Magyarkupa-fordulót, válogatót. Sok sikert mindenkinek!

A roadshow Újpesten járt

“Aranyos fiúk, aranyos lányok – Találkozz bajnokokkal!” elnevezésű roadshow harmadik állomása az újpesti Benkő István iskola volt. A világbajnok Gémesi Csanád és a kadet Európa-bajnok Vajda Oszkár tartott bemutatót.

A felnőttek is belevágtak!

Mátraházán, illetve az ausztriai Ramsauban megkezdődött felnőtt vívóinknak is a válogatott program. A végcél természetesen a párizsi olimpia, reméljük, minél többen jutnak odáig. Hajrá, magyar vívás!

Kadet női tőr KV – Somorja 2023.09.30-10.01 – Utazási Információk

Kadet női tőr KV – Somorja 2023.09.30-10.01 – Utazási Információk

Újpest a roadshow újabb állomása

Az újpesti Benkő István Református Általános Iskola és Gimnázium lesz az újabb állomása az “Aranyos lányok, aranyos fiúk” roadshow-nak. A vendég ezúttal Gémesi Csanád és Vajda Oszkár lesz.

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM