Négy tokiói bronzérmesünk a madridi főtáblán

máj 6, 2022 | Hírek

A kiemelt Szilágyi Áron mellé a csoportkört követően Decsi Tamás és Gémesi Csanád, a direkt kieséses folytatás után Szatmári András csatlakozott a madridi férfi kard egyéni Vk-n. Nincs új a nap alatt 

Jó hír: a tokiói olimpiai bronzérmes férfi kardcsapat valamennyi tagja bekerült a madridi egyéni Világkupa-verseny 64-es főtáblájára. Rossz hír: a további hét magyar induló nem tudott csatlakozni hozzájuk. A háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áron természetesen kiemeltként mentesült a selejtezők alól, két csapattársa, Decsi Tamás és Gémesi Csanád már a csoportkört követően csatlakozott a Vasas klasszisához. Előbbi egészen kimagasló mérleggel, utóbbi egyetlen vereséggel, remek tusaránnyal. 

Decsi Tamás remek csoportkört követően jutott a 64-es főtáblára.

A többiek ugyancsak sikerrel zárták az első szakaszt, valamennyi kardozónk továbbjutott a direkt kieséses táblára. Ott azonban egyedül Szatmári András “élte túl” a folytatást, egy nagyon sima siker után az amerikai válogatott Thompsont győzte le 15:13-ra. 

Szatmári András amerikai válogatottat búcsúztatott a 64 közé kerülésért.

Egyéni világbajnokunk mellett Galgóczy Tamás, Puy Sebestyén és Rabb Krisztián vívhatott a 64-ért, utóbbi egyetlen tussal maradt alul. A 96-ba kerülésért búcsúzott Péch Miklós, Horváth Gergő, Vigh Benedek, valamint a verseny előtt a hazai ranglista második helyén álló Iliász Nikolász, utóbbi kettő ugyancsak a legminimálisabb különbséggel kapott ki riválisától. 

Folytatás négy olimpikonunknak szombat reggel, hajrá, magyarok!

Eredmények. Férfi kard egyéni Világkupa, Madrid, 217 induló. A csoportmérkőzéseken: Szilágyi Áron kiemelt, Decsi Tamás 6 győzelem/0 vereség, Gémesi Csanád 5/1  (a legjobb 64 közé jutottak), Rabb Krisztián 5/1, Szatmári András 4/2, Galgóczy Tamás 4/2, Vigh Benedek 3/3, Puy Sebestyén 3/3, Horváth Gergő 3/3, Iliász Nikolász 3/3, Péch Miklós 2/4 (valamennyien továbbjutottak). 

A legjobb 160 közé jutásért: Iliász-Fernandez Negron (spanyol) 15:9, Puy-Bohovin (ukrán) 15:12, Péch-Moataz (egyiptomi) 15:9.

A legjobb 96 közé jutásért: Galgóczy-Moran (spanyol) 15:9, Rabb-Kurvers (belga) 15:5, Szatmári-Almutairi (szaúd-arábiai) 15:3, Puy-Szczepanik (lengyel) 15:8, Péch-Mackiewicz (amerikai) 12:15, Vigh-Yan (kínai) 14:15, Iliász-Yildirim (török) 14:15, Horváth-Fioretto (olasz) 9:15. 

A legjobb 64 közé jutásért: Szatmári-Thompson (amerikai) 15:13, Galgóczy-Hosino (japán) 10:15, Rabb-Torre (olasz) 14:15, Puy-Do (koreai) 11:15.

Szombaton a legjobb 32 közé jutásért: Szilágyi-Patrice (francia), Decsi-Yan (kínai), Gémesi-Gordon (kanadai), Szatmári-Gu Bongil (koreai).

BANNER 341X200

Kapcsolódó hírek

Férfi bravúr, de nincs kvóta

Hatodik helyen végzett a férfi, a kilencediken a női válogatott a kairói tőrcsapat Világkupán. Dósa Daniék legyőzték az olimpiai bajnok franciákat, a kvóta, sajnos, már korábban elúszott.

Bronzérem a kadet zárónapon

A férfi kardcsapat bronzérmével zárult a nápolyi kadet Európa-bajnokság. A férfi tőrözők és a női párbajtőrözők negyedikek lettek. A kadet mérleg: 1 arany, 2 ezüst, 2 bronz. Jöhetnek a juniorok!

Aranyos kvóta Heidenheimből!

Aranyérmet nyert, és bebiztosította olimpiai kvalifikációját az Andrásfi Tibor, Koch Máté, Nagy Dávid, Siklósi Gergely összeállítású férfi párbajtőrcsapat a heidenheimi Világkupán, gratulálunk!

Dani aranyat érő bronza

Dósa Dániel világklasszisokat legyőzve lett bronzérmes a kairói férfi tőr egyéni Világkupán, és ezzel karnyújtásnyira van az olimpiai kvótától. Ugyanúgy mint Pásztor Flóra!

Ezüst jutott a harmadik napra

A nápolyi kadet Európa-bajnokság újabb versenynapján ezüstérmet nyert a magyar női kardcsapat, gratulálunk! Női tőrözőink az 5., férfi párbajtőrözőink a 7. helyen végeztek.

Élő eredmények

Közelgő események