Negatív is, pozitív is

szept 3, 2020 | Hírek

A párbajtőr-válogatott 4 tagja pozitív koronavírus-tesztet adott, ezért a keretedzést felfüggesztették. A fegyvernem múlt héten, Tatán járt utánpótlás vívói kivétel nélkül negatív tesztet produkáltak.

A Magyar Vívó Szövetség ez úton tudatja, hogy a felnőtt férfi párbajtőr-válogatott négy tagjának koronavírus-tesztje pozitív eredményt hozott. A válogatott edzéseit azonnal felfüggesztették – egyelőre határozatlan időre. Az érintett sportolók házi karanténba kerültek, valamennyien jól vannak. 

Az elmúlt héten Tatán edzőtáborozott a férfi és női párbajtőr utánpótlás (junior és kadet) válogatottja. A Magyar Vívó Szövetség a hét elején az edzőtábor valamennyi résztvevőjén elvégezte a koronavírus-tesztet, és az mindenkinél negatív eredményt hozott. 

A Magyar Vívó Szövetség ez úton jelzi, hogy válogatott vívóink nem edzésen, vagy szervezett, hivatalos programon, hanem magánrendezvényen fertőződtek meg. A szövetség továbbra is csak a járványügyi szabályok szigorú betartásával engedélyezi a központi edzések megtartását. 

A koronavírust megkapó sportolóinknak jobbulást, mielőbbi negatív leletet, és minél korábbi visszatérést kívánunk!

Sztárok a páston

Kapcsolódó hírek

Negyedik és ötödik hely szombatra

Az elmúlt két nap éremesője után a női kardcsapat negyedik, és a férfi párbajtőrcsapat ötödik helyével folytatódott Bázelban az Európa-bajnokság.

Bravúros ezüstérmek Bázelből

Két “meglepetéscsapatunk”, a női párbajtőr és a férfi tőr – utóbbi 21 év után is nagyszerű ezüstérmet nyert az Európa-bajnokságon. Gratulálunk!

Nagyszerű nap: két ezüst, egy bronz

Pusztai Liza és Siklósi Gergely ezüst-, Andrásfi Tibor bronzérmet nyert a bázeli Európa-bajnokságon. Gratulálunk a vívóknak és az edzőknek!

Átadták a Fair play-díjakat

A MOB Fair Play Bizottságának díjátadó gáláján a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetemen díjazták Téglási György, a válogatott orvosát és Szepesi László vívóedzőt.

Kondricz Kata nyolcadik

A női tőröző Kondricz Kata nyolcadik helye volt a legjobb magyar eredmény a bázeli Eb második napján. Kardozóink nyolcaddöntőig jutottak.

Élő eredmények

Közelgő események