Négy férfi követte a három nőt

jan 29, 2022 | Hírek

Hét magyarnak szurkolhatunk a dohai GP 64-es főtábláján. A három hölgy után a férfiak selejtezőjéből Siklósi Gergely, Andrásfi Tibor, Bányai Zsombor és Koch Máté jutott a vasárnapi folytatásba.

Négy férfi követte a három hölgyet. Senki ne gondoljon rosszra, arról beszélünk, hogy Kun Anna, Büki Lili és Gnám Tamara után szombaton Siklósi Gergely, Andrásfi Tibor, Bányai Zsombor és Koch Máté jutott a vasárnapi, 64-es, párhuzamosan zajló főtáblára. Olimpiai ezüstérmesünk természetesen selejtező nélkül érdemelte ki a helyét a legjobbak között, és elsőként Bányai Zsombor, valamint Koch Máté követte őt. Előbbi hibátlan selejtező körrel lépett rögtön tovább csoportjából, bár utolsó asszójában a frászt hozta önmagára, ugyanis 0:3-mal kezdett egy ismeretlen brit ellen, viszont ezt követően fordítani tudott. Vasasos klubtársának, Koch Máténak egy vereség ugyan becsúszott, de ez is belefért, ö is közvetlenül a 64-be jutott. 

Bányai Zsombor (balra) veretlen csoportkörrel került a vasárnapi folytatásba.

A sorban Andrásfi Tibor következett, korábbi junior világbajnok válogatottunknak egy asszónyit kellett a csoportkör után túlóráznia, de a kuvaiti Alshatti semmiféle veszélyt nem jelentett rá (15:6). Ezzel ugyanakkor elfogytak a Dohával kapcsolatos jó hírek, Nagy Dávid és Bakos Bálint ugyanis nem jutott a főtáblára. Egy-egy könnyű győzelem után Bálint nem tudott mit kezdeni a japán Furutával (9:15), Dávid azonban ennél sokkal közelebb állt a sikerhez, 8:5-re vezetett az olasz Buzzacchino ellen, ám az itáliai egyenlített, és 8:8 után ő adta be a döntő tust. 

Andrásfi Tibor (jobbra) magabiztos vívással jutott a 64-es táblára.

Vasárnap következik a GP fő versenynapja, miként említettük, hét magyarnak szurkolhatunk. Tegyük azt: hajrá, magyarok!

Eredmények. Férfi párbajtőr egyéni Grand Prix, Doha, 165 induló. A csoportmérkőzéseken: Siklósi Gergely kiemelt, Bányai Zsombor 5 győzelem/0 vereség, Koch Máté 5/1 (a legjobb 64 közé jutottak), Andrásfi Tibor 4/1, Bakos Bálint 3/2, Nagy Dávid 3/3 (továbbjutottak).

A legjobb 96 közé jutásért: Bakos-Pavlov (kazah) 15:11, Nagy-Sarrio (spanyol) 15:8.

A legjobb 64 közé jutásért: Andrásfi-Alshatti (kuvaiti) 15:6, Bakos-Furuta (japán) 9:15, Nagy-Buzzacchino (olasz) 8:9.

Vasárnap a legjobb 32 közé jutásért: Siklósi-Bobrov (észt), Bányai-Fong (hongkongi), Andrásfi-Bayard (svájci), Koch-R. Tulen (holland).

BANNER 341X200

Kapcsolódó hírek

Férfi bravúr, de nincs kvóta

Hatodik helyen végzett a férfi, a kilencediken a női válogatott a kairói tőrcsapat Világkupán. Dósa Daniék legyőzték az olimpiai bajnok franciákat, a kvóta, sajnos, már korábban elúszott.

Bronzérem a kadet zárónapon

A férfi kardcsapat bronzérmével zárult a nápolyi kadet Európa-bajnokság. A férfi tőrözők és a női párbajtőrözők negyedikek lettek. A kadet mérleg: 1 arany, 2 ezüst, 2 bronz. Jöhetnek a juniorok!

Aranyos kvóta Heidenheimből!

Aranyérmet nyert, és bebiztosította olimpiai kvalifikációját az Andrásfi Tibor, Koch Máté, Nagy Dávid, Siklósi Gergely összeállítású férfi párbajtőrcsapat a heidenheimi Világkupán, gratulálunk!

Dani aranyat érő bronza

Dósa Dániel világklasszisokat legyőzve lett bronzérmes a kairói férfi tőr egyéni Világkupán, és ezzel karnyújtásnyira van az olimpiai kvótától. Ugyanúgy mint Pásztor Flóra!

Ezüst jutott a harmadik napra

A nápolyi kadet Európa-bajnokság újabb versenynapján ezüstérmet nyert a magyar női kardcsapat, gratulálunk! Női tőrözőink az 5., férfi párbajtőrözőink a 7. helyen végeztek.

Élő eredmények

Közelgő események