Negyedik a kadet női kardcsapat

dec 2, 2019 | Hírek

Az eislingeni kadet kardhétvége második napján negyedik helyen végzett a Keszei Kira, Spiesz Anna, Missurai Pálma, Kovács Zsanett összeállítású női csapat. A férfi egyéniben nem jutott magyar a 8 közé

Nem a legerősebb összeállításában lépett pástra női kardcsapatunk az eislingeni kadet európai körversenyen. Battai Sugár ugyanis már felnőtt versenyeken is helyt áll, ezt tette a hétvégén is… A szombati ezüstérmes Pápai Zoé pedig a viadal előtt nem volt olyan pozícióban a ranglistán, hogy nevezték volna. Ennek tükrében kifejezetten szép teljesítmény a Keszei Kira, Spiesz Anna, Missurai Pálma, Kovács Zsanett összeállításban elért negyedik hely. A mieink biztosan jutottak el az elődöntőig, ezt követően két szoros vereséget szenvedtek. 

Rosszabb hír, hogy a férfiak mezőnyében egyedül Ondrik Konrád jutott a legjobb 32 közé, ő végül a 9. helyen zárt.

Eredmények. Kadet férfi kard európai körverseny, Eislingen, 210 induló. A legjobb 32 közé jutásért: Ondrik-Ishii (japán) 15:11, Szabó Mátyás-Kalender (török) 10:15, Szabó Marton-Sovar (román) 9:15, Vígh-Kuskov (orosz) 10:15, Hunyady-Cicchetti (olasz) 10:15, Zadravecz-Kim (amerikai) 10:15. 

A legjobb 16 közé jutásért: Ondrik-Csumori (japán) 15:12.

Nyolcaddöntő: Ondrik-Sztojcsev (bolgár) 9:15.

Végeredmény: 1. Todor Sztojcsev (bolgár), 2. Nyikita Kiszin (orosz), 3. Sean Kim (amerikai) és Matthew Zhou (amerikai), …9. Ondrik Konrád, …38. Vigh Benedek, …42. Zadravecz Máté, …46. Szabó Márton, 47. Szabó Mátyás, …61. Hunyady Dániel.

Kadet női kardcsapat európai körverseny, Eislingen, 24 induló. A legjobb 8 közé jutásért: Magyarország-Németország 2 45:38.

Negyeddöntő: Magyarország-Törökország 2 45:28.

Elődöntő: Magyarország-Egyesült Államok 2 41:45.

A 3. helyért: Magyarország-Oroszország 39:45.

Végeredmény: 1. Egyesült Államok, 2. Egyesült Államok 2, 3, Oroszország, 4. Magyarország (Keszei Kira, Spiesz Anna, Missurai Pálma, Kovács Zsanett).

Sztárok a páston

Kapcsolódó hírek

SZURKOLJATOK NEKÜNK!

A magyar válogatott nevében köszönjük a csaknem 35 ezer like-ot, a 80 ezer kattintást, és az 1,3 millió elérést, amely 15 olimpikon vívónk bemutatását kísérte.

Petschauer Attila emlékének adóztunk

A tragikus sorsú, kétszeres olimpiai bajnokról emlékeztünk meg – többek között válogatott vívók, Izrael nagykövete és Csampa Zsolt elnök társaságában.

Útra készen az olimpiai csapat!

A magyar sportélet legmagasabb rangú vezetőivel és a média képviselőivel találkozott kedden a párizsi olimpiai vívódelegáció.

Elhunyt Solti Antal

Rövid betegség után, 75 éves korában elhunyt Solti Antal, a magyar tőrvívás meghatározó egyénisége. Az MVSZ és az FTC a mestert saját halottjának tekinti.

Magyarok Párizsban – Muhari Eszter

Tizenöt vívónk lesz ott a párizsi olimpián. Őket mutatjuk be honlapunkon és social media felületeinken. Hajrá, magyar vívás! A sorozatot Muhari Eszterrel fejezzük be!

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM

XXXIII. Nyári Olimpiai Játékok Párizs – Vívás 2024. július 27 – augusztus 04.