Négy magyar a plovdivi 64-ben

máj 5, 2023 | Hírek

A női tőr első olimpiai kvalifikációs Vk-versenyén, Plovdivban, stílusosan, az a négy magyar vívó (Kondricz, Kreiss, Lupkovics, Pásztor) jutott a szombati főtáblára, aki kiharcolta a tokiói részvételt

A tőr fegyvernemben is megkezdődött az olimpiai kvalifikáció, ráadásul rögtön egyéni és csapat Világkupával. Plovdivban értelemszerűen az egyéni viadal selejtezőjével, benne tizenkét magyarral kezdődött a három napos esemény. A csoportmeccseken Pásztor Flóra, Kondricz Kata és Lupkovics Dóra egyaránt remekül szerepelt és veretlenül zárt, ám előfordult az a hihetetlenül ritka eset – tán csak a legnagyobb létszámú férfi párbajtőrben emlékszünk hasonlóra… -, hogy Dóri ennek ellenére nem került a legjobb 16 indexű vívó közé. Azaz Flóra és Kata közvetlenül bejutott a 64-es főtáblára, Lupkovicsnak azonban még egy direkt kieséses asszót vívnia kellett ezért. Tegyük gyorsan hozzá, sokat ott sem pepecselt, 15:3-ra verte a német Morandit, és ezzel ő is 64-be került. 

Pásztor Flóra, Kondricz Kata (középső kép) és Lupkovics Dóra (alsó kép) egyaránt veretlen csoportkörrel zárt.

A többieknek korántsem volt ilyen egyszerű az útja a hosszúra nyúlt nap folyamán. Tölgyesi Zsófia, Nekifor Erika, Badár Szonja és Marosi Gréta a csoportkör után búcsúzott, míg az első direkt kieséses körben esett ki a kadet korú Papp Jázmin, és a valamivel idősebb Mohamed Aida. További három vívónk, Kreiss Fanni, Mesteri Viktória és Pöltz Anna első meccsét megnyerte az előtáblán, viszont utána mindhárman olasz riválist kaptak, ami egyébként sem egy öröm vívásban, hát még ebben a szakágban… Dicséret a mieinknek, mindhárom asszó szorosan alakult, de győzni csak Fanni tudott – 15:14-re Grandis ellenében. Anna Amorétól 15:12-re, Viki Rossinitől 15:13-ra kapott ki. 

Így négy magyar folytathatja szombaton a Vk-t a főtáblán, érdekesség, hogy éppen Kondricz Kata, Kreiss Fanni, Lupkovics Dóra és Pásztor Flóra harcolta ki legutóbb csapatban a tokiói olimpiai szereplést, sok sikert az ismétléshez…!

Eredmények. Női tőr egyéni Világkupa, Plovdiv, 201 induló. A csoportmérkőzéseken: Pásztor Flóra 6 győzelem/0 vereség, Kondricz Kata 5/0 (a legjobb 64 közé jutottak), Lupkovics Dóra 5/0, Kreiss Fanni 3/2, Mohamed Aida 3/3, Mesteri Viktória 3/3, Papp Jázmin 2/4, Pöltz Anna 2/4 (továbbjutottak), Tölgyesi Zsófia 2/4, Nekifor Erika 1/4, Badár Szonja 0/6, Marosi Gréta 0/6 (kiestek).

A legjobb 96 közé jutásért: Kreiss-Meza Oceguera (mexikói) 15:4, Pöltz-Joo (koreai) 15:14, Mesteri-Jörgensen (dán) 15:10, Mohamed-Brugger (osztrák) 11:13, Papp-Kikucsi (japán) 10:15.

A legjobb 64 közé jutásért: Lupkovics-Morandi (német) 15:3, Kreiss-Grandis (olasz) 15:14, Mesteri-Rossini (olasz) 13:15, Pöltz-Amore (olasz) 12:15.

Szombaton a legjobb 32 közé jutásért: Pásztor-Cho (amerikai), Kondricz-Polozjuk (ukrán), Lupkovics-Kuracsi (japán), Kreiss-Volpi (olasz).

BANNER 341X200

Kapcsolódó hírek

Nyolcaddöntőknél tartunk

Két magyar kadet tőröző, Kollár Anna és Zsögön Andor jutott el a nyolcaddöntőig a rijádi korosztályos világbajnokság második versenynapján. Következnek a junior tőrcsapatok!

Péntek, majdnem 13, és balszerencsés

A rijádi kadet és junior világbajnokság nyitónapján a junior tőrözők léptek pástra, két magyar jutott el a legjobb 32-ig. Jöhet a sikeresebb folytatás!

Minden készen áll – kezdenek a junior tőrözők

A junior férfi és női tőrözők egyéni versenyével kezdődik pénteken Rijádban a kadet és junior világbajnokság. Minden készen áll, hajrá, magyarok!

Honvédelmi Sportszövetség – Pályázati Felhívások 2024

Kiírásra kerültek a Honvédelmi Sportszövetség – a továbbiakban HS – 2024. évi pályázati felhívásai! A korábbi évek gyakorlatának megfelelően a pályázat benyújtása az online támogatáskezelő rendszerben lehetséges. Pályázati Felhívások...

Rajt Rijádban!

Két nap múlva kezdődik Szaúd-Arábiában a kadet és junior világbajnokság. Csütörtöktől a helyszínről jelentkezünk, mindenről beszámolunk. Hajrá, magyar vívás!

Élő eredmények

Közelgő események