Muhari Eszti ötödik az Eb-n

jún 18, 2022 | Hírek

Az antalyai Európa-bajnokságon újabb helyezés jutott a mieinknek. Női párbajtőrben Muhari Eszter 19 évesen lett 5., eddigi legjobb felnőtt eredményét érte el. Férfi tőrözőink nyolcaddöntőig jutottak.

Második napján vagyunk túl a törökországi Európa-bajnokságnak, és ismét a “majdnem érzés” az, ami leginkább körülírja a mieink teljesítményét. A női párbajtőrözők egyéni versenyéhez kötődik a nap legjobb eredménye, Muhari Eszter az ötödik helyen végzett, gratulálunk! László István 19 éves, honvédos tanítványa már a csoportkörben is remekelt, többek között a világranglistát vezető észt Lehist is legyőzve lépett tovább, majd a 64-es főtáblán három tükörsima győzelemmel (15:9, 13:9, 15:5) jutott a legjobb nyolc közé. Ezzel Eszti eddigi legjobb felnőtt eredményét érte el, a további bravúrban a későbbi Európa-bajnok ukrán Harkova állította meg a negyeddöntőben egy 8:15-tel. 

Eszter a csoportkörben a világranglistát vezető észt Lehist is legyőzte.

Muhari Eszter ezzel az ötödik helyen végzett, majd így nyilatkozott honlapunknak: “Igazából elégedett vagyok, mert egy nagyon nehéz időszak áll mögöttem, és végre felszabadultan, jól vívtam. Éreztem is ezt már reggel, pedig nem sokat aludtam, gyakorlatilag a sikeres érettségimről estem be az Európa-bajnokságra. Sokat tanultam, próbáltam, persze, közben a vívásban is megfelelni, és most végre csak ide koncentrálhattam. Az ágam is jól alakult, azt, persze sajnálom, hogy nem sikerült a negyeddöntő, de nincs bennem hiányérzet. Már többször voltam közel az első felnőtt döntőmhöz, most végre összejött!”

Muhari Eszti: színötös érettségi, Európa-bajnoki "ötös"! Gratulálunk!

A fegyvernem idei legjobb magyarját, Kun Annát a csoportkörben megszúrni is alig tudták, ám a legjobb 32 között az idén remeklő tatai egy asszóban több tust kapott, mint a hetes csoportkörben összesen, szám szerint 15-öt a francia Mallo ellenében a 10 ellen. Ennek ellenére, Anna remekel a szezonban, folytathatja Antalyában csapatban, majd Kairóban a vb-n! Ugyancsak a 32-ben búcsúzott Nagy Kinga, a csoportkörben esett ki a legfiatalabb magyar, Balogh Bella

A nap másik versenyszámában a férfi tőrözők szerepeltek, és extra bravúrról nem számolhatunk be. Ám kifejezetten jó szereplésről, újabb fontos előre lépésről igen! Három magyar jutott a legjobb 16 közé, ráadásul egyikük egyetlen tusra volt a nyolcas döntőtől…  Dósa Dani, Szemes Gergő és Németh András egyaránt világklasszis tőrözőtől szenvedett vereséget, úgyhogy bátran kijelenthető: nagy dicséret illeti a szakágat! 

Dósa Dani egyetlen tusra volt a világklasszis olasz Avola legyőzésétől a nyolcaddöntőben.

A mieink már a csoportkörben remekeltek, és a folytatásban is mindenkit legyőztek, aki ellen a papírforma ezt ígérte. Frűhauf Beni a 32-ben búcsúzott, viszont másik három vívónk simán jutott a 16 közé az erős mezőnyben. A nyolcaddöntőben viszont világklasszisok “tornyosultak” a mieink előtt. A 18 éves Gergő a tokiói bronzérmes cseh Choupenithctől kapott ki 15:11-re, a komolyabb visszatérése után egyre jobb formába lendülő Németh Andris az egyéni világ- és Európa-bajnok olasz Foconitól szenvedett 14:8-as vereséget, a legközelebb Dósa Dani volt a bravúrhoz. Ő egyetlen tusra volt sikerhez az ugyancsak olasz, és ugyancsak egyéni Európa-bajnok Avola ellenében. 

Csak így tovább, új fejezetet írhat a magyar férfi tőrvívás…!

Az Európa-bajnokság vasárnap a férfi párbajtőrözők és a női kardozók egyéni versenyével folytatódik. Hajrá, magyarok!

Eredmények. Vívó Európa-bajnokság, Antalya. Női párbajtőr egyéni, 87 induló. A csoportmérkőzéseken: Kun Anna 6 győzelem/0 vereség, Muhari Eszter 5/1, Nagy Kinga 4/2 (továbbjutottak), Balogh Bella 1/5 (kiesett). 

A legjobb 32 közé jutásért: Kun-Dvinina (grúz) 15:9, Muhari-Ertürk (török) 15:11, Nagy-Favre (svájci) 15:9.

A legjobb 16 közé jutásért: Muhari-Predescu (román) 13:9, Kun-Mallo (francia) 10:15, Nagy-Isola (olasz) 7:15.

Nyolcaddöntő: Muhari-Gunac (török) 15:5.

Negyeddöntő: Muhari-Harkova (ukrán) 8:15.

Végeredmény: 1. Vlada Harkova (ukrán), 2. Rossella Fiamingo (olasz), 3. Mara Navarria (olasz) és Martina Swatowska-Wenglarczyk (lengyel), 5. Muhari Eszter (edző: László István, válogatott edző: Somfai Péter), …17. Kun Anna, …27. Nagy Kinga, …82. Balogh Bella. 

Férfi tőr egyéni, 70 induló. A csoportmérkőzéseken: Dósa Dániel 6 győzelem/0 vereség, Németh András 6/0, Szemes Gergő 4/2, Frűhauf Benjámin 4/2 (valamennyien továbbjutottak). 

A legjobb 32 közé jutásért: Szemes-Poscharnig (osztrák) 15:8, Frűhauf-De Almeida (brit) 11:15.

A legjobb 16 közé jutásért: Németh-De Greef (belga) 15:12, Szemes-Nijs (belga) 15:8, Dósa-Siess (lengyel) 15:11.

Nyolcaddöntő: Németh-Foconi (olasz) 8:14, Szemes-Choupenitch (cseh) 11:15, Dósa-Avola (olasz) 14:15.

Végeredmény: 1. Daniele Garozzo (olasz), 2. Tommaso Marini (olasz), 3. Maximilien Chastanet (francia) és Daniele Garozzo (olasz), …9. Dósa Dániel, 10. Németh András, …12. Szemes Gergő, …35. Frűhauf Benjámin.

BANNER 341X200

Kapcsolódó hírek

Minden napra jutott érem 

A csütörtökön Nápolyban befejeződött kadet és junior Európa-bajnokságon a magyar küldöttség 2 arany-, 4 ezüst és 5 bronzéremmel zárt, gratulálunk!

Négy kardozónk folytatja Padovában

A férfi kardozók olaszországi Világkupáján a kiemelt Szilágyi Áron és Szatmári András mellett Gémesi Csanád és Rabb Krisztián folytathatja a legjobb 64 között.

Öten az athéni 64-ben

A négy milánói világbajnok (Battai Sugár, Márton Anna, Pusztai Liza, Szűcs Luca) női kardozó, továbbá Keszei Kira jutott a legjobb 64 közé az athéni Világkupán.

Két bronzérem a zárónapon

Férfi tőrcsapatunk és női párbajtőrcsapatunk egyaránt bronzérmet nyert a nápolyi kadet és junior Európa-bajnokság zárónapján, gratulálunk!

Arany és ezüst a hölgyektől

Női kardcsapatunk rendkívüli izgalmak után nyert aranyérmet, míg női tőrözőink nagyon értékes ezüstérmet nyertek a nápolyi kadet és junior Európa-bajnokság utolsó előtti versenynapján.

Élő eredmények

Közelgő események