Négy női tőrözőnk a katowicei főtáblán

jan 10, 2020 | Hírek

Mohamed Aida, Pásztor Flóra, Kondricz Kata és Pöltz Anna jutott a legjobb 64 közé a katowicei női tőr Világkupa-versenyen. Folytatás szombaton, ám a lényeg a vasárnapi csapatverseny lesz!

Tizenegy magyar vágott neki a nagyon erős katowicei női tőr egyéni Világkupa-versenynek, ám hasonlóan a férfi párbajtőrözőkhöz, itt is az olimpiai kvalifikációs csapatviadal a fő szempont. Persze, mindenki nagyon komolyan vette az egyénit, már csak azért is, mert beszámít a hazai válogatásba. 

A csoportkörből egy kivétellel mindenki továbblépett, a forduló legjobban Mohamed Aidának sikerült, aki veretlenül zárt, és ezzel közvetlenül a főtáblára jutott. A direkt kieséses folytatás már felemásra sikerült. A főtáblára jutásért magyar-magyar meccset is hozott a sorsolás, Pásztor Flóra győzte le Lupkovics Dórit 15:12-re. Flóra korosztályos társa, Kondricz Kata is biztosan abszolválta direkt kieséses asszóját, 15:7-re verte a japán Morit. Hármójuk mellett a junior korú Pöltz Anna került pályafutása során először felnőtt főtáblára, miután 15:13-ra verte a japán Kuracsit. Legérzékenyebben Kreiss Fanni búcsúja érintett bennünket, jelenlegi legjobbunk a 64-ért a kínai Futól kapott ki 15:8-ra. Majd a csapatversenyen…!

Kondricz Kata a legjobb 64 között folytathatja szombaton

Eredmények. Női tőr egyéni Világkupa, Katowice, 195 induló. A csoportmérkőzéseken: Mohamed Aida 5 győzelem/0 vereség, Kreiss Fanni 5/1, Kondricz Kata 5/1, Pásztor Flóra 4/1, Kókai Csilla 4/2, Pöltz Anna 4/2, Lupkovics Dóra 4/2, Mesteri Viktória 4/2, Hajas Nóra 4/2, Zsoldosi Karolina 2/4 (továbbjutottak), Orosházi Csilla 0/6 (kiesett). 

A legjobb 96 közé jutásért: Lupkovics-Posgay (német) 15:9, Mesteri-Caride (portugál) 15:11, Pöltz-Oh (koreai) 14:13, Zsoldosi-Karamete (török) 3:15, Kókai-Bugyenko (ukrán) 12:15, Hajas-Butruille (francia) 6:15.

A legjobb 64 közé jutásért: Pásztor-Lupkovics 15:12, Kondricz-Mori (japán) 15:7, Pöltz-Kuracsi (japán) 15:13, Mesteri-Mijawaki (japán) 11:15, Kreiss-Fu (kínai) 8:15.

Szombaton a legjobb 32 közé jutásért: Pásztor-Sinigalia (olasz), Mohamed-Kondricz, Pöltz-Ross (amerikai).

Sztárok a páston
2024. MÁJUS 23. (CSÜTÖRTÖK) | LUDOVIKA ARÉNA

Kapcsolódó hírek

Bronzérmes a férfi kardcsapat

Folytatta remek sorozatát a férfi kardcsapat! Szatmári András nélkül is érmet nyert, harmadik lett a madridi Világkupa-versenyen, gratulálunk!

Ezúttal 9. hely jutott férfi párbajtőrben

Az Andrásfi Tibor, Koch Máté, Nagy Dávid, Siklósi Gergely összeállítású férfi párbajtőrcsapat a kilencedik helyen végzett a párizsi Világkupán.

Elszalasztott esély – 9. hely

Majdnem olimpiai bajnokot vert, két párizsi indulót győzött le, mégis 9. lett a magyar női párbajtőr-válogatott a fujairahi csapat Világkupán.

Hetedik a női kardcsapat

Hetedik helyen végzett a Battai Sugár, Márton Anna, Pusztai Liza, Szűcs Luca összeállítású női kardcsapat a plovdivi Világkupán.

Dani 16, Flóra 32, Dóra 64

Dósa Dani nyolcaddöntőig jutott a sanghaji tőr Grand Prix-n, másik olimpikonunk, Pásztor Flóra 32-ben, Lupkovics Dóra 64-ben búcsúzott.

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM