Négyen Kaliforniában

márc 14, 2019 | Hírek

A kaliforniai Anaheimben rendezik a tőrözők Grand Prix-versenyét. A nagyon erős mezőnyben két magyar férfi, és két női vívónk indul. Ez az utolsó tőrállomás, ami még nem olimpiai kvalifikációs.

A március 15-i ünnepi hétvégét viszonylagos “tiszteletben hagyta” a nemzetközi versenynaptár. Péntektől vasárnapig “csak” egy rangos esemény lesz, méghozzá az anaheimi férfi és női tőr Grand Prix. Ez lesz a fegyvernemben az utolsó olyan FIE-állomás, amely nem olimpiai kvalifikációs. Az eseményt másfél hónapos fegyvernemi szünet követi, és május elején már az eddigieknél is nagyobb tétért zajlanak már a versenyek. 

Az anaheimi Convention Center-ben rendezik a hétvégi tőr Grand Prix-t.

Persze, a kaliforniai egyéni állomás rendkívül fontos, elvégre az egyéni világranglistára kiemelt szorzóval számít, és itt foglalják el végső helyüket a vívók a “rajtrácsokon”, azaz kialakul a kvalifikációs időszak előtti sorrend. Ennek megfelelően természetesen nagyon erős mezőny jött össze, a nevezések alapján a férfiaknál a brit Kruse, a nőknél az amerikai Prescod számít – feltehetőleg sérülés miatt – egyedüli hiányzónak. 

Lássuk be, ebben a szakágban nem a mieink számítanak favoritnak, ennek megfelelően két-két versenyzőnk lép csupán pástra. A férfiaknál Dósa Dániel, és az Amerikában tanuló Németh András, a nőknél pedig Kreiss Fanni és Kondricz Kata. Reméljük, egész hétvégés programjuk lesz, ugyanis vasárnap rendezik majd a két 64-es főtáblát és a döntőket, míg pénteken lesznek a férfi, szombaton a női selejtezők. 

Jövő héten aztán újabb “nagyüzem”, budapesti férfi kard, belgiumi női kard, dél-amerikai férfi párbajtőr, és ázsiai női párbajtőr egyéni és csapat Vk-állomásokkal. De addig is a hétvégére: hajrá, magyarok!

Sztárok a páston

Kapcsolódó hírek

Petschauer Attila emlékének adóztunk

A tragikus sorsú, kétszeres olimpiai bajnokról emlékeztünk meg – többek között válogatott vívók, Izrael nagykövete és Csampa Zsolt elnök társaságában.

Útra készen az olimpiai csapat!

A magyar sportélet legmagasabb rangú vezetőivel és a média képviselőivel találkozott kedden a párizsi olimpiai vívódelegáció.

Elhunyt Solti Antal

Rövid betegség után, 75 éves korában elhunyt Solti Antal, a magyar tőrvívás meghatározó egyénisége. Az MVSZ és az FTC a mestert saját halottjának tekinti.

Magyarok Párizsban – Muhari Eszter

Tizenöt vívónk lesz ott a párizsi olimpián. Őket mutatjuk be honlapunkon és social media felületeinken. Hajrá, magyar vívás! A sorozatot Muhari Eszterrel fejezzük be!

Három érmet vár a kapitány

Az olimpiai felkészülés legfontosabb szakasza véget ért a 15 fős magyar válogatott számára. Boczkó Gábor szövetségi kapitány számol be minden részletről.

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM

XXXIII. Nyári Olimpiai Játékok Párizs – Vívás 2024. július 27 – augusztus 04.