Negatív leletek, pozitív hozzáállás

okt 22, 2020 | Hírek

Lassan klasszisaink is beszállnak - novemberben a felnőtteknek is megkezdődik a versenyszezon. Az ünnepi hétvége előtt három klasszisunkat kérdeztük a közelmúltról, és a közeljövő terveiről.

Napjainkban a “Hogy vagy?” gyakorlatilag a köszönéssel párhuzamos szókapcsolattá vált, és természetesen mi is ezzel kezdtük rövid beszélgetésünket három klasszisunkkal, a kardozó Szatmári Andrással, a párbajtőröző Rédli Andrással, és az ugyancsak párbajtőröző Szász-Kovács Emesével

Szatmári András, egyéni világbajnok, vb-ezüstérmes kardozó: “Eddig három PCR-teszten vagyok túl, szerencsére mindhárom negatív lett. Az elmúlt hónapokban egyszer belázasodtam, rosszul voltam, már mindenki elkönyvelte, hogy koronavírusos lettem, de nem így történt, ‘csak’ egy influenza-féleség ütött be… Az edzések? Most már teljes gőzzel dolgozunk, egyelőre csak a klubunkban, a központi tréningek nem kezdődtek el. Heti hét-nyolc alkalommal vagyok az MTK-ban Gárdos Gábor mesteremmel, és szerdánként már ott van velünk Pézsa Tibor is. Nagyon várom, hogy nyolc hónap után újra versenyezzek, úgy tudom, november elején rendeznek idehaza Magyarkupa-fordulót, azon biztosan el fogok indulni. Az olimpiával kapcsolatosan optimista vagyok, és Kulcsár Krisztián MOB-elnök is megerősített abban, hogy valamiféle módon mindenképpen megrendezik a játékokat. De hogy addig miként alakul a versenyszezon, azt majd meglátjuk… Úgy látom, más sportágban sikerül megoldani a biztonságos lebonyolítást, így lesz ez, gondolom, a vívásban is. És hogy mit csinálok az ünnepi hétvégén? A mozgás most is középpontban lesz a terveim szerint, ám nem a vívásé lesz a főszerep. A barátainkkal tervezünk közös kikapcsolódást, a részletek még kidolgozás alatt állnak…”

Rédli András, egyéni Európa-bajnok, csapatban világbajnok és olimpiai bronzérmes párbajtőröző: “Kétszer teszteltek mostanában, mindkétszer negatív lettem. Próbálok nagyon figyelni arra, hogy minden szabályt betartsak. Nem elsősorban magam miatt, hanem a környezetemet szeretném megkímélni a következményektől. ‘Önkéntes rendőrködni’ is szoktam a tömegközlekedésben, és örömmel látom, hogy mindenki ismét komolyan veszi a vírust, sajnos, a nyár végén nem így történt – meg is lettek a következményei. A vívást szerettem volna később kezdeni, mivel februárra, a számunkra sorsdöntő olimpiai kvalifikációs Világkupára kell csúcsformába lennem, de nagyon élveztem az első edzőtábort, úgyhogy egyáltalán nem bánom a korai rajtot. Mi több, várom a jövő hétvégi versenyt, amin pástra lépek. A fiatalok közül többen átestek nemrégiben a koronavíruson, ők nem indulnak, de azért erős lesz a mezőny. Tegnap ünnepeltem a 37. születésnapomat, Nagy Dávid köszöntött fel azzal, hogy azt kapom tőle ajándékba, hogy nem lép pástra a Magyarkupá-n. Én meg válaszoltam neki, hogy így legalább megússza a vereséget… Úgyhogy ‘szöveg’ terén már minden a régi mederben zajlik. A hétvége középpontjában nekem a Fradi-Újpest focimeccs szerepel. Első körös támogatóként már megvan a hárommeccses bérletem a Fradi BL-csoportkörére is, úgyhogy mostanában az én kiegészítő sportom a meccsre járás lesz.”

Szász-Kovács Emese, egyéni olimpiai bajnok párbajtőröző: “Köszönöm szépen, jól vagyunk. Az ikrek már tizennégy hónaposak, jönnek-mennek, úgyhogy a követésük felér egy újabb edzéssel. Egyszer teszteltek eddig mostanában, negatív lettem, de igyekszem is vigyázni magunkra, gyakorlatilag csak az otthonom és az edzések helyszíne között ingázom. Ez alól kivétel volt természetesen nemrégiben a tatai edzőtábor. Ott valahogy számomra megáll az idő, minden ugyanúgy történik, mint sok évvel ezelőtt, és ez megnyugtat, jó érzéssel tölt el. Hogy milyen a formám? Azt igazából nem nekem kell megítélnem. A versenyeken sokkal több kiderül majd, ezért is indulok el a jövő heti Magyarkupa-fordulón. Szerintem jól haladok azon az úton, melyen elindultam, és hiszek abban, hogy elérem a céljaimat. Nagyon bízom abban, hogy lesz Tokióban olimpia, nehezen élné túl a sporttársadalom, ha kimaradna egy játékok, 2024 még nagyon messze van. A háromnapos hétvégén természetesen a családé lesz a főszerep, és ha a beígért jó idő összejön, akkor egy kirándulás biztosan belefér a programba.”

Kapcsolódó hírek

2023/24: kezdünk!

A hétvégén valamennyi fegyvernemben megkezdődik az új szezon. Tőrben és kardban a junioroknak, párbajtőrben a kadetoknak és a junioroknak rendeznek Magyarkupa-fordulót, válogatót. Sok sikert mindenkinek!

A roadshow Újpesten járt

“Aranyos fiúk, aranyos lányok – Találkozz bajnokokkal!” elnevezésű roadshow harmadik állomása az újpesti Benkő István iskola volt. A világbajnok Gémesi Csanád és a kadet Európa-bajnok Vajda Oszkár tartott bemutatót.

A felnőttek is belevágtak!

Mátraházán, illetve az ausztriai Ramsauban megkezdődött felnőtt vívóinknak is a válogatott program. A végcél természetesen a párizsi olimpia, reméljük, minél többen jutnak odáig. Hajrá, magyar vívás!

Kadet női tőr KV – Somorja 2023.09.30-10.01 – Utazási Információk

Kadet női tőr KV – Somorja 2023.09.30-10.01 – Utazási Információk

Újpest a roadshow újabb állomása

Az újpesti Benkő István Református Általános Iskola és Gimnázium lesz az újabb állomása az “Aranyos lányok, aranyos fiúk” roadshow-nak. A vendég ezúttal Gémesi Csanád és Vajda Oszkár lesz.

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM